Takie coś mamy na oku. Jak dobrze pójdzie to we wtorek jedziemy obejrzeć.ZSK - 2015-05-03, 22:42
Chyba mu ktoś w dupcię wjechał.Adijos - 2015-05-04, 00:01 O tych plastikach mówisz? Z tego co wiem to w bagażniku leżą. Na dniach jedziemy obejrzeć.
[ Dodano: 2015-05-08, 19:47 ]
Skodzinkę zakupiliśmy w środę, ale co było przy tym śmiechu. Taka historyjka z podróży i kupna:
Dzwonimy do kolesia o takie podstawowe informacje, mówi że wszystko działa itp. no i mówi, żeby szybko kupić, bo on ma problemy finansowe. Więc zapakowaliśmy się do naszego małego peugeota: mama, siostra, babcia, ja, chłopak siostry (ma prawko). I jedziemy. Pierwszy raz drogą jedziemy, co najśmieszniejsze prowadzi nas babcia + w zapasie nawigacja. Przejechaliśmy już te 250km i wyjechał po nas ten gościu, patrzymy nowiutki mercedes i kieruje nas do domu. Wjeżdżamy, wysiadamy, a koleś zaczyna się śmiać i mówi: "wiecie państwo, bo ja mam problemy finansowe, babcia moja zapisała mi spadek w wysokości 1.5 mln, zostawiła dom, całe gospodarstwo i działki na sprzedaż, widzicie, już do końca życia nie muszę pracować, skodę sprzedaje, bo brzydko wygląda na tym podwórku, przy moim nowym aucie *pokazuje na lexusa*, kosztował mnie 530 tyś". Wszyscy takie "WOW", poszliśmy do domu, spisać umowę, koleś ogólnie strasznie śmieszny był i gwarą zaciągał. Coś tam gadamy i z chłopakiem siostry mówimy do niego: "Pan to powinien sobie geparda kupić, jak jakiś szejk arabski" a on "Nie wiecie ile kosztuje taki?". Koleś ogólnie taki bogaty, że to było . Mówi coś tam do nas, że jak chcemy to możemy do łazienki iść do sauny sesyjkę strzelić, bo ciągle chodzi. No i wracamy do domu. To na tyle.
Ogólnie samochodzik spoko. Tylko do polerki do lakiernika go dać, wyprać w środku, wypiaskować alufelgi.ZSK - 2015-05-08, 19:53 Spoko sprawa
Nie chcę offtopić więc powiem tylko, że nigdy nie czaiłem tych starszych ludzi, którzy całą kasę odkładają i bidują nawet jak dużo mają. Ja bym kuwa to wszystko na siebie przed śmiercią wydał JankielKindybalista85 - 2015-05-08, 20:17 Oni tez wydają całość na siebie. Myślisz ze skąd te cesarskie marmury na cmentarzach? Róznica taka, że oni wydają na siebie po śmierci.kima123 - 2015-05-13, 19:36
<MURZYN MODE OFF>
Volvo 850 T-5R, 240 KM w kanciastym sedanie lub kanciastym rodzinnym kombi.
Świetnie blachy, mocne, żywotne i zajebiście brzmiące silniki, wygoda,duża przestrzeń i poczucie bezpieczeństwa.
Czego chcieć więcej? A no tak... niższej ceny.ZSK - 2015-06-24, 19:34 I oto stało się! Udupiwszy znamienitą Lancię w celu ratowania funduszy na rzecz Alfy Romeo, doczekaliśmy się wreszcie pierwszego auta z nowej serii Alf, o zupełnie nowym obliczu, które to ma uratować włoski koncern. Cóż, szkoda, że zamiast włoskich stylistów zatrudnili Zbycha mechanika z pobliskiej szopy. Serdecznie gratuluję i oto przedstawiam Państwu nową Alfę Romeo Gulię! A w zasadzie to BMW po wątpliwym, wiejskim tuningu, z okropnymi felgami z przeceny z ałegło, z dospawanym pasem tylnym prost ze schodzącej Kii Optimy.
Dla porównania Kia Optima:
I pierwsze lepsze BMW:
Davos - 2015-06-26, 22:55 Pytanie do Kimy, ZSK i innych, którzy znają się na motoryzacji: Który z tych trzech samochodów byście polecili i dlaczego?
Toyote Auris, Renault Megane, czy Forda Focusa?
Kumpel chce kupić nowe auto i zapytał mnie o radę, ale ja się na motoryzacji akurat znam jak świnia na astronomii Więc chętnie posłucham głosów ludzi bardziej obeznanych Moris299 - 2015-06-26, 23:02 Barbra - 2015-06-27, 11:51 znam się jak komar na prawie karnym i mówię ford focusMoris299 - 2015-06-27, 11:59 monjiczq - 2015-06-27, 15:19 Fordzik brzozik70043704352251515 - 2015-06-28, 03:26 tylko toyotac1ick - 2015-06-28, 13:09 Toyota. Wszystko co na F to gówniane (francuska Meganka i Ford). A Japońskie to porządne, do tego Auris nie jest najgorsza widzu - 2015-06-28, 16:29
c1ick napisał/a:
Wszystko co na F to gówniane
Ford, Fiat i francuskie? kima123 - 2015-06-28, 16:55
c1ick napisał/a:
Toyota. Wszystko co na F to gówniane (francuska Meganka i Ford). A Japońskie to porządne, do tego Auris nie jest najgorsza
Nie musisz powielać tych idiotycznych stereotypów z Polskiego podwórka.
Davos napisał/a:
Toyote Auris, Renault Megane, czy Forda Focusa?
Auris i Focus, co prawda Megane nie jest jakaś szczególnie zła ale ma trochę głupich rozwiązań jeśli chodzi o konstrukcję mechaniczną.
Jeśli chodzi o Auris to wszystkie benzyniaki są ok, ew. diesel 1.4 D4D (nie polecam 2.0 D4D)
W Focusie podobnie, z diesli to 1.6 TDCI 90 KM (silnik PSA)
Jeśli chodzi o Megane to typowy Francuz, dobrze ocynkowana blacharka, dobra zawiecha ale jeśli już to tylko benzynowe.
Pokój ludzie c1ick - 2015-06-28, 17:05 Nie muszę, ale będę, bo u mnie się zawsze sprawdza hehe Davos - 2015-06-28, 17:16 Dzięki, Kima ZSK - 2015-06-29, 16:21 Nie pedziołeś jakie generacje, a to dość istotne bo np. starsze fordziaki lubi rdza :v
Kima ma rację, co tu dużo mówić. W Renault odpadają diesle, to wiadomo. Po za tym elektryka ma swoje fanaberie momentami. Focus II świetnie się prowadzi, mówię z doświadczenia, autentyczna przyjemność z jazdy. Dobre, wygodne auto. Jeśli kupi II z początku produkcji to może trafi na instalację elektryczną przygotowaną pod tak zwane skandynawskie światła do jazdy dziennej, ja taką miałem w swoim C-Maxie. Wtedy będzie mógł sobie takie światła zrobić dosłownie za dychę i nie kupować żadnych diod po bazarach. Ale po za tym im nowszy rocznik tym lepiej jak coś Zawieszenie do remontu.
Auris? Na pewno niezawodny, ale na Cyryla Bogobojnego jakiż stylistycznie nudny!
Ogólna zasada to nie brać Renault w dieslu a w innych modelach być wobec nich ostrożnym. Po za tym bardzo ciekawe propozycje.
I ogromny szacun dla kumpla za to, że nie bierze pod uwagę żadnej Skody! Davos - 2015-06-29, 18:11 Dzięki, ZSK