Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Hydepark - Motoryzacja!
bartek82r - 2015-11-30, 17:03
Adijos napisał/a:
Jakieś pomysły na auto do 4-5k?
Rodzice chcą mi wcisnąć Mercedesa A160, ale brzydkie to
Miałem
ZróbmySobieKupę napisał/a:
Nie daj sobie tego wcisnąć. Jesteś nastolatkiem a nie kuwa przewodniczącym kółka różańcowego.
Honda Civic - Fajne auto dla nastolatka, bezawaryjne. Wiertara do wysokich obrotów,
Ford Focus - Pełnowartościowe auto za niską cenę. Uwaga na rdzę i diesle (dużo aut po-flotowych),
Mitsubishi Colt - To samo co Civic, zwinne fajne auto,
Nissan Almera - Też spoko,
Stary dobry Golf - albo IV 1.9 TDi albo III a zaoszczędzoną kasę przeznaczysz na wzmacniacz i głośniki :v
To tak na szybko.
Ogólnie wybór jest duży. Praktycznie możesz przebierać w całej klasie kompaktów (jak Golf i Focus), czy o klasę mniejszych jak Fiesta czy Colt właśnie. Nawet można by się pokusić o jakiegoś Passacika czy inne 626. A jeśli Cię w domu cisną na coś małego, to przemyśl tego Colta czy Civica. Takie zwinne auta dają dużą frajdę z jazdy i jeszcze będą wdzięczne, że je wysoko kręcisz. Japońce są mniej awaryjne, ale z drugiej strony znowu części droższe. Nie bierz Diesla jeśli nie musisz.
Pozdrawiam
EDIT:
Jakby kto pytał to każdy "nie jest za szybki"
I bardzo słusznie, A3 i ta Meganka też są spoko.
Przy czym miej na uwadze, że Megi w tej fajowej wersji jest 4-ro osobowa, jednego ziomka mniej na wypadzie.bartek82r - 2015-11-30, 21:58 A, i do meganki sa mega tanie i latwo dostepne czesci
Jak już będę się zbliżał prawka to dam znać macbed - 2015-12-09, 16:16
Wiesz, co sobie kup?
http://pokemon.alexonsager.net/117/77bartek82r - 2015-12-09, 20:41
Cytat:
Nowa Syrena Meluzyny R wystartuje w Rajdzie Barbórki
Silesia Oil sponsorem startu nowej Syreny Meluzyny R w Rajdzie Barbórki Warszawskiej!
Nowa Syrena Meluzyny R wystartuje w Rajdzie Barbórki
Firma Silesia Oil z Łazisk Górnych nawiązała współpracę z właścicielem marki Syrena – firmą AK Motor, która przygotowała na zbliżający się 53 Rajd Barbórka prezentację nowego samochodu - Syrenę Meluzynę R w wersji rajdowej.
Debiut prototypu odradzającej się polskiej marki zostanie zaprezentowany w pokazowym przejeździe na odcinku specjalnym Karowa. Nadwozie samochodu oparte jest na konstrukcji rurowej.
Rozwiązania techniczne są zapożyczone ze sprawdzonych, nowoczesnych samochodów rajdowych. Wskrzeszona legenda będzie dysponowała napędem na 4 koła, silnikiem o mocy 400 koni mechanicznych i przyspieszeniem do setki wynoszącym poniżej 3 sekund. Drogowe możliwości Syreny zaprezentuje były kierowca rajdowy i konstruktor tego prototypu - Paweł Dytko.
bartek82r - 2015-12-14, 11:54 https://www.youtube.com/watch?v=uyZtGTHlH34 LOL macbed - 2015-12-14, 11:55
Czemu muszę sobie wyobrazić, jak człowiek tam wpada...widzu - 2015-12-14, 16:33 Barbra ma swój własny rajd?Mackers - 2015-12-14, 16:45
macbed napisał/a:
Czemu muszę sobie wyobrazić, jak człowiek tam wpada...
bartek82r - 2015-12-14, 16:48
macbed napisał/a:
Czemu muszę sobie wyobrazić, jak człowiek tam wpada...
Nie wiem
widzu napisał/a:
Barbra ma swój własny rajd?
Mówisz o moim poprzednim poście pewnie. A wiesz że dopóki tego nie napisałeś to nawet nie skojarzyłem.
bartek82r - 2015-12-17, 22:47 Toyota to potrafi zrobic fajne samochody
LinkZSK - 2015-12-17, 22:49 Hamerykańcom zawsze obszerne auta robili. A nam Yarisy
Swoją droga niezły mindfuck, amerykańska Toyota na polskich blachach w Ameryce bartek82r - 2015-12-18, 11:33 Yarisy, Aygo a nawet IQ
Chociaż to całkiem fajne wozidełko - lepsze od smarta
Film <- ZSK - 2015-12-18, 17:39 Mnie się tam małe Toyoty podobają, a Aygo uważam za najciekawsze z Kolińskich trojaczków.
Szwagiervan
[ Dodano: 2015-12-29, 23:13 ]
Świetnie wygląda ta konsola bartek82r - 2015-12-29, 23:56 a co to? pewnie jakis opel czy ford?