Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Anime i Manga - Dragon Ball Super
macbed - 2015-05-01, 09:42 Temat postu: Dragon Ball Super
Aż nie mogę uwierzyć
Po 18 latach przerwy Akira Toriyama postanowił wypuścić nową serię DB. Akcja ma toczyć się kilka lat po pokonaniu Buu. Nowe zagrożenie oczywiście przyćmi Freezera, Cella i resztę.
Co mnie najbardziej cieszy - wątek Dragon Ball GT prawdopodobnie zostanie całkowicie pominięty, tak jakby dotyczył zupełnie innej historii.
Co Wy na to? Mackers - 2015-05-01, 09:55 Może faktycznie powinienem obejrzeć DB...WojtekVanHelsing - 2015-05-01, 10:37 Jestem ZA, ale sceptycznie podchodze do ominiecia GT... niby gorsze, no ale az tak skrajnie zle tez nei bylo.ChodnikowyWilk - 2015-05-01, 17:03 Z ciekawości obejrzę z odcinek, co też nawymyślałDavos - 2015-05-01, 21:46 No wreszcie jakiś temat z tego działu, który mnie interesuje
Macbed, ta wiadomość jest potwierdzona? Mógłbyś zarzucić jakimś linkiem?
Co do samego pomysłu: Nie wiem, czy to wypali, ale mnie się to bardzo podoba Dla mnie to będzie trochę jak powrót do dzieciństwa I cieszę się, że akcja toczyś się będzie bezpośrednio po zakończeniu serii Z. GT co prawda dobrze mi się czytało i oglądało, ale nie da się ukryć, że w niektórych watkach mocno popłynęli i jednak tu już nie było takiego klimatu Dragon Balla, jak wcześniej. Chętnie zatem poczytam/zobaczę alternatywę do GT macbed - 2015-05-02, 08:02
Davos, całe internety o tym trąbią, a oto rzetelne źródło:
http://www.se.pl/rozrywka...oku_595130.htmlDavos - 2015-05-02, 19:14 Dzięki. Ja w internetach przeglądam tylko kilka stron więc na info o nowym Db się nie natknąłem.
W lipcu ma być premiera, ale w japońskiej tv. Ciekawe, kiedy serial i manga pojawią się u nas.
No i to mnie zaciekawiło: "W nowych odcinkach pojawi się przeciwnik jeszcze silniejszy od Buu, który teraz jest przyjacielem Goku."
Kto może być tym badassem? macbed - 2015-05-02, 19:37
Stawiam na Krillina icywind - 2015-05-02, 19:42 VegetaWojtekVanHelsing - 2015-05-02, 21:21 icywind, Nalezy postawic sobie pytanie - Czy Vegeta jest przyjacielem Goku? Sa odmienni itd. każdy lubi Vegete, ale watpie by dla niego istniala glebsza przyjaźń, miłość na pewno, szczególnie do syna ale przyjaźń z Goku... to rywale, Vegeta ma kompleks do Goku i to niesamowity.Davos - 2015-05-03, 10:37 Macbed - dobry żart
Icek - też początkowo pomyślałem o Vegecie. Ale to by było za proste... Poza tym Wojtek ma rację, że trudno nazwać Vegetę przyjacielem Goku. Przez większość część sagi z nim rywalizował, pod koniec serii Z trochę zmienił do niego nastawienie, ale to raczej nadal nie jest przyjaźć...
Ja pomyślałem jeszcze o Piccolo, ale trochę nie chce mi się wierzyć, żeby Akira Toriyama chciał go poświęcić.
W ogóle nie podoba mi się taki pomysł, bo jeśli serio ktoś z bliskich przyjaciół Goku przejdzie na stronę zła to będzie trzeba poświęcić którąś z fajnych postaci.
Z tego powodu też nie podobał mi się pomysł "Super 17" z GT bo lubiłem androida 17. Tym bardziej, że koncepcja jego "połączenia się" z alter ego z piekła, była trochę naciągana macbed - 2015-05-03, 11:07
Piccolo jest zajebisty, nie chcę żeby znowu zrobili z niego tego złego
Pewnie któryś z bohaterów zostanie "opętany" jak te Majiny i pod koniec znowu będzie przyjacielem... W ten sposób można poświęcić nawet Vegetę czy Piccolo ;xicywind - 2015-05-03, 11:09 Po prostu Chichi wejdzie w menopauzęmacbed - 2015-05-03, 11:10
Nie przesadzajmy... Davos - 2015-05-03, 11:15 Icek, wygrałeś Adijos - 2017-08-20, 17:12 Wiem, że odkop.
Ogląda ktoś DBSa? Nie mam porównania do poprzednich serii bo ich nie oglądałem, ale Super wydaje się być całkiem OK. Teraz trwa turniej o zniszczenie wszechświatów, także robi się ciekawie.
Rano do kawy jak znalazł.
Poletzam pozdrawiam, Adejoz Baktrianus.macbed - 2019-10-21, 19:54 Adijos, DBS jest bardzo dobry, parę elementów mi się nie podobało ale napierdalanka na bardzo wysokim poziomie, polecam cieplutko Mirosław ZbrojewiczCałkiem_Dobry_Chłop - 2019-10-21, 19:56 A komu Zbrojewicz podkładał głos?macbed - 2019-10-21, 20:03 no w dragon ballu akurat nikomu, tak se napisałemDavos - 2019-10-29, 22:58 Do Dragonballa by nie pasował, nikt tam nie nosił różowego sweterka...