Nie rozumiem hajpu na klawiatury mechaniczne. Przez lata używałem membranowych i taka membranowa za 150zł na spokojnie starcza do wszystkiego.
W dodatku nie budzę wszystkich mieszkańców wioski jak pisze o 3 w nocy coś.
[ Dodano: 2017-05-18, 17:16 ]
Ostatnio w biedronce też mieli mechaniczną za 150zł
Już wyprzedali.
Ja tam nie wiem, nigdy z takiej nie korzystalem (no dobra, pare minut u kolegi), raczej mi takie cos niepotrzebne. Ale podobno do osu! są świetne.
pokrętło ma fajne klawiatrura ale moja membranówka lepsza, ma dodatkowe klawisze do dowolnego przypisania z lewej (5 różnych profili, każdy może mieć własne kolory, makra, funkcje przycisków) + klawisze multimedialne mam nad klawiatuą: play, stop, vol+/- itp (menedżer plików, przeglądarka itp)
nie chciałbym zamienić mojej na mechanika z linku twojego nawet jakby mi dopłacili
Spokojnie, widziałem widzu jak przenosisz. Tak jak te modne buty były i nawet bawiłeś się w zmiane autora tematu. Już wiem jak "naprawiać" także już nie będę marudził
Porubstwo/poróbstwo to jakieś nadsłowo, które za nic ma sobie ortografię??? Jest w ogóle takie zjawisko w j. polskim czy to jakiś błąd?? Bo nie wiem czy taki ze mnie ciemniak i nie potrafię nic znaleźć czy niczego o tym nie ma nigdzie a tu są grammar nazi to może coś ktoś wie???
Porubstwo oznacza ‘rozpustę, rozwiązłość’. Jest to wyraz staropolski, o niejasnej etymologii. Może pochodzić od czasownika porobić. A zatem uzasadniona byłaby pisownia poróbstwo – tak pisał P. Skarga. Ale też w XVI w. zapisano porubstwo (m.in. M. Kromer, por. J. Wujek: „Żebyście się powściągali od porubstwa” 1 Tym 1,9). Analogicznie: pokrewną formację porobnik zapisał J. Mączyński(1564), a porubnik J. Wujek (1599). Pisownia fakultatywna o||u przetrwała do XIX w., następnie stabilizuje się zapis z u.
22 maja odbył się ostatni zamach w Manchesterze. Zaledwie dwa miesiące wcześniej, 22 marca, na Moście Westminsterskim napastnik wjechał w tłum, w wyniku czego zginęło sześć osób. W ubiegłym roku dwa zamachy miały miejsce 22 marca i 22 lipca. W marcu doszło do trzech ataków w Belgii, w wyniku czego zginęły 32 osoby. Z kolei w lipcu w Monachium dziewięć osób zginęło po tym, jak w centrum handlowym napastnik otworzył ogień do ludzi.
Pamiętny brytyjski zamach, w którym dwóch sprawców z okrzykiem „Allahu Akbar” zamordowało żołnierza odcinając mu głowę maczetą odbył się 22 maja 2013 roku. Do tego wszystkiego dochodzi jeszcze 22 lipiec 2011 roku, kiedy to najpierw przed biurem Jensa Stoltenberga w Oslo doszło do eksplozji, w wyniku której zginęło osiem osób, a następnie miała miejsce masakra na wyspie Utoya, gdzie Anders Breivik otworzył ogień do ludzi. Zginęło 69 osób.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum