Główna Poczekalnia Dodaj Moje screeny Najlepsze screeny dnia Prywatne wiadomości Zjedź najsamkurwadół Powrót do góry Forum Demotywatorów



Poprzedni temat «» Następny temat
Sieci komórkowe
Autor Wiadomość
Ascara 
Überszlachta


Dołączyła: 03 Sie 2014
Posty: 6538

Medale: 4 (Więcej...)

Wysłany: 2015-11-20, 14:06   

m - d, w tym przypadku mam na myśli po prostu hotspot z telefonu. :P
 
 
ZróbmySobieKupę 
Loża Szyderców
elo


Dołączył: 20 Wrz 2013
Posty: 9495
Skąd: ten ost

Medale: 2 (Więcej...)

Wysłany: 2015-11-20, 14:07   

Gdzie Wy znajdujecie takie undergroundowe sieci?
_________________
 
 
m - d 
Überszlachta


Dołączył: 05 Mar 2015
Posty: 13945

Medale: 9 (Więcej...)

Wysłany: 2015-11-20, 14:09   


A, okej

No ja kojarzyłem wszystkie poza Lycą, a z nazwy mi się tylko jedna podoba :haha:

MAM TELEFON W VIKINGU
VIKING PRZYNIEŚ
_________________
Gdy ojciec policzkuje dziecko zaniedbane
A oko wszechwidzące hańby tej nie widzi
Gdy ludu oburzenie jest jak ćma zbywane
A piewca wolności z wolności wręcz szydzi
Gdy czas ran nie leczy
Plwam i odchodzę
 
 
Ascara 
Überszlachta


Dołączyła: 03 Sie 2014
Posty: 6538

Medale: 4 (Więcej...)

Wysłany: 2015-11-20, 14:53   

ZróbmySobieKupę, ja, jak wspominałam, znam Lycamobile od lat, więc mój mózg szybko zarejestrował informację o tym, że pojawiła się w Polsce. Skąd ją mam? Nie wiem, może na jakimś kiosku była naklejka.
 
 
bartek82r 
Założyciel Forum


Dołączył: 18 Wrz 2013
Posty: 6337

Medale: 2 (Więcej...)

Wysłany: 2015-11-20, 14:54   

No ale w sumie po dokupieniu masz 1.3GB internetu bo 0,3 masz za free na start
Więc jęśli wystarczy Ci ten internet i godzina gadania i 200 sms-ów to wychodzi 8zł net 3zł za sms-y i 3zł za dokupione 30 minut czyli za całość 14zł. Oczywiście jeśli Ci będzie mało to dokupisz pakiet dodatkowy. W tym freemium fajne jest to że są to pakiety małe ale za kilka złotych więc nie musisz dokupować tak jak np w nju za kilkanaście złotych 3GB skoro Ci to nieotrzebne.
Oczywiście im bliżej zbliżasz się do okolic 30zł tym bardziej radziłbym się zastanowić nad no limit choćby właśnie od vikinga.

ZróbmySobieKupę napisał/a:
Gdzie Wy znajdujecie takie undergroundowe sieci?


Ja tez nie znałem np. takiego Vikinga.
Poznałem ze 3 tygodnie temu bo sam interesowałem się przeniesieniem numerów żony i córki ale u mnie wybór padł na Heyah bo za 49 zł córka ma no limit sms i połączenia i darmowy FB i jakieś inne ask-i i do tego 10 GB. A żona tak samo tylko że mniejszy internet bo 4GB w abonamencie za 35zł
 
 
ZróbmySobieKupę 
Loża Szyderców
elo


Dołączył: 20 Wrz 2013
Posty: 9495
Skąd: ten ost

Medale: 2 (Więcej...)

Wysłany: 2015-11-20, 14:59   

Viking rzeczywiście brzmi dumnie. A ta ich strona! Aż mi broda urosła :mikolaj:

bartek82r napisał/a:
za 49 córka ma 10 GB


Na Cyryla Bogobojnego! Toż mi po przedłużeniu w T-mobile dla firm chcą wcisnąć marne 3 GB za 69zł netto miesięcznie. Skandal!!!
_________________
 
 
bartek82r 
Założyciel Forum


Dołączył: 18 Wrz 2013
Posty: 6337

Medale: 2 (Więcej...)

