Gry - Gra ktoś w klasyczne - słowne RPG?
kanjerb - 2014-09-20, 20:38 Temat postu: Gra ktoś w klasyczne - słowne RPG? Ostatnio zainteresowałem się tematem. Miałem przyjemność zagrania w postapokaliptycznym świecie Neuroshimy i muszę przyznać, że mi się spodobało. Jeśli jest więcej graczy RPG wśród was możnaby się umówić czasem na sesyjkę przez Skype (musiałbym najpierw założyć ) na przykład. Warhammer też ciekawie może wyglądać aczkolwiek nie mam obeznania w tym świecie i Neuroshima bardziej by mi się uśmiechała
Zabek05 - 2014-09-20, 21:00
A o co chodzi w Neuroshimie, jeśli tak można zapytać?
JankielKindybalista85 - 2014-09-20, 21:01
Neuroshima - hiroshima dla neuronów: spotykasz się z kumplami na sesję, siadacie i obalacie 0.7L na łeba.
monjiczq - 2014-09-20, 21:03
O to ja wtedy moge zagrac
Love178 - 2014-09-20, 21:07
Na moim poprzednim forum grali w Warhammera i mieli na niego nawet osobny dział. Potem przychodziłeś pewnego wieczoru a tu kilka tysięcy nowych postów x''D
KicerK - 2014-09-20, 21:41
Nigdy nie grałem, ale wydaje się ciekawe.
Mackers - 2014-09-20, 21:42
Z siostrą grałem w coś takiego, że ona wymyślała scenariusze a ja byłem graczem. Pewnie coś podobnego, tyle że wy używacie dodatkowo kości.
Antlion - 2014-09-20, 21:50 Temat postu: Re: Gra ktoś w klasyczne - słowne RPG?
kanjerb napisał/a: | Ostatnio zainteresowałem się tematem. Miałem przyjemność zagrania w postapokaliptycznym świecie Neuroshimy i muszę przyznać, że mi się spodobało. Jeśli jest więcej graczy RPG wśród was możnaby się umówić czasem na sesyjkę przez Skype (musiałbym najpierw założyć ) na przykład. Warhammer też ciekawie może wyglądać aczkolwiek nie mam obeznania w tym świecie i Neuroshima bardziej by mi się uśmiechała |
Warhammer Fantasy czy 40k?
kanjerb - 2014-09-20, 22:21
Zabek05 napisał/a: | A o co chodzi w Neuroshimie, jeśli tak można zapytać? |
Świat w przyszłości, akcja dzieje się głównie w Stanach. Po wojnie atomowej maszyny (Moloch) opanowały sporą część świata, głównie północ Am. Północnej. Opierają im się ludzie (Posterunek). Jest wiele innych państw-miast, typu Vegas czy Nowy Jork i ludzie w każdym z nich mają własną mentalność i nie koniecznie się lubią. Dodatkowo występują mutanty, czyli coś między maszynami a ludźmi oraz w dżungli amazońskiej roślinki zaczęły trochę myśleć.
Antlion napisał/a: | Warhammer Fantasy czy 40k? |
Mówię - chętnie poznam ten świat, nigdy nie miałem okazji do grania w nim, więc nie wiem
monjiczq - 2014-09-20, 22:22
Ja w ogole i tak nie rozumiem tego. To takie cos jak w community grali? Ze ktos wymysla akcje gry a reszta gra i mowi co robi i w ogole?
kanjerb - 2014-09-20, 22:33
monjiczq
Tak
monjiczq - 2014-09-20, 22:34
Oja! To jest fajne
Davos - 2014-09-21, 00:16
Moi kumple grają w Neuroshimę. Ja nie przepadam za tymi klimatami. Wolę zdecydowanie fantasy. Kiedyś rozegrałem kilka sesji w Earth Down i Advanced Dungeons & Dragons 2. Do tej drugiej mam nawet do dziś karty postaci. Świetnie się w to grało, siadaliśmy z kumplami, puszczaliśmy klimatyczną muzyczkę z radia (wtedy jeszcze na kasety ) i odbywaliśmy sesje.
Niestety potem się przeprowadziłem i te spotkania się skończyły.
Antlion - 2014-09-21, 10:26
kanjerb napisał/a: | Antlion napisał/a: | Warhammer Fantasy czy 40k? |
Mówię - chętnie poznam ten świat, nigdy nie miałem okazji do grania w nim, więc nie wiem |
Mam wyjaśnić całą historię od powstania Galaktyki czy "tylko" historię Ludzkości?
KicerK - 2014-09-21, 10:44
Nie wiem jak z Warhammerem Fantasy, ale nie bardzo widzę możliwość rpg w 40k
Antlion - 2014-09-21, 12:19
KicerK napisał/a: | Nie wiem jak z Warhammerem Fantasy, ale nie bardzo widzę możliwość rpg w 40k |
W sumie racja, chyba że jesteś Eldarem-pustelnikiem. Oni mają odrobinę swobody.
Oczywiście jeżeli nie zostaną omnomnomnięci przez przypadkową flotę rój
Adijos - 2014-09-21, 12:25
Czy ten temat nie powinien być w grach?
Davos - 2014-09-21, 12:31
Masz rację Adijos.
Przeniesione.
kanjerb - 2014-09-21, 14:41
Antlion napisał/a: | kanjerb napisał/a: | Antlion napisał/a: | Warhammer Fantasy czy 40k? |
Mówię - chętnie poznam ten świat, nigdy nie miałem okazji do grania w nim, więc nie wiem |
Mam wyjaśnić całą historię od powstania Galaktyki czy "tylko" historię Ludzkości? |
Jeśli masz ochotę to chętnie dowiem się więcej nt. całego świata, oczywiście jakieś najważniejsze wydarzenia tylko i ogólny zarys, ale powtarzam - tylko jeśli masz dużo czasu i chęci
|
|
|