Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Muzyka - Czego teraz słuchasz?
c1ick - 2015-01-15, 23:16 O co w tym tak po krótce chodzi?V - r - 2015-01-15, 23:17
c1ick napisał/a:
po krótce
"Pokrótce", nie "po krótce".c1ick - 2015-01-15, 23:18 O co w tym tak pokrótce chodzi?decp - 2015-01-15, 23:23 To czego teraz słucham:
https://www.youtube.com/watch?v=Wv8LriCtwxE
V - r napisał/a:
decp napisał/a:
I pamiętaj że słuchanie tych radiostacji niesie ze sobą poważne konsekwencje. Och, wiem że kapitan oczywisty, ale lepiej przestrzec.
Spoko, bardziej popierdolony nie będę.
Heh powiedz to mi, ja staram się natrafićna jakiś sygnał. Aktualny do tego. Ojj kiedyś mi się oberwie :v
Click - są to stacje z których korzystają szpiedzy i ich agencje. Tak w dużym skrócie. Wyczytałem też, że jeśli na budynku ambasady jakiegoś kraju jest taka antena (albo konkretna antena), to mieści się tam radiostacja numeryczna.V - r - 2015-01-15, 23:26
Moris299 - 2015-01-15, 23:32 Kurde o stacjach numerycznych też słyszałem jakieś 2 lata temu.
Ja ostatnio na zwykłym fm odebrałem taki narastające pikanie i niskie boom na końcu.
Częstotliwość sto coś tam, żadne radio na tym nie nadaje. Po tym czymś cały czas cisza tylko delikatne szumy i po kilku godzinach znowu ale słabsze. Potem już tego nie słyszałem.decp - 2015-01-15, 23:37 https://www.youtube.com/watch?v=pkUjCmw-S00
Moris - pikanie z tym boom też mogło być jakimś sygnałem.Moris299 - 2015-01-15, 23:48 Specjalnie nasłuchiwałem parę dni później tej częstotliwości (właśnie sprawdziłem to było 101.5) i nic później. Kompletna cisza. A włączyłem tą stacje przez przypadek.
Niestety mogły to być zwykłe testy gościa który ma mega antenę na podwórku parę ulic dalej i pasjonuje się radio coś tam Ale z drugiej strony to było mega mroczne i aż ciarki przechodziły
Stopniowo z wysokiego pii do średnio wysokiego pii i nagle boom bardzo niskie i cisza
Specjalnie nasłuchiwałem parę dni później tej częstotliwości (właśnie sprawdziłem to było 101.5) i nic później. Kompletna cisza. A włączyłem tą stacje przez przypadek.
Niestety mogły to być zwykłe testy gościa który ma mega antenę na podwórku parę ulic dalej i pasjonuje się radio coś tam Ale z drugiej strony to było mega mroczne i aż ciarki przechodziły
Stopniowo z wysokiego pii do średnio wysokiego pii i nagle boom bardzo niskie i cisza
Nom czasem tak jest że radioamatorzy wpieprzą się komuś i testują anteny. Hmm skoro to było mocne, to antena i radio musiały mieć moc powyżej 100 watów co? Hmm ja jestem zielony. A szkoda
Aa i pamiętaj że jeżeli to był sygnał z agentury, to takie coś najpewniej już nie będzie już na tej samej częstotliwości, tym bardziej kila dni po.
https://www.youtube.com/watch?v=4OWi-xdnfWkMoris299 - 2015-01-16, 00:09 Też jestem zielony ale właśnie odebrałem jedno a po paru godzinach drugie ale słabsze (tak jakby źródło było słabsze bądź się oddaliło?).
Uwaga, uwaga, przedstawiam Wam Impaled Northern Moonforest - kapelę grającą "black metal", która zamiast gitary elektrycznej używa gitary akustycznej, a rolę perkusji pełnią kolana i materac