Wysłany: 2015-11-20, 15:02   

Dlatego ich właśnie przeniosłem z T-mobile do Heyah (czyli też t-mobile :haha: )
A i prędkośc po przekroczeniu 10 GB spada do 1mbit/s a nie jak w T-mobile do bodajże 16 czy 32kbit/s :-D
 
 
ZróbmySobieKupę 
Loża Szyderców
elo


Dołączył: 20 Wrz 2013
Posty: 9495
Skąd: ten ost

Medale: 2 (Więcej...)

Wysłany: 2015-11-20, 15:06   

Ja chciałbym z pedalskiego różu przejść do Playa (fiolet taki męski, lol), bo dają 7GB czy tam nawet nu-limit a i słuchawka jest tańsza. ALE! Nie mają słuchawki w wersji 64 GB no i jest jakaś szemrana opłata aktywacyjna za przejście. Jak żyć...
_________________
 
 
m - d 
Überszlachta


Dołączył: 05 Mar 2015
Posty: 13945

Medale: 9 (Więcej...)

Wysłany: 2015-11-22, 13:46   


Jak myślicie, czy nie będzie problemu z kupowaniem doładowań do Vikinga? Będzie w każdym kiosku?

[ Dodano: 2015-11-22, 13:47 ]
Aha, to się przez internet robi o_o
_________________
Gdy ojciec policzkuje dziecko zaniedbane
A oko wszechwidzące hańby tej nie widzi
Gdy ludu oburzenie jest jak ćma zbywane
A piewca wolności z wolności wręcz szydzi
Gdy czas ran nie leczy
Plwam i odchodzę
 
 
widzu 
Loża Szyderców
Deathbulge


Wiek: 2 k
Dołączył: 25 Lis 2013
Posty: 19980
Skąd: Village killed by planks

Medale: 6 (Więcej...)

Wysłany: 2015-11-22, 13:48   

Nie wiem, czekaj, zapytam V - r. :|
 
 
m - d 
Überszlachta


Dołączył: 05 Mar 2015
Posty: 13945

Medale: 9 (Więcej...)

Wysłany: 2016-02-12, 00:43   


Yup... Ogarnąłem wszystko, wyjdzie znacznie korzystniej niż w Plusie, numer zostanie przeniesiony za 10 dni.



Dzięki za polecenie, Bartek :git:
_________________
Gdy ojciec policzkuje dziecko zaniedbane
A oko wszechwidzące hańby tej nie widzi
Gdy ludu oburzenie jest jak ćma zbywane
A piewca wolności z wolności wręcz szydzi
Gdy czas ran nie leczy
Plwam i odchodzę
 
 
bartek82r 
Założyciel Forum


Dołączył: 18 Wrz 2013
Posty: 6337

Medale: 2 (Więcej...)

Wysłany: 2018-02-10, 17:36   

Właśnie wróciłem z T-Mobile z nowym routerem i internetem.
Bez żadnego limitu, bez tzw. lekka :smile:

http://www.t-mobile.pl/pl...CFcNCNwod4roCaQ

Zobaczymy jak to będzie się sprawować.

Jak na razie ja mam w tel 20GB (rzadko kiedy mi brakuje)
Żona też ma 20GB (też nie brakuje jej)
Jedna córka ma 20GB (też jej wystarcza)

Ale druga córka i syn mają problem bo córka w tel ma 6GB A syn na tablecie chyba 3GB i ogólnie im zawsze brakuje. Nawet jak miałem stacjonarny internet 50GB to im brakowało :haha:

A pożyczanie neta ze swojego tel już mnie wkurzasz bo tylko baterie żarło i na dodatek potrafili mi zjeść cały internet w kilka dni :(
 
 
Moris299
Überszlachta


Dołączył: 20 Wrz 2013
Posty: 16169

Medale: 11 (Więcej...)

