To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Z życia forum - Maturzyści na krawędzi

Zabek05 - 2016-05-10, 22:38

gz Antlion :piwo:
Szyszek - 2016-05-10, 23:04

macbed napisał/a:

KicerK napisał/a:
Dobrze, że się tak bałem tej matury bo spełniły się wszystkie moje obawy.

Kek, to nie trzeba było się bać tylko się uczyć. :-)

Ja też się zawsze bałem, jak się czegoś nie douczyłem. No ale co innego nie douczyć się do jednej kartkówki, a co innego do matury. Dobrze, że chociaż zdałeś.

Antlion napisał/a:
Dostałem 30/30 z matury ustnej z angielskiego! :grimer: :grimer: :grimer:

Moja krew, ziom! :-D
Gratulacje, tak trzymać! :piwo: :piwo:

Davos - 2016-05-10, 23:51

V - r napisał/a:
Księga ulicy mówi jasno:
Kto emocje wyraża w bule,
ten bierze do buzi aż po same kule.

:1m:

Gratsy, Antlion. I Tobie KicerK tyż bo najważniejsze, że jest zdane.

V - r - 2016-05-11, 00:30

Davos napisał/a:
V - r napisał/a:
Księga ulicy mówi jasno:
Kto emocje wyraża w bule,
ten bierze do buzi aż po same kule.

:1m:

No, chociaż jeden zauważył.

KicerK - 2016-05-11, 13:54

Szyszek napisał/a:
macbed napisał/a:

KicerK napisał/a:
Dobrze, że się tak bałem tej matury bo spełniły się wszystkie moje obawy.

Kek, to nie trzeba było się bać tylko się uczyć. :-)

Ja też się zawsze bałem, jak się czegoś nie douczyłem. No ale co innego nie douczyć się do jednej kartkówki, a co innego do matury. Dobrze, że chociaż zdałeś.

Kurde no, ja się uczyłem ale nie spodziewałem się takiego tematu. Jest w tym pewnie sporo mojej winy ale gdybym trafił na jakiś obraz to wyglądałoby to inaczej.

Dead_Laugh - 2016-05-11, 18:37

Z ciekawości. Pisał ktoś dzisiaj biologię rozszerzoną? Albo w piątek będzie pisał chemię? Tak ogólnie o poziom chcę się spytać.
SlownikOrtograficzny - 2016-05-11, 20:02

Antlion napisał/a:

Welkom to tha club m8. :piwo:

Całkiem_Dobry_Chłop - 2016-05-11, 20:11

SlownikOrtograficzny napisał/a:
Antlion napisał/a:

Welkom to tha club m8. :piwo:

