Główna Poczekalnia Dodaj Moje screeny Najlepsze screeny dnia Prywatne wiadomości Zjedź najsamkurwadół Powrót do góry Forum Demotywatorów



Poprzedni temat «» Następny temat
Składam kompa
Autor Wiadomość
Mormegil 
merungl


Wiek: 21
Dołączył: 07 Sie 2015
Posty: 4613

Medale: 2 (Więcej...)

Wysłany: 2016-07-20, 19:40   

Coś zjebałem, a że postów nie można usuwać w wyniku pewnego zdarzenia, to zostawiłem nic. :P
_________________
 
 
SlownikOrtograficzny 
Zwykły użytkownik
Be chuju are


Wiek: XXI
Dołączył: 21 Wrz 2013
Posty: 3088
Skąd: Nienack, Masaczustets

Medale: 6 (Więcej...)

Wysłany: 2016-07-21, 13:16   

A taki PCMR do grania w FullHD 60FPS na uber to ile może kosztować?
_________________

Moje myśli to jebni❤cie.🛀
 
 
Mormegil 
merungl


Wiek: 21
Dołączył: 07 Sie 2015
Posty: 4613

Medale: 2 (Więcej...)

Wysłany: 2016-07-21, 16:19   

A z pięć/sześć kafelków pewnie.
_________________
 
 
macbed
Überszlachta


Wiek: N/A
Dołączył: 05 Mar 2015
Posty: 17990

Medale: 25 (Więcej...)

Wysłany: 2016-07-24, 15:52   

Moris299 napisał/a:
jako, że od wczoraj w sprzedaży jest GTX 1060 mogę zrobić inny, bardzo wydajny zestaw

po pierwsze przyszłościowy: oparty na najnowszych technologiach i o niskim procesie technologicznym: Intel Skylake (14nm) oraz Nvidia Pascal (16nm)



CPU: Intel Skylake i5-6600 3.9GHZ
GPU: Asus GeForce GTX 1060 6GB
HDD: 1GB
RAM: DDR4 8GB

Wydajnościowy potwór :P
Wiem, jest drogi (na chwilę obecną 3327,78zł bez ssd i napędu) , ale jest na prawdę warto zastanów się na nim, posklejam jeszcze coś ciut tańszego

+znalazłem ci inną obudowę, Korsarze ma jakieś światełka i takie tam więc może ta ci bardziej do gustu przypadnie

Obrazek


https://www.morele.net/inventory/info/FXKvM/


Tej, to się prezentuje już bardzo fajnie, obudowa cudna :git:

Cytat:
Intel Skylake (14nm) oraz Nvidia Pascal (16nm)


Rozwiń proszę

[ Dodano: 2016-07-24, 15:55 ]
Ej, ale karty graficznej za 1,6k to ja nie potrzebuję :|
_________________
 
 
Moris299 
Człowiek-Węgiel
Deus Ex Machinae


Wiek: 299
Dołączyła: 20 Wrz 2013
Posty: 19894
Skąd: Novigrad

Medale: 33 (Więcej...)

Wysłany: 2016-07-26, 23:03   

dzisiaj przysiadłem ponownie nad tym i poskładałem takie cuś:

https://www.morele.net/inventory/info/Hk2nis/

dałem tu monitor, moim zdaniem najlepszy do gier, 144mhz + 1ms czas reakcji + fresync daje ci wyjebistą płynność w grach i żadnych rozrywań obrazów czy innych artefaktów (dzięki freesync, z kartą nvidii za taki monitor byś musiał zapłacić 2x tyle xd)

karta to AMD r9 380 w wersji od Saphire - najlepsza możliwa konstrukcja chodź od MSI również dobra jest.

chodźbym się postarał to nie ma nic sensowniejszego co można by tam wstawić bo jest obecnie przepaść -
R9 380/GTX 960 - karty po około 1000 złociszy
a następna generacja to już
rx 480/gtx 1060 po 1500zł

więc trochę kupa

pomiędzy jest jeszcze GTX 970 ale on jest w chuj nieprzyszłościowy - po pierwsze jest już wyrzutkiem nvidii, nieprodukowany, posiada "tylko" 3,5GB vram no i tak jak obecnie to starcza to już za rok może to być za mało :/

weź może wejdź jeszcze na jakieś forum pc i niech ci doradzą bo mi się już skończyły pomysły żeby zamknąć to w 4k z monitorem :/
_________________
 
 
maat_


Dołączył: 22 Lip 2016
Posty: 499

Medale: Brak

Wysłany: 2016-07-27, 12:57   

Moje składanie polegało na dokupieniu ostatnio dysku SSD, jestem zadowolona. Mam Dell XPS L702X
 
 
macbed
Überszlachta


Wiek: N/A
Dołączył: 05 Mar 2015
Posty: 17990

Medale: 25 (Więcej...)