Wysłany: 2018-02-10, 17:57   

bartek82r napisał/a:
Bez żadnego limitu


xDDD ktoś jeszcze nabiera się na nielimitowany internet mobilny
 
 
bartek82r 
Założyciel Forum


Dołączył: 18 Wrz 2013
Posty: 6337

Medale: 2 (Więcej...)

Wysłany: 2018-02-10, 18:22   

10 razy dopytywalem. Bez limitu, bez lejka itp :PP

[ Dodano: 2018-02-10, 18:30 ]
https://www.spidersweb.pl...limitowany.html
 
 
Moris299
Überszlachta


Dołączył: 20 Wrz 2013
Posty: 16169

Medale: 11 (Więcej...)

Wysłany: 2018-02-10, 18:33   

hmmm a to spoko, do tej pory wiele razy słyszałem "nielimitowane" itp. a potem się okazywało co innego

daj speed testa czy faktycznie masz te 20mbps czy tam 60mbps
 
 
icywind
Loża Szyderców


Dołączył: 06 Lut 2014
Posty: 13199

Medale: 5 (Więcej...)

Wysłany: 2018-02-10, 18:49   

Bierzcie internety LTE, jak najwięcej :->
_________________
 
 
bartek82r 
Założyciel Forum


Dołączył: 18 Wrz 2013
Posty: 6337

Medale: 2 (Więcej...)

Wysłany: 2018-02-11, 22:54   

Moris299 napisał/a:
hmmm a to spoko, do tej pory wiele razy słyszałem "nielimitowane" itp. a potem się okazywało co innego

daj speed testa czy faktycznie masz te 20mbps czy tam 60mbps


Screenshot_20180211-223611.png
Plik ściągnięto 11 raz(y) 120.97 KB

 
 
Moris299
Überszlachta


Dołączył: 20 Wrz 2013
Posty: 16169

Medale: 11 (Więcej...)

Wysłany: 2018-02-11, 23:08   

To jest maksymalna prędkość jaką router będzie w stanie przetransferować przy idealnych warunkach w sieci lokalnej. Nie ma to nic wspólnego z realną prędkością internetu :PP

wejdź na np.
https://speedof.me/

i pokaż wyniki :PP
i jeszcze nie odpowiedziałeś czy masz wykupiony 20mb/s czy 60mb/s?
 
 
bartek82r 
Założyciel Forum


Dołączył: 18 Wrz 2013
Posty: 6337

Medale: 2 (Więcej...)

Wysłany: 2018-02-16, 09:34   

Tak to wygląda. Na razie mam opcje 60Mbit żeby sprawdzić jak to działa. Raz w miesiącu mogę sobie zmienić na niższy lub wyższy pakiet. Ale szczerze mówiąc to nie wiem czy to ma być wysyłanie czy pobieranie :bag:

Screenshot_20180216-065128.png
Plik ściągnięto 10 raz(y) 700.15 KB

Screenshot_20180216-065045.png
Plik ściągnięto 8 raz(y) 607.35 KB

 
 
Moris299
Überszlachta


Dołączył: 20 Wrz 2013
Posty: 16169

Medale: 11 (Więcej...)

Wysłany: 2018-02-16, 18:00   

Wtf ten upload ale w sumie go i tak nie wykorzystasz w żaden sposób :P
A download spoko, wyższy niż na moim necie kablowym w którym powinno być 100mbps

[ Dodano: 2018-02-16, 18:01 ]
Chyba, że będziesz uploadował filmy na stronę z sygnaturki

[ Dodano: 2018-02-17, 15:41 ]
Play znowu daje darmowe internety


co jak co ale promocje w Play mają zajebiste
-6gb neta za free co miesiąc przez trzy miesiące
-darmowy showmax 3 miesiące
-darmowy tidal 3 miesiące

jak aktywować?
https://www.play.pl/kampa...6-PPL3_20180216
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Czy wiesz, że...

Strona wygenerowana w 0.112 sekundy. Zapytań do SQL: 34