Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Archiwum - Cenzura na forum
RudaMaupa - 2014-10-14, 18:13 Moniś, spróbujmy pominąć to, co do tej pory wydarzyło się w temacie i cenzurze. Zacznijmy od nowa:
kto ma jakie zdanie na temat cenzury i używania wulgaryzmów?
Proszę. W tym momencie każdy ma do każdego pretensje, spróbujmy bez tego, dobrze?JankielKindybalista85 - 2014-10-14, 18:14 Ruda i zepnę się dalej! Bo mam argumenty i występuje przeciw czemuś głupiemu, przesiąkniętemu hipokryzją a od strony technicznej wyraźnie niedoskonałemu. I nie wierzę, że przynajmniej z tym trzecim się nie zgodzisz. Sama widzisz co się dzieje? Jeśli wysuwanie argumentów za swoim zdaniem jest dla ciebie zachowywaniem się jak dzieciak to też spoko. Biorę butelkę z kaszką manną i kur.wuję przeciw cenzurze dalej. Sorry.
Ale ok. W odpowiedzi na postulat Rudej zawarty powyżej: JESTEM ZA CAŁKOWITYM ZNIESIENIEM CENZURY. Dziękuję.Zaknafein - 2014-10-14, 18:17 Też za zniesieniem jestem
peaceChodnikowyWilk - 2014-10-14, 18:17 Zdejmijmy na próbę tą cenzurę, jak nie będzie nadużyć to zostanie, jeśli takowe będą powracamy do niej, to jest wg mnie najlepsze wyjście z całej sytuacji.RudaMaupa - 2014-10-14, 18:17 A co z nadużywaniem wulgaryzmów? Od razu będą jasne dwie kwestie. Czyli:
1.) Jesteś za czy przeciw cenzurze?
2.) Jesteś za czy przeciw używaniu wulgaryzmów w postach? Jeśli tak, w jakim stopniu?monjiczq - 2014-10-14, 18:17 Ok ja się wypowiem.
Dla mnie cenzura jest bez sensu skoro można ją obejść to po pierwsze
Po drugie nikt nie przeklina jakoś bardzo dużo żeby co drugie słowo było kuwą czy coś
Po trzecie post morisa to był jednorazowy wyskok i faktycznie nie wiedziałam o co choszi
Po czwarte przecież nie demoralizujemy dzieci, bo jak wiadomo nie od dziś 11 latki znają lepiej łacinę podwórkową niż my wszyscy razem wzięci
Bezsensu jest omijanie cenzury i to jest wtedy ok ale już bez cenzury jest źle bo to wulgaryzm
[ Dodano: 2014-10-14, 18:19 ]
Lol to tylko ja sie rozpisałam ale wstyd, jeszcze se w punkcikach moglam wypisacAntlion - 2014-10-14, 18:21 Nie widzę sensu zdejmowania cenzury. Po co to nam? Naprawdę aż tak bardzo przeszkadzają wam kropki w wulgaryzmach?V - r - 2014-10-14, 18:23 Tobie powinny przeszkadzać, w końcu to chamstwo, buractwo blablabla... Co za różnica czy napiszę kurwa czy ku.rwa? To drugie nie jest już chamskie?R - y - 2014-10-14, 18:24 Ja się zastanawiam czemu c-ycuszki są objęte cenzurą?ChodnikowyWilk - 2014-10-14, 18:24
Antlion napisał/a:
Nie widzę sensu zdejmowania cenzury. Po co to nam? Naprawdę aż tak bardzo przeszkadzają wam kropki w wulgaryzmach?
Nie chodzi o to że przeszkadzają, tylko po co w ogóle je robić? Widzisz różnicę między "kótas" a ku.tas? Bo ja nie.JankielKindybalista85 - 2014-10-14, 18:26 Dobra poważnie rozpiszcie ankietę. Niech się lud wypowie bez komentarzy. Opcje:
1) za całkowitym zakazem przeklinania na forum
2) za zostawieniem cenzury w obecnej (co najmniej niedoskonałej i w sumie wkurzającej wszystkich z obu stron konfliktu) formie
3) za całkowitym zniesieniem cenzury na wulgaryzmy.
Przynajmniej zbierzemy opinie bez ciśnięcia sobie i obrażania. A jak będą wyniki to władza schowa je do szuflady i tyle bo tak się zawsze dzieje.
[ Dodano: 2014-10-14, 18:27 ]
R - y napisał/a:
Ja się zastanawiam czemu c-ycuszki są objęte cenzurą?
No i to jest koronny przykład na NIEDOSKONAŁOŚĆ obecnego rozwiązania!V - r - 2014-10-14, 18:28 Ja powiem tak - wplatanie wulgaryzmów w co drugie słowo jest głupie i rzeczywiście chamskie. Ale czasem brutalizacja jest konieczna. Są takie rzeczy, które nie denerwują, tylko wkur.wiają. Są takie rzeczy, które nie są świetne, tylko zaje.biste. I tak dalej. I to nie jest chamskie.JankielKindybalista85 - 2014-10-14, 18:30 Brawa dla Pana powyżej!Marcin55522 - 2014-10-14, 18:30 1. Jestem przeciw cenzurze bo po kiego mam pisać z kropką czy z przecinkami, wykrzyknikami itp skoro wiadomo o co chodzi i 10-cio letnie dziecko też będzie wiedziało.
Jeżeli ktoś będzie spamować to najwyżej warna dostanie i tyle.R - y - 2014-10-14, 18:34 Można ładniej określić niektóre wulgaryzmy. Zamiast zaj.ebiste możesz napisać zarąbiste. Zamiast wkur.wiają można napisać rozwścieczają. A zamiast k.utas to można dać penis. i już mamy inaczej.
Ale już takie słowa jak cyc.uszki to już takie przegięcie bo ani nikt tego nie stosuje codziennie ani w ogóle to jakoś wulgarne nie jest.V - r - 2014-10-14, 18:37 Sądzisz, że "ależ jestem rozwścieczony" odda emocje tak samo jak "ale mnie to wkur.wia"?JankielKindybalista85 - 2014-10-14, 18:37 Swoją drogą muszę sprawdzić czy jest cenzura na - moim zdaniem - najbardziej wulgarne i obleśne słowo jakie istnieje w polszczyźnie (a zasadniczo nie uważane za wulgaryzm - i to kolejny przykład jak durna jest cenzura. Bo co cezurowac zawsze decyduje jakiś X na górze). Ale nie dziś bo Rudej obiecałem że dziś już nie przeklnę.icywind - 2014-10-14, 18:38
RudaMaupa napisał/a:
Icek, wolność ograniczona wolnością innych, mówi Ci to coś?
W jaki sposób gifowa sygnatura narusza twoją wolność?V - r - 2014-10-14, 18:38
JankielKindybalista85 napisał/a:
Swoją drogą muszę sprawdzić czy jest cenzura na - moim zdaniem - najbardziej wulgarne i obleśne słowo jakie istnieje w polszczyźnie
Masz na myśli "Wojtek"?widzu - 2014-10-14, 18:41
REGULAMIN FORUM napisał/a:
Soczysty wuj czy urwał nać może być uzasadniony, ale nie w co drugim słowie.