Wysłany: 2016-07-27, 15:03   

A jakiś 1.5 - 2x tańszy monitor o nieco niższej jakości?

[ Dodano: 2016-07-27, 15:05 ]


Satysfanujące... w miarę.
_________________
 
 
Moris299 
Człowiek-Węgiel
Deus Ex Machinae


Wiek: 299
Dołączyła: 20 Wrz 2013
Posty: 19894
Skąd: Novigrad

Medale: 33 (Więcej...)

Wysłany: 2016-07-27, 15:15   

ten jest dobry, matryca PLS, Freesync tylko masz już odświeżanie 60hz

https://www.morele.net/mo...0fhuxen-773879/
_________________
Ostatnio zmieniony przez Moris299 2016-07-27, 15:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
d - n
Szlachta


Dołączył: 10 Gru 2013
Posty: 1323

Medale: Brak

Wysłany: 2016-07-27, 15:19   

Moris299 napisał/a:
odświeżanie 60mhz

Moris299, plis jakie "mega" i "H" z dużej.

PLS i IPS to to samo, PLS to tylko nazwa Samsunga, niczym się nie różnią w odbiorze.
_________________
 
 
Moris299 
Człowiek-Węgiel
Deus Ex Machinae


Wiek: 299
Dołączyła: 20 Wrz 2013
Posty: 19894
Skąd: Novigrad

Medale: 33 (Więcej...)

Wysłany: 2016-07-27, 15:22   

ciężka sprawa z tą grafiką, bo w tej cenie nie znajdziesz nic lepszego, można oczywiście dopłacić do GTX 1060 ale tak można mówić zawsze ze wszystkim,że tu trochę dopłace i będzie super ekstra ale niestety o to chodzi producentom :(

[ Dodano: 2016-07-27, 15:23 ]
d - n napisał/a:
PLS i IPS to to samo, PLS to tylko nazwa Samsunga, niczym się nie różnią w odbiorze.

wiem, i dlatego mówię,że dobre bo to lepsze niż TN

[ Dodano: 2016-07-27, 15:26 ]
lepsze pod względem kolorów

[ Dodano: 2016-07-27, 15:26 ]
a z tym mhz oczywiście mój kolosalny błąd (literówka)
_________________
 
 
macbed
Überszlachta


Wiek: N/A
Dołączył: 05 Mar 2015
Posty: 17990

Medale: 25 (Więcej...)

Wysłany: 2016-07-27, 21:09   

w8
Czym się różni ta karta:


od tej:
?

Morec, Tobie chodzi o kartę z "OC" w nazwie? Domyślam, się, że jest fabrycznie podkręcona, czemu w takim razie ma słabsze osiągi?
I czy nie ma dla R9 380X jakiejś konkurencyjnej oferty w podobnej cenie?
_________________
 
 
Moris299 
Człowiek-Węgiel
Deus Ex Machinae


Wiek: 299
Dołączyła: 20 Wrz 2013
Posty: 19894
Skąd: Novigrad

Medale: 33 (Więcej...)

Wysłany: 2016-07-27, 21:22   

R9 380X nie ma bezpośredniej konkurencji
To luka pomiędzy GTX 960 a GTX 970 w ofercie Nvidii

Nitro OC ma niższe taktowania, ta druga ma o 30mhz wyższe taktowanie rdzenia i o 50mhz pamięci. W grach daje to kilka procent (z 2-4%) wydajności, a jaka jest różnica w cenie tych dwóch modeli?

[ Dodano: 2016-07-27, 21:26 ]
oczywiście są też mocno podkręcone wersje 960 ale to wciąż nie jest bezpośredni konkurent r9 380x

http://www.purepc.pl/kart...0_4gb?page=0,16
_________________
 
 
Mormegil 
merungl


Wiek: 21
Dołączył: 07 Sie 2015
Posty: 4613

Medale: 2 (Więcej...)

Wysłany: 2016-07-27, 21:34   

960 jest nieco słabsza od 280X. A co dopiero 380X.
_________________
 
 
Moris299 
Człowiek-Węgiel
Deus Ex Machinae


Wiek: 299
Dołączyła: 20 Wrz 2013
Posty: 19894
Skąd: Novigrad

Medale: 33 (Więcej...)

Wysłany: 2016-07-27, 21:54   

no wiadomo, dlatego napisałem, że to coś pomiędzy :)
_________________
 
 
macbed
Überszlachta


Wiek: N/A
Dołączył: 05 Mar 2015
Posty: 17990

Medale: 25 (Więcej...)

