To jest jedna z tych rzeczy, do której co jakiś czas wracam i za każdym razem mnie to śmieszy A z tymi słowami niezłe Zaraz się jeszcze okaże, że to ma jakieś głębsze przesłanie V - r - 2014-05-15, 01:29 A ja sobie teraz słucham Ossobliwości Muzycznych. Świetna audycja dla miłośników folku, metalu i folk metalu Moris299 - 2014-05-15, 20:11 Nie wiem co ja robię ze swoim życiem
Mój ulubiony kawałek ze "Świateł miasta" (swoją drogą legendarna płytka, w pierwszej piątce polskiego rapu!) - zwłaszcza druga zwrotka. Jak wyszła ta płytka miałem 15 lat więc przekaz był wtedy nie do mnie, ale dziś... "ja pamiętam kapsle na podwórku, nas - szczeniaków..." Eeeech!V - r - 2014-05-17, 02:46 https://www.youtube.com/watch?v=x8nmSEY5kLk Trochę jak Summoning... ale tylko trochę.ZSK - 2014-05-17, 11:38 Przełamuję potok ciężkich brzmień
Jeden z najlepszych soundtracków z gier.V - r - 2014-05-17, 18:58 Ah, soundtracki z gier... uwielbiam je. Mam nawet swoją "świętą trójcę" soundtracków (kolejność nieprzypadkowa):
1. Heroes of Might and Magic IV - najlepszy soundtrack w historii gier, mam ogromny sentyment zarówno do gry, jak i do soundtracku. Nie będę się rozpisywał, bo nie potrafię ubrać w słowa tego, jak bardzo lubię te kompozycje.
2. Chrono Trigger - soundtrack IDEALNIE buduje klimat, jest doskonale dopasowany do wydarzeń na ekranie. Bez tej muzyki Chrono Trigger nie byłby wspaniały, a "tylko" bardzo dobry; fabuła, mimo tego że genialna, nie utrzymałaby klimatu gry bez soundtracku.
3. Beyond Divinity - Tu, podobnie jak w Chrono Triggerze, muzyka jest fundamentem podtrzymującym mroczny klimat gry. Skomponowana przez "rosyjskiego Jarre'a" - Kirilla Pokrovskiego, nadaje się również do słuchania poza grą. Warto zapoznać się też z pozostałymi utworami Kirilla, zwłaszcza z albumu Top of the Mountain. Wszystkie jego albumy można za darmo pobrać na oficjalnej stronie muzyka.Moris299 - 2014-05-18, 12:44 https://www.youtube.com/watch?v=ifFNeqzB5os
Davos - 2014-05-18, 15:34 To ja w takim razie polecam soundtracki z Gothiców. Zwłaszcza części 1-3. Bardzo klimatyczne, a do tego ścieżka dźwiękowa komponowana była przy użyciu rzadkich, dosyć egzotycznych instrumentów, które idealnie oddają atmosferę takich lokacji jak pustynie, mroźne góry, bagna czy siedziby ludzkie. Kompozytorem jest Kai Rosenkranz.V - r - 2014-05-18, 15:39 Według mnie Gothic jakiegoś wybitnego soundtracku nie miał, aczkolwiek jeden utwór był przewspaniały i sprawił, że zatęskniłem za Jarkendarem i kupiłem sobie Gothika II NK, by móc odwiedzić Jarkendar jeszcze raz, po dwóch latach.
Według mnie Gothic jakiegoś wybitnego soundtracku nie miał, aczkolwiek jeden utwór był przewspaniały i sprawił, że zatęskniłem za Jarkendarem i kupiłem sobie Gothika II NK, by móc odwiedzić Jarkendar jeszcze raz, po dwóch latach.
Ten jest jednym z moich ulubionych, ale ja mam w Gothicu sporo utworów, które bardzo lubię. Motyw Starego Obozu z G1, main theme całego Gothica, muzyka w Ardei, Bradze, Ishtar czy Vengardzie w G3 lub choćby właśnie te różne dźwięki na pustyni