Główna Poczekalnia Dodaj Moje screeny Najlepsze screeny dnia Prywatne wiadomości Zjedź najsamkurwadół Powrót do góry Forum Demotywatorów



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: widzu
2018-05-01, 11:21
morisowy temat
Autor Wiadomość
krojechleb
Loża Szyderców


Dołączył: 08 Kwi 2016
Posty: 4661

Medale: 3 (Więcej...)

Wysłany: 2020-03-26, 23:30   

Ja bym jeszcze pomyślał o podatku od wzbogacenia. W końcu pomagając innym wzbogacili się duchowo
_________________
https://www.youtube.com/watch?v=ZWB3ne0NBmo
 
 
Davos 
Überszlachta
Freeeedooooom!


Wiek: Tak
Dołączył: 19 Wrz 2013
Posty: 21794
Skąd: Litwini wracają?

Medale: 4 (Więcej...)

Wysłany: 2020-03-26, 23:32   

Ej, dobre! Dam cynka kumplowi, który pracuje w skarbówce, może zainteresują się tematem :troll:
_________________
 
 
Moris299 
Człowiek-Węgiel


Wiek: Mor
Dołączyła: 20 Wrz 2013
Posty: 17584

Medale: 15 (Więcej...)

Wysłany: 2020-03-28, 23:18   

pierwsze sztuki jadą do szpitali :git:



 
 
Davos 
Überszlachta
Freeeedooooom!


Wiek: Tak
Dołączył: 19 Wrz 2013
Posty: 21794
Skąd: Litwini wracają?

Medale: 4 (Więcej...)

Wysłany: 2020-03-28, 23:19   

:clap:
_________________
 
 
Nadir 
Loża Szyderców


Dołączył: 26 Lis 2013
Posty: 5345

Medale: 12 (Więcej...)

Wysłany: 2020-03-28, 23:22   

:git: :clap: :1m:
 
 
Antybristler 
Loża Szyderców+
Kał


Wiek: Tak
Dołączył: 25 Wrz 2013
Posty: 4773
Skąd: Żółwiastyczna Republika Turtlandu

Medale: 8 (Więcej...)

Wysłany: 2020-03-29, 11:25   

:clap:
_________________

 
 
qtasiorro 
Loża Szyderców
Obrońca Uciśnionych


Dołączył: 25 Wrz 2013
Posty: 711

Medale: 1 (Więcej...)

Wysłany: 2020-03-29, 12:57   

Ładnie, Morisie! :clap:
 
 
Lilith 
Überszlachta
zaKAŁa


Wiek: hot
Dołączyła: 28 Wrz 2015
Posty: 10381
Skąd: Znikąd

Medale: 14 (Więcej...)

Wysłany: 2020-03-29, 17:01   

Szanuję w opór :rock:
_________________
 
 
RudaMaupa 
Kluska i Kopytek


Wiek: E-e
Dołączyła: 18 Wrz 2013
Posty: 4789
Skąd: wiedzieć mam

Medale: 1 (Więcej...)

Wysłany: 2020-03-30, 18:47   

Niesamowite, świetna robota! :clap:
Jacie, znam lokalnego bohatera! :grimer:
_________________
Szpiegowanko in progress
 
 
Moris299 
Człowiek-Węgiel


Wiek: Mor
Dołączyła: 20 Wrz 2013
Posty: 17584

Medale: 15 (Więcej...)

Wysłany: 2020-04-02, 21:37   

Obecnie produkcja idzie niezłym tempem i włączają się do pomocy kolejne osoby i jednostki

Ostatnio zmieniony przez Moris299 2020-04-02, 21:39, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
RudaMaupa 
Kluska i Kopytek


Wiek: E-e
Dołączyła: 18 Wrz 2013
Posty: 4789
Skąd: wiedzieć mam

Medale: 1 (Więcej...)

