To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Rozmowy - morisowy temat

Moris299 - 2017-11-04, 17:45

ChodnikowyWilk - 2017-11-04, 17:47

wystarczy, bierę
Mańka - 2017-11-04, 18:13

ChodnikowyWilk napisał/a:
wystarczy, bierę

Spierdalaj, zajęty

c1ick - 2017-11-04, 18:24

wypożyczasz?
Mańka - 2017-11-04, 18:26

Też nie. Trzeba było się rok wcześniej zainteresować :PP

[ Dodano: 2017-11-04, 18:30 ]
Oferta nieaktualna :-D

Davos - 2017-11-04, 20:39

ChodnikowyWilk napisał/a:
kurwa mieć takiego morisa w domu to wszystko ci zrobi

Kup sobie jednego na Allegro.

[ Dodano: 2017-11-04, 20:40 ]
Znaczy na Alieexpress.

Moris299 - 2017-11-04, 21:28

widzu - 2017-11-04, 21:29

Need for Speed: Underkoszen 2

[ Dodano: 2017-11-04, 21:29 ]
ridersonthestorm.wav

[ Dodano: 2017-11-04, 21:30 ]
Need for Coal

ZSK - 2017-11-05, 11:23

W Fordach z tamtego okresu jest taki fajny myk, że instalacja elektryczna jest pełna w każdym modelu. W sensie wiązka jest pod full wypas, więc jeśli była wersja Fiesty z podświetlaniem przestrzeni na nogi (ale nie wiem czy taka była), to cała instalacja jest zamontowana i gotowa do użycia. Ja tak miałem w swoim C-Maxie z 2004. Najwyższa wersja miała w pakiecie oświetlenie nóg, za co się dopłacało, sprawdziłem u siebie i okazało się, że brakowało jedynie... żarówek xD Takich samych jak w światłach pozycyjnych. Kupiłem te z philipsa za 7zl sztuka bo dają chłodną biel i za 14zł zrobiłem sobie oświetlenie przestrzeni nóg z wyższej wersji :D
Zerknij Moris czy nie masz w rogu przy drzwiach uchwytu pod żarówkę. żadnej obudowy nie ma, łatwo przeoczyć, tylko uchwyt do wciśnięcia żarówki.

Dzięki temu zrobiłem sobie też skandynawskie światła do jazdy dziennej, bo miałem gotową instalację. Brakowało tylko przekaźnika za 5zł i bezpiecznika. Kuzyn, któremu sprzedałem auto do dziś dnia jeździ w tymi światłami. Możesz sobie zerknąć czy z wewnętrznej skrzynki z bezpiecznikami wychodzi wyraźnie grubszy, czerwony kabel oporowy. Może być w osłonce, ale nie musi. Dzięki temu żarówki świeciły 30% słabiej przez co nie zużywały się tak szybko.

I to wszystko jeździ sobie nieużywane w każdym polskim Fordzie C-Maxie i Focusie z tamtych lat xD
Gniję jak widzę, gdy ktoś z nich używa chińskich ledów, zamiast kupić przekaźnik za 5zł i mieć oryginał xD

[ Dodano: 2017-11-05, 11:34 ]
A tak w ogóle to w reszcie aut mam fabrycznie zamontowane podświetlenie na nogi i tam włącza się również z podświetleniem wnętrza, czyli jak pozycyjne się włączy. Jak chce Ci się bawić to możesz jeszcze podłączyć to podświetlenie nóg pod zasilanie podświetlenia deski - będziesz miał prawdziwe ambient light w aucie i jeszcze jasność będzie regulowana razem z jasnością reszty :D No chyba, że będzie za jasno nadal to zewnętrzny potencjometr by się przydał. U mnie też osobno w ustawieniach zmienia się jasność bo faktycznie gdy jest za jasno to przeszkadza w jeździe. Jakbym miał dalej swojego Forda to bym tak podłączył z ciekawości.

Also panel w podsufitce w późniejszych modelach też wychodził z podświetleniem ambient light, z tym, że diody były czerwone.

