To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Z życia forum - Maturzyści na krawędzi

icywind - 2018-05-04, 22:02

Ahmed Goldstein :piwo:
WojtekVanHelsing - 2018-05-04, 22:11

Love178 napisał/a:
Była Lalka?

Weź nie denerwuj xD
Próbowałem być mądrzejszy od polonistów, myślalem, że to tak oklepane i nie będzie, byłem przekonany, że będzie cos co musi sie odnosic bezposrednio do A.D. 1918... a tu gówno, i to jeszcze kazali się odnieść do calej lektury, którą co prawda polubiłem, ale której nie pamietam na tyle by się do niej odnieść.

Myslalem, że będzie dobrze bo z próbnych uzyskiwalem 60% okolo (a rzekomo są trudniejsze), a tu się boję, że nie zdam.
I jestem 4 punkty w dupe z czystej głupoty bo nie chciało mi się nauczyc czegos czego bylem pewny, że będzie bo i tak sie chcialem skupic na wypracowaniu (które mogłem zjebać).
Z części bez wypracowania mam pewne 13/20 pkt, a jak się trafi jakiś kijowy egzaminator to mnie moze udupic.

Na rozszerzeniu jeszcze gorzej, odniosłem się do Biblii, ale starałem sie być obiektywny i moje odniesienie jebniety katolik może uznać, za antyklerykalny manifest, a jebniety ateusz, że katolickie szuruburu.

kotmaalealamakota - 2018-05-04, 22:18

Wojtuś jak Ty się odniosłeś do Biblii to możesz być pewny, że przejebałeś xD
WojtekVanHelsing - 2018-05-04, 22:22

kotmaalealamakota, No nie, z technicznego punktu widzenia mogę być pewny, że nie przejebałem, szczególnie, że Biblie można podpiąć pod każdy temat, gorzej jak się trafi jebnięty ateusz lub chrześcijanin który będzie to sprawdzal.
kotmaalealamakota - 2018-05-04, 22:24

no to 50%, że przejebałeś.
WojtekVanHelsing - 2018-05-04, 22:26

Oceniasz polonistów gorzej ode mnie.
icywind - 2018-05-04, 22:27

WojtekVanHelsing napisał/a:
moje odniesienie jebniety katolik może uznać, za antyklerykalny manifest, a jebniety ateusz, że katolickie szuruburu.

Wojtek to jak nikt inny potrafi wkurwić wszystkich na raz

WojtekVanHelsing - 2018-05-04, 22:29

No, normalnie byłbym z siebie dumny, ale nie w tym przypadku.
Jakbym zrobił jakiś manifest katolicki, fanatyczna krucjate w wypracowaniu i by mnie ujebali to bym nie miał bolu dupy, ale jak mnie ujebia to za to, że probowałem być obiektywny i neutralny czego nie lubie, czyli podwójny ból dupy.

Davos - 2018-05-04, 22:56

Znowu Lalka? :D Który to już raz w ciągu ostatnich 15 lat? Dziesiąty? Jedenasty? :D

widzu napisał/a:
Dzisiaj się zaczęły, powodzenia!

Obrazek

Widzę, że żart wiecznie żywy. Pamiętam, jak rozsyłałem to znajomym przed maturą z anglika 12 lat temu :PP

widzu - 2018-05-04, 22:59

Davos, tradycyjnie co roku musi być ¯\_(ツ)_/¯
KicerK - 2018-05-05, 14:04

WojtekVanHelsing, Przesadzasz. Wydaje mi się, że raczej ciężko jest niezdać polskiego. Nawet nie wiem czy to możliwe żeby ktoś chciał cię udupić bo tak. Sam myślałem podobnie, że głupoty napisałem(zarówno na podstawie jak i na rozszerzeniu) i, że nie zdam a było spoko. Na podstawie miałem jakiś temat o miłości i czy warto i napisałem że Kordian nie kochał kraju bo nie zajebał cara xD
WojtekVanHelsing - 2018-05-05, 14:39

KicerK, No, w liceum co piedziesiaty czy co setny maturzysta nie zdaje z polskiego - nie mniej, mam predyspozycje by znaleźć się w tej elicie, mogłem cos pojebać w stresie albo cos i mi mogą dać 0 pkt. z wypracowania (tzn. mysle, ze nic nie pojebalem).

No dobra, jak Ciebie nie ujebali za to co napisałeś o Kordianie to i mnie nie ujebia xD

Love178 - 2018-05-05, 15:03

Raczej trudno, jeżeli zachowałeś konstrukcję wstęp-rozwinięcie-zakończenie i napisałeś gatunek i epokę literacką oraz jakoś się odniosłeś do reszty dzieła to już za samo to masz mnóstwo punktów
krojechleb - 2018-05-06, 13:30

I raczej nikt nie będzie oceniał na podstawie wiary lub jej braku
WojtekVanHelsing - 2018-05-06, 14:32

krojechleb, Zdziwiłbyś się.
Oficjalnie na tej podstawie nie oceni, ale jak sie znajdzie ktoś jebniety to nic nie wiadomo.
Ja mam nadzieje, że ten kto mi bedzie sprawdzal rozszerzenie, nie jest milosnikiem poezji...

Love178, No to napisałem, konstrukcje wbija sie na polskim od pierwszej klasy, ale ja zawsze muszę coś poważnego zjebać np. napisać "Andrzej Mickiewicz", "Henryk Wokulski" albo coś takiego... myśle, że nie zjebałem, ale często robie takie błędy jak sie stresuje itd.

Zreszta, kij z polskim, jutro matma xDDDDD

dyniator - 2018-05-06, 23:37

Matma łatwa. Jeśli korzystasz z tej księgi wzorów to zdasz na 35-45% bez problema :ok:
widzu - 2018-05-06, 23:45

Prawda Morenc? :troll:
Moris299 - 2018-05-07, 00:03

prawda :git:

to jest najgłupsze gadanie ever
już rok temu wam udowodniłem, że to nie jest prawdą

dyniator - 2018-05-07, 00:11

Serio Ci mówię, że większość zadań bez tej książki byłoby dla mnie nie do ogarnięcia. Niby gdzieś koło 60-70% zdobyłem, ale bez tej książki miałbym problem.
Imo. Jak mam inaczej wytłumaczyć, że z tą książką zdałem maturę... Na kółku.. W 3gim... Maturę rozszerzoną.

icywind - 2018-05-07, 10:10

Zdobycie mniej niż 50% z podstawowej matmy powinno upoważniać do zasiłku dla niepełnosprawnych umysłowo