Wysłany: 2020-04-02, 21:39   

To jest naprawdę zajebiste :) Wasze zaangażowanie jest po prostu niewiarygodne. :O
_________________
Szpiegowanko in progress
 
 
macbed
Überszlachta


Dołączył: 05 Mar 2015
Posty: 15885

Medale: 14 (Więcej...)

Wysłany: 2020-04-17, 23:18   

Wie ktoś może dlaczego zakrętki od wody mineralnej mają takie coś? Jakby jednego ząbka brakowało

_________________
 
 
Mackers 


Wiek: .
Dołączył: 12 Lip 2014
Posty: 7184

Medale: 7 (Więcej...)

Wysłany: 2020-04-18, 00:43   

Moja nakrętka tak nie ma.
 
 
macbed
Überszlachta


Dołączył: 05 Mar 2015
Posty: 15885

Medale: 14 (Więcej...)

Wysłany: 2020-04-18, 00:44   

często się z tym spotykałem u Muszynianki
_________________
 
 
Samara 
Loża Szyderców
1=t, 2=y, 3=g, 4=h


Wiek: old
Dołączyła: 13 Lis 2013
Posty: 956
Skąd: studnia

Medale: 5 (Więcej...)

Wysłany: 2020-04-18, 00:53   

Lol, u mnie woda też tak ma, za to napój z aloesem ma tak częściowo :D



_________________
 
 
krojechleb
Loża Szyderców


Dołączył: 08 Kwi 2016
Posty: 4661

Medale: 3 (Więcej...)

Wysłany: 2020-04-18, 09:13   

To służy do kontroli umysłu i wmawiania nam że 5g jest nieszkodliwe

[ Dodano: 2020-04-18, 09:15 ]
Muszynianka też ma takie coś
_________________
https://www.youtube.com/watch?v=ZWB3ne0NBmo
 
 
Mańka 
Überszlachta
Misia


Wiek: 100
Dołączyła: 28 Gru 2015
Posty: 6313

Medale: 9 (Więcej...)

Wysłany: 2020-04-18, 16:43   

Za to tymbarki są dla perfekcjonistów.
_________________
"Czasami konflikty muszą wybuchnąć tylko po to, żebyśmy wszystkiego nie robili sami jak takie osiołki".

"Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie".
Mikołaj Rej
 
 
krojechleb
Loża Szyderców


Dołączył: 08 Kwi 2016
Posty: 4661

Medale: 3 (Więcej...)

Wysłany: 2020-04-18, 17:27   

Może te rowki są po to żeby maszyna która zakręca te butelki miała jakiś stabilniejszy chwyt, żeby dobrze dokręcić. Taka rozkmina tylko
_________________
https://www.youtube.com/watch?v=ZWB3ne0NBmo
 
 
Moris299 
Człowiek-Węgiel


Wiek: Mor
Dołączyła: 20 Wrz 2013
Posty: 17584

Medale: 15 (Więcej...)

Wysłany: 2020-04-18, 18:05   

podejrzewam że może to mieć jakieś znaczenie w procesie automatycznego zakręcania tych butelek

[ Dodano: 2020-04-18, 18:06 ]
o akurat plebek napisał to samo xd
 
 
Samara 
Loża Szyderców
1=t, 2=y, 3=g, 4=h


Wiek: old
Dołączyła: 13 Lis 2013
Posty: 956
Skąd: studnia

Medale: 5 (Więcej...)

Wysłany: 2020-04-18, 18:11   

Ale to jest ciekawe, bo widzę to tylko na wodach, a na napojach (przynajmniej tych na których sprawdzałam) już żadnego ząbka nie brakuje. Tylko na tym aloesowym jeszcze, ale do połowy :D
_________________
 
 
ZróbmySobieKupę 
Junior Admin
xD


Wiek: xDD
Dołączył: 20 Wrz 2013
Posty: 9919

Medale: 3 (Więcej...)