O takie cuś:

macbed - 2017-11-05, 18:37

Cytat:
Need for Speed: Underkoszen 2

xDDDDD

Moris299 - 2017-11-06, 17:29

cieszy mnie,że AMD odzyskuje godność człowieka :D
https://www.dobreprogramy...News,84063.html

icywind - 2017-11-06, 18:03

Moris299 napisał/a:
cieszy mnie,że AMD odzyskuje godność człowieka :D
https://www.dobreprogramy...News,84063.html

macbed - 2017-11-06, 20:42

bardzo rozsądny krok

[ Dodano: 2017-11-06, 20:42 ]
ale żem jebnął oksymoronem tera
czaicie

krok

Moris299 - 2017-11-06, 21:04

ZróbmySobieKupę napisał/a:
W Fordach z tamtego okresu jest taki fajny myk, że instalacja elektryczna jest pełna w każdym modelu. W sensie wiązka jest pod full wypas, więc jeśli była wersja Fiesty z podświetlaniem przestrzeni na nogi (ale nie wiem czy taka była), to cała instalacja jest zamontowana i gotowa do użycia. Ja tak miałem w swoim C-Maxie z 2004. Najwyższa wersja miała w pakiecie oświetlenie nóg, za co się dopłacało, sprawdziłem u siebie i okazało się, że brakowało jedynie... żarówek xD Takich samych jak w światłach pozycyjnych. Kupiłem te z philipsa za 7zl sztuka bo dają chłodną biel i za 14zł zrobiłem sobie oświetlenie przestrzeni nóg z wyższej wersji :D
Zerknij Moris czy nie masz w rogu przy drzwiach uchwytu pod żarówkę. żadnej obudowy nie ma, łatwo przeoczyć, tylko uchwyt do wciśnięcia żarówki.

Dzięki temu zrobiłem sobie też skandynawskie światła do jazdy dziennej, bo miałem gotową instalację. Brakowało tylko przekaźnika za 5zł i bezpiecznika. Kuzyn, któremu sprzedałem auto do dziś dnia jeździ w tymi światłami. Możesz sobie zerknąć czy z wewnętrznej skrzynki z bezpiecznikami wychodzi wyraźnie grubszy, czerwony kabel oporowy. Może być w osłonce, ale nie musi. Dzięki temu żarówki świeciły 30% słabiej przez co nie zużywały się tak szybko.

I to wszystko jeździ sobie nieużywane w każdym polskim Fordzie C-Maxie i Focusie z tamtych lat xD
Gniję jak widzę, gdy ktoś z nich używa chińskich ledów, zamiast kupić przekaźnik za 5zł i mieć oryginał xD

[ Dodano: 2017-11-05, 11:34 ]
A tak w ogóle to w reszcie aut mam fabrycznie zamontowane podświetlenie na nogi i tam włącza się również z podświetleniem wnętrza, czyli jak pozycyjne się włączy. Jak chce Ci się bawić to możesz jeszcze podłączyć to podświetlenie nóg pod zasilanie podświetlenia deski - będziesz miał prawdziwe ambient light w aucie i jeszcze jasność będzie regulowana razem z jasnością reszty :D No chyba, że będzie za jasno nadal to zewnętrzny potencjometr by się przydał. U mnie też osobno w ustawieniach zmienia się jasność bo faktycznie gdy jest za jasno to przeszkadza w jeździe. Jakbym miał dalej swojego Forda to bym tak podłączył z ciekawości.

Also panel w podsufitce w późniejszych modelach też wychodził z podświetleniem ambient light, z tym, że diody były czerwone.

O takie cuś:
Obrazek
Obrazek

zapomniałem ci odpisać :bag:
ogólnie nie było we fieście żadnej tego podświetlenie domyślnie ;)
ale ogólnie dzięki za info, dobrze wiedzieć :D

ZSK - 2017-11-06, 23:40

Luzik (y) Ale instalację do skandynawskich dziennych prawdopodobnie masz B-)
Moris299 - 2017-11-06, 23:44

W przyszłym roku będę prawopodobnie kupować Focusa mk2 poliftowego, tam fabrycznie można było dokupić bardzo dużo bajerów więc dobrze wiedzieć, ze pod większość jest gotowa instalacja :-D
macbed - 2017-11-07, 22:30

https://repostuj.pl/post/samsung-w-swojej-nowej-reklamie-kompletnie/

jaaaka chamówa
można tak w ogóle robić? chodzi mi o naruszanie wizerunku konkurencyjnej firmy i takie tam

Lilith - 2017-11-07, 22:32

macbed, ogarnij to
https://www.youtube.com/watch?v=65E53rNC1io

macbed - 2017-11-07, 22:34

znaju
https://www.youtube.com/watch?v=DUp-gQSRGhE

ZSK - 2017-11-08, 22:47

macbed napisał/a:
można tak w ogóle robić?

Czemu nie? Pokazują przecież prawdę :-D

Nawet z tym nie handluj Barbra xD