Ile niby masz lat i jakie znaczenie ma to, że więcej? Znam 60letnich debili, mimo, że zarówno większość nastolatków i większość starszych ludzi to prawilni wyborcy, wiek nie musi mieć znaczenia.
Wiecej pokory.
widzu napisał/a:
WojtekVanHelsing napisał/a:
Powody?
Bycie kurwa chamskim do wszystkich.
Tylko dla love, i to nie bez powodu, nie napisałem nic co nie było by prawdą.
manciara9 napisał/a:
Polityk bez ogłady, czyli się nadaje do koryta na Wiejskiej xD
Polityk z definicji nie ma ogłady.
"Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie".
Mikołaj Rej
Ostatnio zmieniony przez Mańka 2017-06-15, 23:15, w całości zmieniany 1 raz
widzu Junior Admin To co wpiszesz, będzie pod twoim nickiem.
Dołączył: 25 Lis 2013 Posty: 22221 Skąd: Village killed by planks
Obecnie w sejmie czy senacie koło 70% stanowią osoby z wykształceniem wyższym, to dużo więcej, niż na początku lat '90, a poziom ich kultury paradoksalnie jest wiele niższy
Owszem, kiedyś gdy politycy byli zaproszeni do studia, to nie przekrzykiwali się jeden przed drugiego i starali się używać poprawnego słownictwa, podawali argumenty potwierdzające daną tezę. Porównajcie sobie jakikolwiek wywiad Niesiołowskiego teraz a sprzed 25 lat. Różnica jest przeogromna!
_________________ "Czasami konflikty muszą wybuchnąć tylko po to, żebyśmy wszystkiego nie robili sami jak takie osiołki".
"Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie".
Mikołaj Rej
Ale o czym wy tu dywagujecie? Przecież wystarczy spojrzeć na zamieszczony wyżej przez Widza materiał archiwalny. Nawet najbardziej hardkorowa pro eko partia tamtych czasów nie wykazywała najmniejszych obaw o los jeża. To pomyślcie jak wyjebane na niego miały mniej zielone ugrupowania? Takie mroczne czasy były.
Za to cietrzew ma się do dziś świetnie. A przynajmniej zacietrzewienie. Mimo poważnych obaw o dalszy los tegoż.
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
Ostatnio zmieniony przez JankielKindybalista85 2017-06-16, 04:07, w całości zmieniany 1 raz
Za to ty masz większe ego niż (ekhem) posłuchaj sobie przemówień polityków z lat 89-92, kiedyś nie było takiego jazgotu jak teraz, w ogóle poziom dyskusji był na wiele wyższym poziomie.
Tak, tylko, że ja jestem pokorny bo nie uważam żebym był lepszy niż jestem, najmądrzejszy czy żebym pozjadal wszystkie rozumy, jestem swiadom tego, że się myle i tego, że mam bardzo dużą wiedzę i zasadniczo w kilku tematach jestem znacznie mądrzejszy niz inni.
Teraz nie było takiej mody na jazgot, polityk to z definicji zawodowy klamca, pragmatyk, manipulant.
Zresztą "kiedyś nie było" - dzisiejszy sejm to wręcz ostoja kultury przy sejmie II RP.
manciara9 napisał/a:
Owszem, kiedyś gdy politycy byli zaproszeni do studia, to nie przekrzykiwali się jeden przed drugiego i starali się używać poprawnego słownictwa, podawali argumenty potwierdzające daną tezę. Porównajcie sobie jakikolwiek wywiad Niesiołowskiego teraz a sprzed 25 lat. Różnica jest przeogromna!
Wtedy każdy miał równe szanse na wejście do parlamentu bo nie było dużych opcji, teraz to juz nie jest mozliwe.
Ostatnio zmieniony przez Moris299 2017-06-16, 13:35, w całości zmieniany 1 raz
O. Tu akurat racja. Nie rozumiem nigdy z jakiej racji mam mieć dla kogoś szacunek tylko ze względu na jego wiek?
Bo tradycja, bo tak ma być i już. Owszem, tak działają konserwatywne idee. Ale sugerowanie, że idee liberalne to czysta logika i umysłowa perfekcja to nadużycie grubsze niż postulat "jestem stara, szanuj mnie gówniarzu bo to oznaka kultury."
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
tak samo ustępowanie miejsca w komunikacji miejskiej starym, zgorzkniałym babom... nieważne, że jakiś młody wraca z ciężkiego dnia w szkole, 2 sprawdziany, 3 kartkówki i do tego 2 wfy - stara lampucera, która wstała o 10 i wyszła po chleb i cebulę, do tego do domu ma 3 przystanki, ale musi wrócić autobusem, bo DARMO, ma w oczach społeczeństwa pierwszeństwo w zajmowaniu miejsc siedzących
tak samo ustępowanie miejsca w komunikacji miejskiej starym, zgorzkniałym babom... nieważne, że jakiś młody wraca z ciężkiego dnia w szkole, 2 sprawdziany, 3 kartkówki i do tego 2 wfy - stara lampucera, która wstała o 10 i wyszła po chleb i cebulę, do tego do domu ma 3 przystanki, ale musi wrócić autobusem, bo DARMO, ma w oczach społeczeństwa pierwszeństwo w zajmowaniu miejsc siedzących
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum