To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Gry i zabawy forumowe - Głupie przepisy

Ascara - 2015-05-14, 15:44

Jak przeczytałam temat, sądziłam, że to będą przepisy na ciasta... (-_\)
widzu - 2015-05-14, 15:45

To nie temat Kroka, żeby takie były. :P
Ascara - 2015-05-14, 15:49

Po prostu głupota i przepisy w jednym zdaniu bezpośrednio z nim mi się kojarzą. :D
macbed - 2015-05-21, 12:08


AnswersMaster napisał/a:
Łysi muszą nosić tatuaż z numerkiem na glacy



Mackers - 2015-05-21, 12:12

Zabrania się jodłowania hymnu ZSRR podczas wesela.
JankielKindybalista85 - 2015-05-21, 16:36

A podczas poprawin?
Mackers - 2015-05-21, 16:38

Tylko, jeśli zarówno pan młody, jak i panna młoda są zadowoleni z nocy poślubnej.
JankielKindybalista85 - 2015-05-21, 16:39

Aha, ok. to kamień z serca, nie złamałem prawa.
Dead_Laugh - 2015-05-21, 19:08

Zakaz używania mikstur po świcie.

Zakaz używania mutagenów na ludziach

Zakaz zabijania przeraz z powodu ich niskiej populacji ~ Ekolodzy z Wyzimy

V - r - 2015-05-21, 19:09

Zakaz pierdolenia stale i wciąż o Wiedźminie.
Moris299 - 2015-05-21, 19:12

Zakaz ssania wibowitu w momencie gdy masz więcej niż 600 nieprzeczytanych postów na mistrzowie forum
Dead_Laugh - 2015-05-21, 19:14

V - r napisał/a:
Zakaz pierdolenia stale i wciąż o Wiedźminie.


A wiesz kto nie ma dość pierdolenia? :brwi: Wiedźmin!


Zakaz używania klawiatury.

macbed - 2015-09-18, 22:40


Owsianka serca

Moris299 - 2016-12-29, 15:37

Zakaz skakania na jednej nodze podczas międzynarodowych rozgrywek w rzucaniu bryłką węgla oraz 2 dni po zakończeniu rozgrywek jeśli wygra któraś z Polskich drużyn
macbed - 2016-12-29, 15:39

2 szklanki mąki pszennej
2 szklanki mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta kału
1 - 2 łyżki drobnego cukru do wypieków
1/3 szklanki oleju słonecznikowego
2 jajka (żółtka oddzielone od białek)

Rozgrzać gofrownicę.

Wszystkie składniki oprócz białek zmiksować na gładką masę. Białka ubić na sztywną pianę i bardzo delikatnie wymieszać z kałem.

Piec w gofrownicy przez około 2 - 3 minuty, do rumianego koloru. Studzić na kratce. Podawać z bitą śmietaną lub ulubionymi dodatkami.

widzu - 2016-12-29, 15:42

A można kał zastąpić czekoladą?
macbed - 2016-12-29, 15:55

Wtedy przepis nie będzie głupi. (✌ ゚ ∀ ゚)☞

[ Dodano: 2016-12-29, 15:55 ]
Chociaż w sumie będzie, bo czekolada zamiast soli i ciasta może trochę popsuć wypiek

widzu - 2016-12-29, 16:12

macbed, brownie.
macbed - 2021-03-15, 21:28

Najlepszy przepis na wykwintne ptysie z kremowym nadzieniem i pysznym owocowym sosem z dodatkiem wina.

SKŁADNIKI
CIASTO PTYSIOWE
125 ml mleka 3,2%
125 ml wody
50 g masła
150 g mąki pszennej
25 g mąki ziemniaczanej
4-5 jajek
UBITA ŚMIETANKA
0,3 l śmietanki 30%
30 g cukru pudru
250 g serka homogenizowanego waniliowego
szczypta soli
SOS MALINOWY LUB TRUSKAWKOWY
250 g świeżych malin lub truskawek (truskawki pokroić w kostkę)
50 g cukru kryształu
50 ml czerwonego wina

CIASTO PTYSIOWE
Wodę, mleko i masło gotujemy. Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiewamy i mieszamy, dodajemy szczyptę soli, a następnie dodajemy do gotujących się składników. Ciasto cały czas energicznie mieszamy (najlepiej drewnianą lub silikonową łopatką), trzymając garnek na ogniu przez mniej więcej 45 sekund. Ciasto przekładamy do miski od miksera i odstawiamy na ok. 25-30 minut, by lekko ostygło.

Następnie, za pomocą miksera ucieramy ciasto, stopniowo dodając jajka. Ciasto miksujemy na średnich obrotach. Kolejne jajka dodajemy pojedynczo dopiero wtedy, gdy poprzednie dokładnie połączy się z ciastem. Uważnie obserwujemy konsystencję przygotowywanego ciasta, które powinno przypominać ugotowany budyń. Jeśli po dodaniu 4 jajek konsystencja będzie odpowiednia, nie dodajemy piątego jajka.

Blaszkę smarujemy tłuszczem i prószymy mąką. Na tak przygotowaną blaszkę szprycujemy rozetki. Jeżeli ptysie mają być deserem podanym na talerzu, to rozetki powinny mieć średnicę ok. 5-6 cm. Jeżeli mają być pojedynczymi ciastkami, to rozetki powinny mieć średnicę około 3 cm.

Pieczemy 25-30 minut w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do temperatury 180°C lub w piekarniku bez termoobiegu w temperaturze 200°C. Po upieczeniu od razu wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia.

UBITA ŚMIETANKA
Mocno schłodzoną śmietankę ubijamy (śmietanka musi być dość mocno ubita) i stopniowo łączymy z serkiem homogenizowanym i cukrem pudrem.

SOS
Łączymy ze sobą świeże owoce, 50 g cukru kryształu i 50 ml czerwonego wina i gotujemy, aż osiągniemy konsystencję sosu.

Upieczone korpusy ptysiowe przecinamy w poziomie na 2 części, na dolnej części szprycujemy krem dookoła korpusu, tak aby w środku została dziurka, do niej nalewamy sos i wkładamy świeże owoce, górną częścią przykrywamy ptysia, tak aby były widoczne owoce, posypujemy cukrem pudrem i delikatnie kakao. Można na talerzyku dodatkowo podać sos.


Davos - 2021-03-15, 22:33

Przez chwilę myślałem, że to Klaudiusz z 1 edycji Big Brothera


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group