Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Zapytaj usera - Zapytaj Śmieszka
Dead_Laugh - 2015-06-03, 19:40 Temat postu: Zapytaj ŚmieszkaPytajcie, bo kto pyta, ten nie błądzi.icywind - 2015-06-03, 19:42 Kim ty kurwa jesteś?Zaknafein - 2015-06-03, 19:43 o UK to sie na tym forum mnie pyta : <SlownikOrtograficzny - 2015-06-03, 19:46 Co jes, teraz każdy będzie sobie zakładał zapytajki?Zaknafein - 2015-06-03, 19:46 Przenoś do gier i zabaw
[ Dodano: 2015-06-03, 19:46 ]
wtedy odliczy mi posty i mój koniec nastąpi późniejDead_Laugh - 2015-06-03, 19:47 icywind, Witałeś się ze mną Nie pamiętasz mnie Jak widmo po prostu
Zaknafein, dlaczegoż to Zaknafein - 2015-06-03, 19:49 dlaczego sie mnie pyta? bo żyje w ju kej prawie całe życie które pamiętamicywind - 2015-06-03, 19:50
Dead_Laugh napisał/a:
icywind, Witałeś się ze mną Nie pamiętasz mnie Jak widmo po prostu
Nie no pamiętam, że jakieś trzy posty napisałeś ale nie pamiętam tematu powitalnego ani żadnych faktów o tobie Dead_Laugh - 2015-06-03, 19:52
Zaknafein napisał/a:
dlaczego sie mnie pyta? bo żyje w ju kej prawie całe życie które pamiętam
Spytałbym czy mnie przygarniesz ale tylko pogratuluję dobrej lokacji.
No to zostają jeszcze te pozostałe pytania o seriale, filmy, gry, komiksy itp.
[ Dodano: 2015-06-03, 20:54 ]
icywind napisał/a:
Nie no pamiętam, że jakieś trzy posty napisałeś ale nie pamiętam tematu powitalnego ani żadnych faktów o tobie
Trzy posty, dobre sobie. :"Guess who's there" w Powitalni. Dobra awatar raz czy tam dwa zmieniłem więc można inaczej mnie skojarzyć. Na początku takiego o:
[ Dodano: 2015-06-03, 20:55 ]
Fochałeś się, żeś nie płeć piękna icywind - 2015-06-03, 19:56
Za Chiny ludowe nie kojarzę
[ Dodano: 2015-06-03, 20:56 ]
Dead_Laugh napisał/a:
Fochałeś się, żeś nie płeć piękna
To wiem bo już sprawdziłem Zaknafein - 2015-06-03, 19:57 ja tyż nie kojarze. nie wiem skąd masz 150 postów. moze w polityce sie tylko udzielasz, a tam to ja po przyjsciu wojtka juz chyba kazdy mozliwy temat zignorowałem Dead_Laugh - 2015-06-03, 20:02 Czekaj... Raczej nie tylko bo w polityce to jednak z Wojtkiem trudno polemizować. W Gry i Zabawy w sumie trochę, w Gry, w Anime i Manga trochę również. Dobra jeszcze częściej muszę się pojawiać, aż wszystkim obrzydnę jak Wojtek w polityce Zaknafein - 2015-06-03, 20:03 a no to nie dziw, ze Cie nie zauwazylem
mam zignorowaną prawie cala polityke, kazdy mozliwy temat w anime i manga i kazda zabawe w ktora ktos sie jeszcze bawi w grach i zabawach Adijos - 2015-06-03, 20:08 Kiedy toczy się akcja "Sezonu Burz"?
Jak się nazywał ten druid co to gadał z Geraltem o Ciri pod drzewem?
Jakie są według Ciebie najlepsze teksty z Wieśka?Dead_Laugh - 2015-06-03, 20:09 To się w takim razie nie dziwię Ale w takim razie masz szansę mnie poznać poprzez pytania
[ Dodano: 2015-06-03, 21:27 ] Adijos, Akcja Sezonu Burz dzieje się gdzieś po opowiadaniu Wiedźmin (wiesz cała ta akcja ze Strzygą)
Jeżeli dobrze pamiętam to Myszowór
Najlepsze teksty z Wieśka O to dużo ich będzie. Mam taki jeden ulubiony z gry
Podczas rozmowy z krasnoludem Vivaldim mamy taką sytuację ze sprzedażą książki. Mówimy do Vivaldiego aby sprzedał nam bo panuje wolny rynek a wtedy on coś w tym stylu: "Wolny rynek to wolny rynek. Trudno. (...) Jest jeszcze wolność wyboru, tylko tyle mi pozostało"
A takim cytatem oddającym duży sens opowiadań o Geralcie z Rivii jest właśnie "Coś się kończy coś się zaczyna"
Było też: "Miecz przeznaczenia ma dwa ostrza. Jednym jesteś ty. Drugim zaś śmierć."