Wysłany: 2020-04-18, 18:43   

Może to przez sposób odlewania tych nakrętek?
_________________
Stay at forum! Or not... I don't give a shit.
 
 
Moris299 
Człowiek-Węgiel


Wiek: Mor
Dołączyła: 20 Wrz 2013
Posty: 17584

Medale: 15 (Więcej...)

Wysłany: 2020-04-18, 20:19   

nie wiem jak działa wtryskarka bo nigdy się tym nie interesowałem ale nie sądzę by to był dla niej problem skoro są takie zakrętki w których tego nie ma. Aczkolwiek może to od formy wtryskowej zależy - może jakoś lepiej zaprojektowane nie wymagają tego jednego wybrakowanego oczka.
 
 
Love178 
Junior Admin
Jim Pickens


Wiek: Elo
Dołączył: 20 Wrz 2013
Posty: 15209
Skąd: Graveyard Restaurant

Medale: 9 (Więcej...)

Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 2020-04-19, 10:55   

Byłam w zeszłym roku na wycieczce w muzeum kosmetyków i tam tłumaczyli, że na ich opakowaniach i nakrętkach są różne wypustki żeby osoby niewidome były w stanie rozróżnić co jest co
_________________
 
 
bartek82r 
Założyciel Forum


Dołączył: 18 Wrz 2013
Posty: 6884

Medale: 2 (Więcej...)

Wysłany: 2020-04-20, 14:36   

Raczej głupoty gadają. Właśnie poszedłem do łazienki, zamknąłem oczy i wziąłem jakiś płyn do ręki. Nie udało mi się rozróżnić co jest co :sadangel:
Ostatnio zmieniony przez bartek82r 2020-04-20, 14:37, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
krojechleb
Loża Szyderców


Dołączył: 08 Kwi 2016
Posty: 4661

Medale: 3 (Więcej...)

Wysłany: 2020-04-20, 14:50   

No bo niewidomi mają dobry węch i po zapachu wiedzą
_________________
https://www.youtube.com/watch?v=ZWB3ne0NBmo
 
 
Love178 
Junior Admin
Jim Pickens


Wiek: Elo
Dołączył: 20 Wrz 2013
Posty: 15209
Skąd: Graveyard Restaurant

Medale: 9 (Więcej...)

Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 2020-04-20, 16:53   

bartek82r napisał/a:
Raczej głupoty gadają. Właśnie poszedłem do łazienki, zamknąłem oczy i wziąłem jakiś płyn do ręki. Nie udało mi się rozróżnić co jest co :sadangel:

No te co nam demonstrowali miały wyraźne oznaczenia żeby dało się rozróżnić co jest szampon, co odżywka itd. i było to według standardu, który każdy niewidomy zna i oni też mają bardziej wyczulone czucie w palcach niż my
_________________
 
 
krojechleb
Loża Szyderców


Dołączył: 08 Kwi 2016
Posty: 4661

Medale: 3 (Więcej...)

Wysłany: 2020-04-25, 12:39   

mam w domu światłowód i jest tam ten cały router. W stacjonarnym wszystko z internetem jest ok ale jak się łączę laptopem przez wifi to jest tragedia. Co jakiś czas się rozłącza jak jestem tylko piętro niżej bo jak w pokoju obok to już ok. Pomyślałem że słaby router i trzeba go wymienić. Orientujesz się w temacie? Jaki dobry router mógłbym kupić? Powiedzmy 300 złotych wystarczy na router, który będzie wystarczająco dobry żebym mógł się połączyć z odległości dalszej niż 30 centymetrów? Ja się na tym kompletnie nie znam
_________________
https://www.youtube.com/watch?v=ZWB3ne0NBmo
 
 
ZróbmySobieKupę 
Junior Admin
xD


Wiek: xDD
Dołączył: 20 Wrz 2013
Posty: 9919

Medale: 3 (Więcej...)

