Yuukiego Mority
Tzn. wiem, że osoba robiąca filmik do internetu za nic nie ma obowiązku sprawdzania zasad odmiany japońskich słów w języku polskim, ale widzę dziwną tendencję, gdzie słowa, które można na spokojnie odmienić są nietykane podczas gdy w przypadku tych, których się nie odmienia ludzie nagle zabierają się za fikołki fonetyczne, kiedy ich się nie odmienia, bo właśnie trudno i dziwnie by się to wymawiało. Shinzo Abe się nie odmienia, ale dziennikarzyny zawsze robią z tego koncert wygibasów formy, gdziekolwiek znajduję newsa portalu pokrywającego szerszy zakres niż samą Japonię
Wygląda jak komin domu każdego podkrakowskiego Janusza od listopada do marca.
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
U mnie się śmieszkuje, że pięciolistne koniczyny przynoszą pecha.
[ Dodano: 2020-07-14, 19:57 ]
A kiedyś kolekcjonowała czterolistne koniczyny. Suszyłam je w jakimś starym słowniku, a potem zrobiłam mini książeczkę z nimi. Chyba koło 15 uzbierałam i mi się znudziło. Ciekawe czy gdzieś je jeszcze mam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum