Wysłany: 2013-10-02, 19:15 Prawicowe żarty, Memy itp.
Dajemy tutaj żarty polityczne. Zrobiłem dwa tematy, żeby tu nie było dyskusji politycznej, to żartować sobie będą ludzie o takich samych(a przynajmniej podobnych) poglądach. No to tak
[ Dodano: 2013-10-02, 20:16 ]
To mój ulubiony
[ Dodano: 2013-10-02, 20:20 ]
innych nie chcę mi się szukać bo taki leniwy pingvin ze mnie... moze powiniem zmienić sobie nick na leniviec? Ale kojarzy się z lewackim zespołem
Są wyjątki. Ale punk jest że tak ładnie powiem lewicowy. A zespół leniwiec(bo ich miałem na myśli. Lubię to słuchać, ale to nie zmienia faktów) popiera ideologię komunistyczną.
AnswersMaster Loża Szyderców bezwzględny sędzia i kat
Ja nie wiem dlaczego, bo sie zbytnio na muzyce nie znam, ale mam kilku znajomych punkowców i często wrzucają jakieś pojazdy na facebooku na prawicę i promują parady tęczowych dziwolągów. Nie wiedziałem, że to jest powiązane z punkiem, dopiero jak Pingvin to teraz napisał, to mi się tak skojarzyło.
Mówisz, że gatunek jest lewacki, bo jeden zespół popiera komunizm. Za bardzo uogólniasz. Ja sam lubię czasem posłuchać punka, choć mam prawicowe poglądy, mam też kolege który jest fanem punka i również ma prawicowe poglądy.
Zaciekawiłeś mnie z tą lewicą w punku więc poszperałem i:
Wikipedia napisał/a:
Ze względu na ewolucję poglądów, istnienie różnych odłamów w obrębie kontrkultury (przykładowo: anarchopunk, straight edge, oi!, crust punk) i indywidualizm samych punków trudno syntetycznie przedstawić ich poglądy. Generalnie, punk, którego początkowym założeniem był brak jakiejkolwiek ideologii, w miarę upływu czasu przekształcał się w ruch społeczno-polityczny wymierzony przeciwko instytucjom, które (jak uważali członkowie ruchu) ograniczają wolność i niezależność człowieka: rząd i jego aparat przymusu – policja i wojsko, zorganizowana religia, środki masowego przekazu, wielkie korporacje itp. Negacja wszelkich form rządów doprowadziła do przyjęcia przez znaczną część punków ideologii anarchistycznej w jej licznych odmianach. Bardzo często poglądy osób uważających się za punków zbieżne są z poglądami lewicowymi lub skrajnie lewicowymi, w krajach o przeszłości komunistycznej tendencja ta jest jednak słabiej zauważalna. Oczywiście niektórzy świadomie odrzucają całą ideologiczną otoczkę, próbując nawiązać do pierwotnego rozumienia pojęcia punk, inni zaś koncentrują się tylko na muzyce, nie zdając sobie sprawy, że stanowi ona tylko fragment szerszego zjawiska.
Ostanio poznałem określenie "Jonasz Koran Mekka" wymyślone przez lewaków , by mogli tak pisać gdy argumenty im się kończą. Wpisałem to w google by pośmiać się z głupoty tych ludzi. Ich głupota okazała się jednak większa niz się spodziewałem i tylko się wkurwiłem. Ale znalazłem taki oto świetny obrazeczek
Ja znam tak zwanego Tomka który jak byl fanatycznym Korwinowcem (wiekszym niz ja) mial trollkonto "Jonasz Koran Mekka" na jednym portalu.. teraz sie stoczyl i jest antykorwinowcem.. Ogólnie fajnie trollowal z tego konta.. Ale teraz popiera NOP. Lewak..
[ Dodano: 2013-10-26, 23:06 ]
Do baru wchodzi Lech Wałęsa, wielki człowiek, zasłużony noblista i pogromca komunizmu... A to dopiero pierwsi czterej klienci
AnswersMaster Loża Szyderców bezwzględny sędzia i kat
Siedzi sobie facet na bazarze z pudłem malusieńkich kociąt i krzyczy:
- Ludzie, lewicowe kocięta! Tanio, lewicowe kocięta, kupujcie!
Za tydzień siedzi ten sam facet z pudłem kociąt i krzyczy:
- Ludzie, prawicowe kocięta! Tanio, prawicowe kocięta, kupujcie!
Ktoś podchodzi:
- Słuchaj, jak to jest? Tydzień temu krzyczałeś, że sprzedajesz lewicowe kocięta, teraz, że prawicowe. O co chodzi?
- Teraz już otworzyły oczy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum