Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Humor - "śmieszne" obrazki
ZSK - 2014-05-20, 20:30 Wystarczy znać numer karty (ten z przodu) i dodatkowy numer, który jest z tyłu żeby robić zakupy w internecie tą kartą bez jej fizycznego użycia. Nie potrzeba żadnych pinów, tylko te dwa numery. Oczywiście można sobie ustalić limit ale chyba nikt nie ustawia sobie limitu poniżej powiedzmy 50-100 zł Głupotą jest więc robienie zdjęcia karcie widzu - 2014-05-20, 20:32 ZróbmySobieKupę, ale przecież, po pierwsze, nie widać numeru z tyłu karty, a po drugie, o ile dobrze zrozumiałem, karta jest już zamknięta, wyłączona z użytku...ZSK - 2014-05-20, 20:35
widzu napisał/a:
ZróbmySobieKupę, ale przecież, po pierwsze, nie widać numeru z tyłu karty, a po drugie, o ile dobrze zrozumiałem, karta jest już zamknięta, wyłączona z użytku...
Obczaj jeszcze raz to co wrzuciła Shar. Jakaś tępa szmata wrzuciła foto karty, widać numer z przodu. Ktoś cwany pyta w komentarzu o numer z tyłu. Ona podaje. On kupuje sobie nowe gry. Ona blokuje kartę bo ktoś z niej korzysta. Bierze nową kartę, wrzuca jej foto, widać numer z przodu...
Edit: to są screeny z Twittera, tam nowe posty są wyżej od starszych, dokładnie odwrotnie jak u nas na forum. Tak dla jasności widzu - 2014-05-20, 20:44 Oh, ok, dziękuję, rzeczywiście, zabawne ZSK - 2014-05-20, 20:48
widzu napisał/a:
Oh, ok, dziękuję, rzeczywiście, zabawne
Nmzc Nom, kara za niewiedzę i upublicznianie swojego życia Sharvari - 2014-05-20, 20:48 można się domyślić, że ten wyżej jest nowszy. przecież nie odpowiadałaby wcześniej na pytanie, które ktoś jej zadał na nowszy post...
ja nie mam karty więc nie wiedziałam jak to działa ale się domyśliłam, a ZSK mnie upewnił oj Widzu.
trochę bez sensu to jest, to tak jakby nosić ze sobą klucze z przyczepionym do nich adresem domu. potem jest bieganie jak ktoś ukradnie tę kartę, bo może sobie z niej korzystać, przecież 4-5 cyfrowy kod nie jest trudny do zapamiętania.ZSK - 2014-05-20, 20:56
Sharvari napisał/a:
można się domyślić, że ten wyżej jest nowszy.
Wolałem dopisać dla pewności
Sharvari napisał/a:
trochę bez sensu to jest, to tak jakby nosić ze sobą klucze z przyczepionym do nich adresem domu. potem jest bieganie jak ktoś ukradnie tę kartę, bo może sobie z niej korzystać, przecież 4-5 cyfrowy kod nie jest trudny do zapamiętania.
Zgadzam się. Wystarczy chwila nieuwagi i ktoś sobie może niezłe zakupy sprawić. Byle dalszy znajomy może powiedzieć "poka na chwilę", cyknie dwie fotki i wystarczy. Nie podoba mnie się to. Mogliby chociaż dodatkowego pinu (innego niż ten główny) żądać. Albo kod na tel wysyłać.Moris299 - 2014-05-20, 21:34 Tez IMO to bez sensu. Skoro w sklepie gdy placimy karta musimy podac numer pin do tego (no chyba ze placimy zblizeniowo) to czemu w internecie gdzie poziom bezpieczenstwa powinien byc wyzszy wystarczy tylko pare numerkow zapamiettac? o.owidzu - 2014-05-20, 22:28
Sharvari napisał/a:
ja nie mam karty więc nie wiedziałam jak to działa ale się domyśliłam, a ZSK mnie upewnił oj Widzu.
No cóż, osobiście nie wiedziałem jak to działa.
I jeszcze bardziej utwierdziłem się w przekonaniu, by nigdy nie kupować kartą w Internecie.
Kiedyś bałem się bez powodu, teraz mam powód. ZSK - 2014-05-20, 23:36
widzu napisał/a:
I jeszcze bardziej utwierdziłem się w przekonaniu, by nigdy nie kupować kartą w Internecie.
Nie kupisz Ty, to kupi ktoś inny Po prostu nie wolno robić fotek swojej karty
A w necie lepiej płacić przelewem z konta albo z paypala. Ewentualnie są jeszcze wirtualne karty, na które możesz sobie ze swojego konta np. przelewać dokładnie tyle ile zapłacisz za dany zakup i to jest chyba najlepsze rozwiązanie jak ktoś dba o bezpieczeństwo.Davos - 2014-05-21, 00:45 matheus3004 - 2014-05-21, 17:07 widzu - 2014-05-21, 20:18 http://i.imgur.com/MsFGOQr.png
Link, bo obrazek duży, a przy pomniejszeniu nic nie widać Davos - 2014-05-21, 20:47 JankielKindybalista85 - 2014-05-21, 20:48 Milioner to ten z prawej, tak? widzu - 2014-05-21, 22:33
JankielKindybalista85 napisał/a:
Milioner to ten z prawej, tak?
Nom, tylko głowa mu z basenu wystaje JankielKindybalista85 - 2014-05-21, 23:56 No, no. O niego mi właśnie chodziło!Davos - 2014-05-22, 00:31