To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Humor - Polityczne zarty, memy, itp.

Love178 - 2017-03-08, 22:20

rok mija odkąd widziałam, a dalej śmieszy :D
Lilith - 2017-03-09, 22:01

JankielKindybalista85 - 2017-03-09, 22:07

Nawet powiedzonka mają podobne:
"nie wiem"
"co mam robić?"
"jak mi dają to biorę"
"tayak pani Angela powiedziała"

Moris299 - 2017-03-10, 01:00

O jednak go wybrali? I dobrze, jebać tych deblili z pisu, z tego co słyszałem kilkanaście krajów było za a Polska przeciw xD
widzu - 2017-03-10, 02:12

Wszyscy byli za, oprócz nas. xD
Całkiem_Dobry_Chłop - 2017-03-10, 09:56

Więc to tak wygląda to wstawanie z kolan? :troll:
JankielKindybalista85 - 2017-03-10, 19:10

trzy powyższe komentarze sugerują ze trochę sobie dajecie poglądowo srać do geby zamiast myśleć ale chuj, to są polityczne żarty.
widzu - 2017-03-10, 19:12

JankielKindybalista85, wypraszam sobie, nie wyraziłem swojej opinii na temat tego wyboru, stwierdziłem jedynie suchy fakt przebiegu głosowania.
JankielKindybalista85 - 2017-03-10, 19:13

A to jak tak to tobie przyznaję rację. #takbyło
Davos - 2017-03-10, 19:27

JankielKindybalista85 napisał/a:
trzy powyższe komentarze sugerują ze trochę sobie dajecie poglądowo srać do geby zamiast myśleć ale chuj, to są polityczne żarty.

W sumie miałem pisać coś podobnego, ale mnie uprzedziłeś :]

Trudno, żeby Tuska nie wybrano, skoro decyzja już zapadła dużo wcześniej. Jeden z posłów Europejskiej Partii Ludowej powiedział wczoraj przed kamerami (jeszcze przed głosowaniem), że od już od tygodnia ma informację, że Tusk zostanie wybrany na drugą kadencję. A Merkel to nawet gratulowała Tuskowi wyboru i mówiła, że cieszy się na dalszą współpracę z nim... tyle, że zrobiła to podczas przemówienia w Bundestagu, jeszcze zanim wyleciała do Brukseli :D
A że Pis nie poparł Tuska? Wcale im się nie dziwię. Kto z Was będąc szefem rządu poparłby oficjalnie kogoś, kto przez ostatnie półtora roku otwarcie wspierał opozycję i kwestionował Wasze prawo do rządzenia? Wiadomo, że Saryusz-Wolski nie miał żadnych szans i że jak Merkel chciała, żeby Tusk zdobył reelekcję to tak będzie bo to Niemcy trzęsą UE. Pis chciał tylko zademonstrować, że Tusk nie jest, najdelikatniej mówiąc, dobrym i przede wszystkim obiektywnym przewodniczącym Rady Europejskiej. I to zrobili.

JankielKindybalista85 - 2017-03-10, 19:34

Mówiąc najprościej: to tak jakbym był elektorem tego forum mającym prawo wyboru nadadmina wszystkich forumków w internetach a kandydatem na to stanowisko była Love. I co by mnie wtedy obchodziło że ppierają ją wszystkie fora od "fora zwolenników zaostrzenia kary śmierci o publiczne tortury" z Teksasu po "forum fanów masturbowania się rękawicą kuchenną podczas oglądania jak Ewa Wachowicz gotuje"? Nic bo uważałbym że nie nadaje się na to ani na żadne stanowisko, jej postawa naszemu forum szkodzi a poza tym czuje do mnie - z wzajemnością - osobista antypatię. Proste? Proste.

A utrudniając: PiS tak naprawdę całą tę sprawę WYGRAŁ w chuj na kilku poziomach.

Nadir - 2017-03-10, 19:37

Czemu wygrał?
L - a - 2017-03-10, 19:38

Davos, JankielKindybalista85 - :clap:

Bardziej od wyboru Króla Europy, interesuje mnie to kiedy ten euro-burdel wreszcie się rozpadnie.

widzu - 2017-03-10, 19:39

PiS tak naprawdę całą tę sprawę WYGRAŁ w chuj na kilku poziomach.

Możliwe, ale mogli to rozegrać dużo lepiej, bo ten sam efekt dało się osiągnąć mniejszym kosztem.

JankielKindybalista85 - 2017-03-10, 19:40

I tu jest klucz Widzu: koszt tak naprawdę wyniósł ZERO czegokolwiek.

[ Dodano: 2017-03-10, 19:41 ]
Nadir napisał/a:
Czemu wygrał?

Nadirku nie chce mi się pisać paru akapitów. Niech się zgłoszą co najmniej trzy osoby tak jak trzy osoby mnie zainteresowały tematem.

widzu - 2017-03-10, 19:46

I tu jest klucz Widzu: koszt tak naprawdę wyniósł ZERO czegokolwiek.

IMO straciliśmy przez to, że zapewniali, że namówią inne kraje, żeby głosowali przeciw, a suma sumarów nikt nie zagłosował, czyli pokazało to brak jakiegokolwiek sojuszu w czymkolwiek.

Mogli to zrobić lepiej.

JankielKindybalista85 - 2017-03-10, 19:50

No jest to pole do dyskusji. Ale koszt realny wciąż żaden. Tak czy inaczej na tle całej masy totalnie banalnych wyjebek na totalnie prostych sprawach to była bardzo dobrze zorganizowana i nieźle rozegrana akcja.

[ Dodano: 2017-03-10, 19:51 ]
A, jeszcze jedno:
Całkiem_Dobry_Chłop napisał/a:
Więc to tak wygląda to wstawanie z kolan? :troll:

to my kurwa na kolanach jesteśmy? W sumie to muskrozjebany nie ogarniam.

Albo nie. Oddalam własne pytanie i idę stąd. To jest temat o żartach i memach. Przepraszam.

Całkiem_Dobry_Chłop - 2017-03-10, 19:56

JankielKindybalista85, PiS tak gadał w kontekście polskiej polityki zagranicznej.
JankielKindybalista85 - 2017-03-10, 19:57

PiSu też często nie ogarniam. :haha: Chociaż nie, vietnam flashback i chyba to ogarnąłem czemu tak powiedzieli. W takim kontekście to by mieli rację.
Mańka - 2017-03-10, 19:58