Dobra zainstalowałem jeszcze Debiana na próbę tylko wie któż może jak zainstalować gnome w trybie offline na Debianie?
Podczas instalacji? To z płyty DVD pewnie styknie. Ale dlaczego koniecznie offline?
[ Dodano: 2014-12-26, 23:10 ]
A, mówisz, że zainstalowałeś już. Musisz dać płytę Debiana z Gnome albo DVD do repozytoriów i wykliknąć instalacje. Nie wiem w sumie jak bo prościej podłączyć do neta.
Czasami musze włączać pc parę razy żeby odpalił.
Wygląda to tak, że odpala się Grub, mam wybór 3 pozycje Debian, Debian tryb ratunkowy i Windows XP który stoi na drugiej partycji. Klikam debian i wszytko ok tylko staje na tym co na screenie. Wyłączam go, próbuje z dwa, trzy razy i dopiero odpala.
Później na lxde wszytko działa w miarę ok jak na ten sprzęt ale wkurza mnie to trochę Nie wiem czy to wina Gruba czy Debiana czy może jądro linuxa coś nie halo czy nie wiem co.
Windows na tym samym sprzęcie działa bez żadnych problemów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum