"Czwórkę" na skali Schmidta otrzymała także ta osa z rodziny nastecznikowatych. - Jej użądlenie jest jak rażenie prądem o napięciu 20 tys. wolt - twierdzi Schmidt. - Ból trwa jednak krótko, ok 3 minut.
Naukowiec tłumaczy, że ukąszenie tej osy prawdopodobnie dlatego jest tak bolesne, by mogło ono na chwilę sparaliżować ofiarę. Owady te składają bowiem jaja w ciele tarantul.
Pewnie to nie jest to, ale osy z takimi dupami rozmnażają się w sposób taki, że składają jajka w żywych gąsienicach i te larwy je zjadają od środka żywcem
Nie ma niebieskich skrzydeł, może po prostu jest od czegoś brudna?
Nie-nie, była jebitnie czarna. Te skrzydła na niektórych zdjęciach w google też są brązowe. I weź pod uwagę tę cienką nitkę w odwłoku. W pierwszej chwili jak usiadła po drugiej stronie firany to na to zwróciłam uwagę, bo koloru nie widziałam - nasze osy nie mają takich długich członów pomiędzy głową i odwłokiem.
Kurcze, ja to nieraz mam opory przed zabiciem muchy, choć wkurza jak mi bzyczy nad uchem.
Nieraz jak mi nawet szerszeń do pokoju wpadnie, to biorę jakąś kartkę lub gazetę i kieruję do otwartego okna
Prosze, proszę jacy sadyści!! Owady zabijają, co wam te niewinne zwierzątka zrobiły? A czepiacie się biednych dziewczyn które ukaraly jeża poprzez ognista kapiel
Ostatnio zmieniony przez ChodnikowyWilk 2017-06-15, 20:43, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum