To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Hydepark - Motoryzacja!

Adijos - 2015-05-01, 20:57

O! o głowicy zapomniałem.

[ Dodano: 2015-05-02, 20:52 ]
http://olx.pl/oferta/skod...html#3e7cd90356

Takie coś mamy na oku. Jak dobrze pójdzie to we wtorek jedziemy obejrzeć.

ZSK - 2015-05-03, 22:42

:git:

Chyba mu ktoś w dupcię wjechał.

Adijos - 2015-05-04, 00:01

O tych plastikach mówisz? Z tego co wiem to w bagażniku leżą. Na dniach jedziemy obejrzeć.

[ Dodano: 2015-05-08, 19:47 ]
Skodzinkę zakupiliśmy w środę, ale co było przy tym śmiechu. Taka historyjka z podróży i kupna:

Dzwonimy do kolesia o takie podstawowe informacje, mówi że wszystko działa itp. no i mówi, żeby szybko kupić, bo on ma problemy finansowe. Więc zapakowaliśmy się do naszego małego peugeota: mama, siostra, babcia, ja, chłopak siostry (ma prawko). I jedziemy. Pierwszy raz drogą jedziemy, co najśmieszniejsze prowadzi nas babcia + w zapasie nawigacja. Przejechaliśmy już te 250km i wyjechał po nas ten gościu, patrzymy nowiutki mercedes i kieruje nas do domu. Wjeżdżamy, wysiadamy, a koleś zaczyna się śmiać i mówi: "wiecie państwo, bo ja mam problemy finansowe, babcia moja zapisała mi spadek w wysokości 1.5 mln, zostawiła dom, całe gospodarstwo i działki na sprzedaż, widzicie, już do końca życia nie muszę pracować, skodę sprzedaje, bo brzydko wygląda na tym podwórku, przy moim nowym aucie *pokazuje na lexusa*, kosztował mnie 530 tyś". Wszyscy takie "WOW", poszliśmy do domu, spisać umowę, koleś ogólnie strasznie śmieszny był i gwarą zaciągał. Coś tam gadamy i z chłopakiem siostry mówimy do niego: "Pan to powinien sobie geparda kupić, jak jakiś szejk arabski" a on "Nie wiecie ile kosztuje taki?". Koleś ogólnie taki bogaty, że to było :O . Mówi coś tam do nas, że jak chcemy to możemy do łazienki iść do sauny sesyjkę strzelić, bo ciągle chodzi. No i wracamy do domu. To na tyle.

Ogólnie samochodzik spoko. Tylko do polerki do lakiernika go dać, wyprać w środku, wypiaskować alufelgi.

ZSK - 2015-05-08, 19:53

Spoko sprawa :git:

Nie chcę offtopić więc powiem tylko, że nigdy nie czaiłem tych starszych ludzi, którzy całą kasę odkładają i bidują nawet jak dużo mają. Ja bym kuwa to wszystko na siebie przed śmiercią wydał :D

JankielKindybalista85 - 2015-05-08, 20:17

Oni tez wydają całość na siebie. Myślisz ze skąd te cesarskie marmury na cmentarzach? Róznica taka, że oni wydają na siebie po śmierci.
kima123 - 2015-05-13, 19:36

<MURZYN MODE OFF>
Volvo 850 T-5R, 240 KM w kanciastym sedanie lub kanciastym rodzinnym kombi.
Świetnie blachy, mocne, żywotne i zajebiście brzmiące silniki, wygoda,duża przestrzeń i poczucie bezpieczeństwa.
Czego chcieć więcej? A no tak... niższej ceny.

ZSK - 2015-06-24, 19:34

I oto stało się! Udupiwszy znamienitą Lancię w celu ratowania funduszy na rzecz Alfy Romeo, doczekaliśmy się wreszcie pierwszego auta z nowej serii Alf, o zupełnie nowym obliczu, które to ma uratować włoski koncern. Cóż, szkoda, że zamiast włoskich stylistów zatrudnili Zbycha mechanika z pobliskiej szopy. Serdecznie gratuluję i oto przedstawiam Państwu nową Alfę Romeo Gulię! A w zasadzie to BMW po wątpliwym, wiejskim tuningu, z okropnymi felgami z przeceny z ałegło, z dospawanym pasem tylnym prost ze schodzącej Kii Optimy. :clap:

Dla porównania Kia Optima:

I pierwsze lepsze BMW:

Davos - 2015-06-26, 22:55

Pytanie do Kimy, ZSK i innych, którzy znają się na motoryzacji: Który z tych trzech samochodów byście polecili i dlaczego?
Toyote Auris, Renault Megane, czy Forda Focusa?

Kumpel chce kupić nowe auto i zapytał mnie o radę, ale ja się na motoryzacji akurat znam jak świnia na astronomii :P Więc chętnie posłucham głosów ludzi bardziej obeznanych :)

Moris299 - 2015-06-26, 23:02

Barbra - 2015-06-27, 11:51

znam się jak komar na prawie karnym i mówię ford focus
Moris299 - 2015-06-27, 11:59

monjiczq - 2015-06-27, 15:19

Fordzik >:E
brzozik70043704352251515 - 2015-06-28, 03:26

tylko toyota
c1ick - 2015-06-28, 13:09

Toyota. Wszystko co na F to gówniane :D (francuska Meganka i Ford). A Japońskie to porządne, do tego Auris nie jest najgorsza :grimer:
widzu - 2015-06-28, 16:29

c1ick napisał/a:
Wszystko co na F to gówniane :D

Ford, Fiat i francuskie? :P

kima123 - 2015-06-28, 16:55

c1ick napisał/a:
Toyota. Wszystko co na F to gówniane :D (francuska Meganka i Ford). A Japońskie to porządne, do tego Auris nie jest najgorsza :grimer:

Nie musisz powielać tych idiotycznych stereotypów z Polskiego podwórka.

Davos napisał/a:

Toyote Auris, Renault Megane, czy Forda Focusa?

Auris i Focus, co prawda Megane nie jest jakaś szczególnie zła ale ma trochę głupich rozwiązań jeśli chodzi o konstrukcję mechaniczną.
Jeśli chodzi o Auris to wszystkie benzyniaki są ok, ew. diesel 1.4 D4D (nie polecam 2.0 D4D)
W Focusie podobnie, z diesli to 1.6 TDCI 90 KM (silnik PSA)
Jeśli chodzi o Megane to typowy Francuz, dobrze ocynkowana blacharka, dobra zawiecha ale jeśli już to tylko benzynowe.
Pokój ludzie :git:

c1ick - 2015-06-28, 17:05

Nie muszę, ale będę, bo u mnie się zawsze sprawdza hehe :troll:
Davos - 2015-06-28, 17:16

Dzięki, Kima :piwo:
ZSK - 2015-06-29, 16:21

Nie pedziołeś jakie generacje, a to dość istotne bo np. starsze fordziaki lubi rdza :v

Kima ma rację, co tu dużo mówić. W Renault odpadają diesle, to wiadomo. Po za tym elektryka ma swoje fanaberie momentami. Focus II świetnie się prowadzi, mówię z doświadczenia, autentyczna przyjemność z jazdy. Dobre, wygodne auto. Jeśli kupi II z początku produkcji to może trafi na instalację elektryczną przygotowaną pod tak zwane skandynawskie światła do jazdy dziennej, ja taką miałem w swoim C-Maxie. Wtedy będzie mógł sobie takie światła zrobić dosłownie za dychę i nie kupować żadnych diod po bazarach. Ale po za tym im nowszy rocznik tym lepiej jak coś ;) Zawieszenie do remontu.
Auris? Na pewno niezawodny, ale na Cyryla Bogobojnego jakiż stylistycznie nudny!

Ogólna zasada to nie brać Renault w dieslu a w innych modelach być wobec nich ostrożnym. Po za tym bardzo ciekawe propozycje.

I ogromny szacun dla kumpla za to, że nie bierze pod uwagę żadnej Skody! :piwo:

Davos - 2015-06-29, 18:11

Dzięki, ZSK :piwo: