Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Filmy i seriale - Gra o Tron
Davos - 2016-06-01, 18:27
Ascara napisał/a:
Co do kluczowej rozmowy - nie było takiej w sumie, jednak Wróbel kilka razy rozmawiał z Tommenem tak delikatnie, po troszku. W tym odcinku Margaery przekonywała Tommena, przed tą sceną z niby marszem Wróbel pozwolił im się spotkać. Ja też sądzę, że ona udaje. Po rozmowie jej i Lorasa w przedostatnim odcinku zdaje się to być oczywiste.
Yep. Margaery udawała, żeby wyciągnąć siebie i Lorasa, ale przez to Tommen jej uwierzył i ostatecznie dał się przekabacić na stronę Wróbla.
Loras jako przedstawiciel wiary? Ciekawy pomysł, tyle że jest jedno "ale": jak wspomniała Ascara, Loras najprawdopodobniej zostałby zmasakrowany przez Górę. Wprawdzie pokonał go w tamtym turnieju, no ale to był jednak tylko turniej, a Góra wysadzony przez Lorasa z siodła wpadł w taki szał, że rozerwałby go gołymi rękami, gdyby nie powstrzymał go wtedy Ogar. A tutaj mielibyśmy walkę na śmierć i życie. Dodajmy do tego jeszcze fakt, że Loras po pobycie w więzieniu też zapewne nie jest w najlepszej formie, a z kolei Góra jako zombie pewnie nawet nie odczuwa zmęczenia. Tyrellowie muszą sobie zdawać sprawę, że Loras nie uszedłby z tej walki z życiem. Więc dla nich lepiej jest szukać innej drogi. Możliwe nawet, że dzięki Margaery, Loras jakoś się wyłga i uniknie kary. A jeśli nawet będzie musiał odbyć jakąś pokutę to być może straci honor, ale przynajmniej nie życie :]
A serial na 99% pójdzie w stronę Cleganbowl. Po pierwsze podczas kręcenia zdjęć widziano na planie aktora wcielającego się w rolę Sandora. A po drugie, w nowym sezonie epizod ma zagrać Ian Mcshane, ale nie było wiadomo, kogo zagra - spekulowano, że być może Eurona lub Randylla Tarly'ego (i dziś już wiemy, że ich już zagrał ktoś inny), ale najbardziej popularna teoria głosiła, że zagra septona Meribalda. I potwierdził to niechcący sam Mcshane, który wygadał się, że jego postać będzie odpowiedzialna za przywrócenie do życia kogoś, kto jest uważany za zmarłego A zatem możemy mieć powrót do wątku ksiażkowego - Brienne znajdzie się w dorzeczu, trafi na Cichą Wyspę, spotka tam septona, który opowie jej o uratowaniu pewnego znanego i wybitnego wojownika, którego znaleziono ledwie żywego, po czym BUM - wyłoni się Ogar i koniec odcinka I będzie piękny cliffhanger na koniec odcinka 7, 8 lub 9. Przynajmniej ja to tak widzę.
A nowy Sandor będzie albo nawrócony na Siedmiu, albo taki jak był, ale jednocześnie z długiem wobec Wiary za uratowanie życia, więc zgodzi się ją reprezentować w próbie walki. A i sama Wiara chętnie po niego sięgnie, bo kto mógłby być lepszym kandydatem do pokonania Góry, jeśli nie jego żądny rewanżu za wszystkie dotychczasowe upokorzenia młodszy braciszek? I przy okazji spełni się przepowiednia Meggi Żaby, czy jak się zwała tamta wiedźma, która przepowiedziała Cersei w dzieciństwie, że zginie ona z rąk młodszego brata. Tyle, że to nie będzie Tyrion ani Jaime, bo kto powiedział, że to musi być JEJ młodszy brat? JankielKindybalista85 - 2016-06-01, 20:27 [quote="Davos"]
Ascara napisał/a:
przepowiednia Meggi Żaby, czy jak się zwała tamta wiedźma, która przepowiedziała Cersei w dzieciństwie, że zginie ona z rąk młodszego brata. Tyle, że to nie będzie Tyrion ani Jaime, bo kto powiedział, że to musi być JEJ młodszy brat?
No i git. Loras jest młodszy od Marge, ergo jest młodszym bratem.
Poza tym już bez przesady, że Ogar to pewniak a Lorasa to by już Góra rozniósł. Obaj są na podobnym poziomie - obaj przejebali z Brienne dopiero w tie-breaku. Davos - 2016-06-02, 00:14
JankielKindybalista85 napisał/a:
No i git. Loras jest młodszy od Marge, ergo jest młodszym bratem.
Kurde, w sumie o tym nie pomyślałem
A Brienne Terminatorka jest w ogóle poza konkurencją. Jej to nawet cała armia nie pokona Ascara - 2016-06-03, 15:19 Śmiechłam:
[ Dodano: 2016-06-03, 15:29 ] Davos - 2016-06-03, 15:45 Powinien być chyba "khal Passatów"
A w tej Królewskiej Przystani to mieszkają widać sami cudotwórcy budownictwa - w kilka dni przebudować pół miasta! Nasi fachowcy powinni się od nich uczyć!Ascara - 2016-06-03, 16:17 Sept wychodził na miasto, teraz wychodzi na morze... Pewnie jakies tsunami i odbudowali ile mogli.Szyszek - 2016-06-03, 16:55
Davos napisał/a:
A w tej Królewskiej Przystani to mieszkają widać sami cudotwórcy budownictwa - w kilka dni przebudować pół miasta! Nasi fachowcy powinni się od nich uczyć!
A nam zawsze na studiach powtarzają: Urbanista musi być wizjonerem, bo często ich pomysły na rozbudowanie przestrzeni to kwestia kilkudziesięciu lat. A tu proszę! Królewska Przystań w kilka dni diametralnie zmieniło wizję urbanistyczną ZSK - 2016-06-03, 17:35 Hit, że ktoś wychwytuje takie rzeczy
Choć w sumie przy tylu Widzach Davos - 2016-06-03, 21:04 Mnie bardziej dziwi, że sami twórcy dopuścili do takiej wpadki. Kręcić tę samą lokację na totalnie dwóch różnych planach i liczyć, że nikt z wielu milionów oglądających się nie skapnie... Albo wielka naiwność, albo chałtura i olewactwo. Jedno i drugie nie świadczy zbyt dobrze o twórcach serialu.Ascara - 2016-06-03, 21:08 ^ZSK - 2016-06-03, 21:08 Albo głębszy sens, który kiedyś wypłynie i wtedy będzie Wam głupio. Hodor.Ascara - 2016-06-03, 21:09 W sumie... Raz widok na KP raz na morze. Możliwe, że sept ma dwa wyjścia. Davos - 2016-06-03, 21:11
Ascara napisał/a:
Możliwe, że sept ma dwa wyjścia.
W takim razie trzeba by porównać ujęcia z 5 i 6 sezonu, gdzie był widok na sam sept. Nie chce mi się tego robić, ale idę o zakład, że te ujęcia są identyczne i to jednak będzie front septu Dead_Laugh - 2016-06-04, 12:41 Albo pokazanie siły Wiary Bo przecież podobno wiara potrafi góry przenosić. Jedno powiedzenie dwa wątki Góra przegra a septa po jest przeniesiona kotmaalealamakota - 2016-06-05, 10:42 Jaram się jak Shireen Baratheon na stosie, wreszcie mam książkę Gry o Tron. Dacie wiarę, że czekałam na nią w bibliotece pół roku, a jak się przeprowadziłam to tutaj też jest jeden egzemplarz w bibliotece i cały miesiąc codziennie byłam sprawdzać czy już ktoś łaskawie oddał, bo była przetrzymana u kogoś przez 3 miechy ;/Ascara - 2016-06-05, 11:24
kotmaalealamakota napisał/a:
Jaram się jak Shireen Baratheon na stosie
Davos - 2016-06-05, 13:16
A mój egzemplarz "Gry o tron" jeden znajomy pożyczył w 2010 roku i do dziś mi nie oddał Jeszcze ten wafel wyprowadził się do Warszawy, a książkę pewnie zostawił w Poznaniu i coś mi się wydaje, że już jej nie zobaczę JankielKindybalista85 - 2016-06-05, 20:41 No nie kurwa warszawska? Davos - 2016-06-05, 21:11 Ascara - 2016-06-06, 01:34