Wysłany: 2020-04-25, 12:47   

Polecam sprawdzić czy na twoim kanale nie ma innych źródeł wifi, które zakłócają. Może zmiana kanału wystarczy. U mnie tak było.
_________________
Stay at forum! Or not... I don't give a shit.
 
 
Moris299 
Człowiek-Węgiel


Wiek: Mor
Dołączyła: 20 Wrz 2013
Posty: 17584

Medale: 15 (Więcej...)

Wysłany: 2020-04-25, 16:14   

krojechleb napisał/a:
W stacjonarnym wszystko z internetem jest ok ale jak się łączę laptopem przez wifi to jest tragedia.

Mam tak samo, jeśli mieszkasz w bloku to używanie wi-fi to tragedia, ja na komputerze mam 180mbps a na telefonie po wi-fi 1mbps

Rozwiązaniem problemu jest wejście w ustawienia routera, odszukane zakładki wireless i zmiana częstotliwości routera na 5Ghz. Standardowo wi-fi działa na 2,4ghz, które jest totalnie zasyfione, zmiana kanału rzadko kiedy pomoże, u mnie absolutnie każdy co do jednego zasyfiony. Niestety np. mańka ma stary telefon i u niej 5ghz nie działa, tak samo jak na jej laptopie - po prostu karta sieciowa nie wspiera tej częstotliwości, bo jest to dosyć nowy wytwór, który powstał właśnie z myślą o np. mieszkaniach w blokach itp. gdzie sygnał jest skrajnie zasyfiony.

[ Dodano: 2020-04-25, 16:19 ]
żeby wejść w ustawienia routera musisz w komputerze:

wcisnąć przycisk "windows" (to ten między ctrl i alt) oraz "R"
wpisać "cmd" i kliknąć "ok"
wpisać w okienku które ci wyskoczyło "ipconfig"
wtedy powinno ci się pojawić połączenie ethernet i pod nim będzie "default gateway" i tam adres ip routera - zwykle jest to albo 192.168.0.1 albo 192.168.1.1 ale czasami może się zdarzyć, że będzie inny wtedy po prostu kopiujesz to co ci wyskoczy, potem wchodzisz w przeglądarkę i wpisujesz w pasku adresu ten adres i pewnie jeszcze będziesz się musiał zalogować, w 90% routerów login: admin, hasło: admin i potem będzie zakładka "wireless" albo "wifi" albo coś podobnego i tam będzie bandwidth to zmieniasz z 2.4ghz na 5ghz
 
 
krojechleb
Loża Szyderców


Dołączył: 08 Kwi 2016
Posty: 4661

Medale: 3 (Więcej...)

Wysłany: 2020-04-25, 16:26   

ok dzięki za pomoc. Czyli zmiana routera nic nie da? no i ja tak mam w domu, nie w bloku ale to widać żadna różnica
_________________
https://www.youtube.com/watch?v=ZWB3ne0NBmo
 
 
Moris299 
Człowiek-Węgiel


Wiek: Mor
Dołączyła: 20 Wrz 2013
Posty: 17584

Medale: 15 (Więcej...)

Wysłany: 2020-04-25, 16:38   

krojechleb napisał/a:
ok dzięki za pomoc. Czyli zmiana routera nic nie da? no i ja tak mam w domu, nie w bloku ale to widać żadna różnica


to weź pobierz na telefonie aplikację
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.farproc.wifi.analyzer&hl=en_US

i podrzuć screena, będę mógł wtedy więc powiedzieć, czy to kwestia ustawienia odpowiedniego kanału, zmiany częstotliwości czy zmiany routera :P

[ Dodano: 2020-05-04, 18:49 ]
https://www.benchmark.pl/...-to-modele.html
https://ithardware.pl/aktualnosci/nowy_socket_i_plyty_intela_juz_za_rok_adler_lake_wymaga_lga_1700-12133.html
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Czy wiesz, że...

Strona wygenerowana w 0.116 sekundy. Zapytań do SQL: 49