Wysłany: 2016-07-28, 00:03   

A co sądzicie o kupowaniu używanych modułów? Bo tu można by sporo zaoszczędzić

[ Dodano: 2017-03-01, 18:32 ]
Odswieżam, cos sie zmienilo, cos potanialo? W tym miesiacu bede prawdopodobnie skladal komputer
_________________
 
 
Mormegil 
merungl


Wiek: 21
Dołączył: 07 Sie 2015
Posty: 4613

Medale: 2 (Więcej...)

Wysłany: 2017-03-01, 18:33   

Zaraz wychodzi GTX 1080 Ti Founders Edition, wstrzymaj się chwilę. :troll:
_________________
 
 
Moris299 
Człowiek-Węgiel
Deus Ex Machinae


Wiek: 299
Dołączyła: 20 Wrz 2013
Posty: 19894
Skąd: Novigrad

Medale: 33 (Więcej...)

Wysłany: 2017-03-01, 20:29   

zestaw który ci składałem za 4k... kosztuje dzisiaj 4,2k :cry:

a np. ten za 4,1 kosztuje... 4,7

pdxL2w 4.1k/macbed 2016-07-20 15:38:42 8 4756,01 zł

[ Dodano: 2017-03-01, 20:29 ]
drożeje sprzęt ogólnie :unlike:

[ Dodano: 2017-03-01, 20:31 ]
procesor który kupowałem DWA LATA TEMU (!!!) za 1049,00 zł kosztuje dzisiaj w tym samym sklepie 1119,00 zł (!!!!!!!!!!!)

chujowa sytuacja na rynku pc zastój jak chuj jest

[ Dodano: 2017-03-01, 20:33 ]
radzę czekać, jest mała szansa, że potanieją chociaż procki, ale to i tak nie będą duże zmiany

https://www.purepc.pl/pro...sorow_amd_ryzen
_________________
Ostatnio zmieniony przez Moris299 2017-03-01, 20:33, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
JankielKindybalista85 
Loża Szyderców
Zwykły szary żydomason


Wiek: 65
Dołączył: 11 Lis 2013
Posty: 16065
Skąd: Wolne Miasto Nowa Huta

Medale: 10 (Więcej...)

Wysłany: 2017-03-01, 20:34   

Drożeje bo producenci to chuje czy dlatego ze nam złotówek osłabł do dulara?
_________________
I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.

Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
 
 
Moris299 
Człowiek-Węgiel
Deus Ex Machinae


Wiek: 299
Dołączyła: 20 Wrz 2013
Posty: 19894
Skąd: Novigrad

Medale: 33 (Więcej...)

Wysłany: 2017-03-01, 20:36   

2 marca o północy (ale chyba Amerykańskiego czasu, więc w Polsce jutro rano) schodzi NDA z Ryzenó i będzie wiadomo więcej

[ Dodano: 2017-03-01, 20:36 ]
JankielKindybalista85 napisał/a:
Drożeje bo producenci to chuje czy dlatego ze nam złotówek osłabł do dulara?



i to i to w sumie

[ Dodano: 2017-03-01, 20:41 ]
gdy kupowałem kosztował 3,80 a dzisiaj 4,05

problem w tym, ze Intelowi albo się z hajsu w dupie poprzewracało albo prawo moore'a przestało obowiązywać (na co już są przesłanki) i teraz dopóki nie przejdziemy na grafen albo inny nowy półprzewodnik (co nie nastąpi w ciągu najbliższych 10 lat) to sprzęt będzie drożał albo będzie zastój duży.
_________________
 
 
Mistress9 
Fashion is not an island


Wiek: 26
Dołączyła: 06 Sty 2015
Posty: 2704
Skąd: Rzeszów

Medale: 7 (Więcej...)

Wysłany: 2017-03-01, 20:49   

Ja miałam składać kompa, za ok. 4k właśnie. Parametry w sumie takie same jak w kompie mojego chłopaka, z tym, że słabsza grafika i procesor (jego komp był za 6k), inny zasilacz.

Oto parametry:
grafika: MSI GTX 1060 Gaming X 6GB DDR5
płyta: MSI B150M MORTAR
RAM: HyperX Fury Black DDR4 2x8GB 2133MHz CL14
procesor: IntelCore i5 6500
zasilacz: SilentiumPC Vero L1 500W (ale może być inny)
dyski: Toshiba 1TB, SanDisk SSD+ 240GB
monitor: AOC G2460VQ6 24" FullHD


Ale jak wiadomo ostatecznie kupiłam lapka i nie żałuję :PP Lenovo IdeaPad Y700 16GB RAM, i7 6700HQ, GTX 960m, jeszcze świecąca klawiatura :brwi:

Ale będą wchodzić nowe procesory, podobno dużo tańsze od Intela, a tak samo wydajne (jeśli nie bardziej). Trzeba się temu przyjrzeć, jakieś testy posprawdzać. Chodzi o AMD Ryzen.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Czy wiesz, że...

Strona wygenerowana w 0.114 sekundy. Zapytań do SQL: 33