Angielski angielskim, lepiej napisz Słowniku jak ci poszedł polski :P

V - r - 2016-05-11, 21:21

Cytat:
Powiem wam, że to jest kurwa skandal. Miałem dziś maturę z polskiego ustnego i zdałem (co prawda ledwo), ale cała otoczka tej imprezy, to co się tam odpierdalało, to przechodzi ludzkie pojęcie. Przybliżę wam trochę na czym "nowe" matury ustne polegają, bo jest to kurwa skandal i inaczej się nie da tego opisać. Po pierwsze jedyny sensowny punkt matur, jakim była prezentacja zniknął. Prezentacja nie była może idealnym egzaminem, bo można było ją kupić, ale chyba najlepiej oddawała to co ta matura ma sprawdzić. Ma sprawdzić, czy jesteś w stanie wypowiedzieć się sensownie na różne zagadnienia z jeżyka polskiego. W przypadku prezentacji mówiłeś o czymś co lubisz, masz na ten temat wiedze, bo sam go wybierałeś, musiałeś sam obronić się z postawionej przez siebie tezy. Jednak teraz przychodzisz i losujesz pytanie. Kurwa jedno pytanie, które pomimo tego, że masz dużą wiedze może kompletnie Ci nie leżeć. Największym stresem jest to, że nie wiesz co wylosujesz. Dziewczyny z mojej klasy płakały przed wejściem, bo zaraz możesz wylosować coś co przekreśli twoją przyszłość. Czułem się jak w pierdolonym Auschwitz, wszyscy dookoła są smutni, płaczą, zaraz mogą przekreślić sobie przyszłość. Serio Polsko? To jest szczyt naszych możliwości. Żyjemy w XXI wieku, mamy wolność, wszechobecny internet, mini odkurzacze oraz ubrania dla psów, a wciąż nie jesteśmy w stanie zrobić egzaminu, który nie będzie doprowadzał do sytuacji rodem z okupowanej Warszawy. Wiem, że to mocne słowa, ale tak ludzie tam się czuli. Nie pisze tego w moim imieniu, ale w imieniu społeczności, bo kurwa ktoś się tym musi zająć. Ludzi którzy są odpowiedzialni za ten system powinno się wieszać. Waszym cele jest wywołanie płaczu i obawy wśród młodych obywateli? Gratuluje udało się. Najlepsze jest to, że ten egzamin nie sprawdza czy jesteś inteligentny, ani czy masz wiedze. Jest to egzamin, gdzie pod klucz musisz powiedzieć dokładnie to co chcą byś powiedział, jakiekolwiek przejawy kreatywności są zabijane i nie chodzi o komisje, bo oni za dużo nie mogą zrobić, a o ludzi którzy pisali wytyczne dla tej komisji. Moim zdaniem egzamin ten przebiega jak przesłuchanie na milicji w czasach komunistycznych. Powiedz dokładnie to co chcemy usłyszeć, nie wychodź przed szereg, nie próbuj sie domyślać, rób po naszemu. Budują w ten sposób ludzi, którymi rządzi się najłatwiej. Wiem, że padło tu dużo mocnych słów, ale to co dziś przeżyli moi koledzy i koleżanki jest kurwa skandaliczne. Nie zdało parę osób, w tym jeden geniusz z matematyki, którzy nie pójdzie na wymarzone studia, bo nie wiem czym jest groteska. Serio? To jest najlepsze na co stać ten system, kurwa jeżeli ludzie, którzy to wymyślili uznali, że na nic lepszego już nie wpadną to powinno się ich jebać maczetami. Tyle w temacie.
Mam jeszcze więcej przykładów tego jaki to jest debilizm i tego jak system krzywdzi młodych ambitnych ludzi i nawet mógłbym to ubrać w żarty, ale nie ma sensu, nie warto, już nawet nie chce o tym pisać i nie wiem czy powinienem wrzucać ten post...
A i do wszystkich, którzy nie zdali. Mi akurat ledwo się udało, ale jest to kwestia może jednego zdania. Jeżeli nie zdaliście to nie przejmujcie się, bo ten egzamin w żadnym stopniu nie zweryfikował wiedzy, nikt nie będzię wam mówił jak i co macie myśleć. Sami najlepiej znacie własną wartość

Mormegil - 2016-05-11, 21:27

Ukryta Wiadomość:
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość
--- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---

cytat z kolegi

[ Dodano: 2016-05-11, 21:28 ]
Ukryta Wiadomość:
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość
--- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---

cytat z kolegi później

[ Dodano: 2016-05-11, 21:29 ]
Ukryta Wiadomość:

cytat z kolegi jeszcze później

Antlion - 2016-05-12, 13:27

Dead_Laugh napisał/a:
Z ciekawości. Pisał ktoś dzisiaj biologię rozszerzoną? Albo w piątek będzie pisał chemię? Tak ogólnie o poziom chcę się spytać.

Ja pisałem, niestety nie wyrobiłem się za bardzo z zadaniami, bo w stresie zapomniałem o metodzie "najpierw rób co potrafisz najlepiej" i próbowałem zrobić wszystko po kolei :PP
Poziom nie był bardzo wysoki (przynajmniej nie to co zdążyłem zrobić, z genetyki nie podołałem), ale sporo się nagłowiłem nad zadaniem którego się w ogóle nie spodziewałem. Mianowicie chodzi o rozpoznanie i uzasadnienie który z dwóch obrazków przedstawia skórę ryby, obrazki przedstawiały położenie łusek w skórze. Napisałem, że to ten w którym łuski leżały w skórze właściwej, uzasadniłem że łuski ryb są wytworem skóry właściwej :)
Chyba miałem rację :D

KicerK - 2016-05-23, 12:59

Miałem dziś angielski ustny, sto proczent dostałem
ChodnikowyWilk - 2016-05-23, 13:05

Koksu :piwo: :piwo:
Mańka - 2016-05-23, 13:10

:piwo:
macbed - 2016-05-23, 13:44

KicerK napisał/a:
Miałem dziś angielski ustny, sto proczent dostałem

Nie mogło być inaczej.wmv

Zabek05 - 2016-05-23, 15:56