Ale to były bardziej takie filozoficzne a z tych śmieszniejszych:
"– Po jaką cholerę – uniósł się Jaskier – chcesz oglądać tych wisielców, Zoltan? Żeby ich obedrzeć? Widzę stąd, że nie mają nawet butów.
– Głupiś. Nie o ich buty mi chodzi, a o sytuację militarną. O rozwój wydarzeń na teatrze działań wojennych. Czego rechoczesz? Ty jesteś poeta, nie wiesz co to strategia.
– Zaskoczę cię. Wiem.
– A ja ci powiadam, że nie rozpoznałbyś strategii nawet wtedy, gdyby wyskoczyła z krzaków i kopnęła cię w dupę.
– W rzeczy samej, takiej bym nie rozpoznał. Strategie wyskakujące z krzaków zostawiam krasnoludom. Wiszące na dębach również."
"Żarty na bok, jak powiedział król Dezmod, gdy wśród uczty goście nagle zaczęli sinieć i umierać."
"Z miłością jest jak z kolką nerkową. Dopóki cię nie chwyci atak, nawet sobie nie wyobrażasz, co to takiego. A gdy Ci o tym opowiadają, nie wierzysz."
Oczywiście jest ich więcej. Saga Wiedźmin ma wiele bohaterów ale ja zawsze miałem respekt i sentyment do nieludzi.Adijos - 2015-06-03, 21:23 Ten jest zajebisty:
" Nowi? - Rozdarł się sierżant. - Z werbunku? Dawać papiery! Czego kurwa, stoisz jeden z drugim? W miejscu marsz! Nie stać, kurwa! W lewo zwrot! Wróć, kurwa, w prawo! Biegiem marsz! Wróć, kurwa! Słuchać i zapamiętać! Najsampierw, kurwa, do prowiantmajstra! Pobrać rustunek! kolczugę, skórznie, pikę, kurwa, hełm i kord! Potem na musztrę! Być gotowym do apelu, kurwa, o zmierzchu! Maaaaaarsz!
(...)
- Przepraszam panie oficerze - Jarre poczerwieniał - Idzie mi tylko o to, by zapobiec ewentualnej pomyłce... Albowiem pan komisarz wyraźnie... Wyraźnie mówił o przydziale do Be-Pe-Pe, więc ja...
- Jesteś w domu, chłopie - parsknął sierżant, rozbrojony nieco "oficerem". - To jest właśnie twój przydział. Witamy w Biednej Pierdolonej Piechocie. "
Przy tym płakałem ze śmiechu.Dead_Laugh - 2015-06-03, 21:33 To też jest dobre:
"– Coën...
– Aha?
– Ciągle jestem za mało szybka...
– Jesteś bardzo szybka.
– Czy będę kiedyś tak szybka jak ty?
– Wątpię.
– Hm... No tak. A czy ty... Kto jest najlepszym szermierzem na świecie?
– Nie mam pojęcia.
– Nigdy nie znałeś takiego?
– Znałem wielu, którzy się za takich uważali.
– Ha! Kim byli? Jak się nazywali? Co potrafili?
– Wolnego, wolnego dziewczyno. Nie znam odpowiedzi na te pytania. Czy to takie ważne?
– Pewnie że ważne! Chciałabym wiedzieć... Kim tacy szermierze są. I gdzie tacy są.
– Gdzie są, to ja wiem.
– Ha! Więc gdzie?
– Na cmentarzach."
"- Kiszona kapusta! oznajmił, nabierając rzeczonej z beczki za pomocą drewnianych szczypiec. Spróbuj, Geralt. Świetna, prawda? Rzecz to smaczna i zbawienna, taka kapusta. Zimą, gdy brak witamin, chroni przed szkorbutem. Jest nadto doskonałym środkiem antydepresyjnym.
- Jak niby?
- Zjadasz garniec kiszonej kapusty, popijasz garncem zsiadłego mleka i wnet depresja staje się najmniejszym z twoich zmartwień. Zapominasz o depresji. Czasem na długo."
"- Co? Jak? Wstań! Ktoś jest, pytam?
- Niechajcie go, panie oficerze rzekł swobodnie Addario Bach. Mój to sługa, przeze mnie najęty. To głupek, kompletny idiota. Przypadłość rodzinna. Szczęściem wielkim młodsze jego rodzeństwo jest już normalne. Ich matka wreszcie pojęła, że będąc w ciąży nie wolno pić z kałuży przed szpitalem zakaźnym."Marcin55522 - 2015-06-04, 10:44 Dlaczego się nie odzywasz w tematach "tacy jesteśmy"?Dead_Laugh - 2015-06-04, 20:45 Marcin55522, nie mogę się jakoś wbić w temat cały czas próbuję coś napisać ale to tylko na postanowieniach pozostaje. Zachęcasz? Polecasz?Szyszek - 2015-06-04, 21:11 Ja mogę zachęcić i polecić! Fajnie by było, gdybyś coś tam napisał więcej, co tam cię cieszy, smuci, a co wywołuje u ciebie niemiłosierną frustrację. Dzięki temu mógłbyś się z nami bardziej zintegrować