Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Hydepark - Motoryzacja!
ZSK - 2015-03-20, 01:10 Jak Barbra jedzie to ja też!
Jeśli o mnie chodzi to są na razie tylko plany. Chyba najbardziej nam odpowiada ta trasa, którą przemierzał zeszłoroczny złombol. Tj. trasa biegnąca praktycznie równolegle do brzegów morza śródziemnego, zaczynając od Wenecji, bo z tego co pamiętam w tamte okolice jest dobra trasa od nas, a na Hiszpanii kończąc.
Mapę przeglądałem dobry miesiąc temu, ale wygląda to mniej więcej tak, że główna trasa gdzieś od Turynu biegnie w taki sposób, że praktycznie zawsze jest się w zasięgu wybrzeża. No i po drodze są wszystkie ciekawsze miasta np. St Tropez. Póki co konkretny skład nie jest pewny, więc ciężko mówić o budżecie. Ogólnie jeśli ma to być jednorazowy wypad to chyba nie ma sensu inwestować. Po za tym na złombolu ludzie jeżdżą Nyskami i też jakoś dają radę. No i sypiają gdzieś na polach namiotowych, a z doświadczenia wiem, że takie miejsca są świetne do nawiązywania znajomości co byłoby jeszcze na plus
Najgorszy wg mnie jest ten upał w aucie i ewentualne poważne usterki. No i póki co nie mamy ustalonego konkretnego celu, a to w sumie jest raczej najważniejsze, żeby wyjazdu nie spędzić na trasie. W mieście trzeba mieć już jakiś konkretny cel i zapewniony nocleg plus jakieś atrakcje w planach. W zasadzie kluczowa jest kwestia urlopu u pracujących kumpli. Ale debatujemy o tym niemal co weekend, więc pozostaje tylko trzymać kciuki
Davos, a właśnie miałem w niedalekiej przyszłości pisać do Ciebie o szczegóły Twojego wypadu. Zresztą i tak jeszcze pogadamy
[ Dodano: 2015-03-20, 01:31 ]
Dzięki za poświęcony czasy Bartku
Oferty ciekawe, auta zajebiste, ale teraz zauważyłem, że te tańsze są 5 osobowe, a to raczej lipa Ale nieważne. Tak patrzę na te Multivany i myślę, że kurcze może do mojego pasowałaby ta tylna miękka półka, bo ostatnią kanapę mam niemal identyczną i też składaną, a miejsca jest za nią tyle, że czyszcząc bagażnik zwyczajnie sobie do niego wchodzę. To by już miało jakiś sens Bo w zasadzie główna różnica między Multi a cywilną wersją to plastiki na bokach zamiast gołych blach i lepsze obicie siedzeń, więc nie aż tak dużo.
Ciekawe jak my się pomieścimy, bo my zawsze jak kuwa cyganie, kołdra z poduszkami, dwie gitary, góra toreb a pomiędzy nimi wieża żeby można było w domku imprezę urządzić. Tu macie fotkę z 2012, wtedy nas 9 jechało
http://i.imgur.com/Wl3zMnn.jpgDavos - 2015-03-20, 22:37 ZSK - bardzo ciekawy pomysł Ale jeśli chcecie jechać wzdłuż wybrzeża, to może warto jeszcze zaliczyć Chorwację? Przez cały kraj, od Dubrownika aż po półwysep Istria ciągnie się bardzo dobra droga, Jadranka (niektórzy mówią: Via Adriatica), z której widać nie tylko Morze Adriatyckie, ale i wszystkie wyspy oraz oczywiście miasta (fenomenalny Dubrownik, Split czy Rijekę). Widoki są tam naprawdę nieziemskie.
Ale to taka mała dygresja, jak coś to pisz w innym temacie albo do mnie na PW, to chętnie podzielę się doświadczeniami z tamtego wyjazdu.
W tym temacie już Wam nie będę offtopić ZSK - 2015-03-21, 02:39
Davos napisał/a:
W tym temacie już Wam nie będę offtopić
Ależ udzielaj się ile chcesz! Bo niestety tak nas mało tu zagląda, że może to wyglądac na kółko wzajemnej adoracji. To już o chińskich bajkach więcej się pisze na tym forum
I dzięki za pomysł, przemyślimy sprawę Love178 - 2015-03-21, 09:00
bartek82r napisał/a:
Przecież nie Wojtek Krokorok Icywind Widzu.
Ten skład brzmi niestety bardziej prawdopodobnie
ZróbmySobieKupę napisał/a:
Ależ udzielaj się ile chcesz! Bo niestety tak nas mało tu zagląda, że może to wyglądac na kółko wzajemnej adoracji. To już o chińskich bajkach więcej się pisze na tym forum
A to w chińskich bajkach, to nie jest też kółko wzajemnej adoracji? ZSK - 2015-03-21, 11:50
love178 napisał/a:
A to w chińskich bajkach, to nie jest też kółko wzajemnej adoracji?
Wiedziałem, że się wypowiesz Miałem na myśli, że więcej osób na forum na ten temat rozmawia niż na temat motoryzacji A potem wszyscy dorosną, pokupią sobie fabie i będą tak jeździć jak klapki.c1ick - 2015-03-21, 12:10 Co masz do fabii? brzozik70043704352251515 - 2015-03-21, 14:50 klapkiZSK - 2015-03-21, 14:52 Ano tyle, że jest to rozsądne auto... i nic nie więcej. Zero polotu, finezji, wyobraźni czy uczucia. Ot rozsądny wybór dla ludzi bez wyobraźni.Zaknafein - 2015-03-21, 14:54 Co myślicie o ściągnięciu z ju es ej i odrestaurowaniu jakiegoś amerykańskiego klasyka muscle, np dodge chargera 66', albo camaro ss 69'? Zawsze mi się coś takiego marzy, no ale jeszcze muszę poczekać, bo wiedza o samochodach jeszcze nie tak dobra a i funduszy ni ma : <
No ale takie marzenie, kupię, ściągnę, odrestauruje i będzie sobie stał w garażu. Nie będę tym raczej jeździł bo takie cudo pali 30l/100km (:-D) no ale dla samej satysfakcji, że coś takiego mam, że mogę popatrzeć, wsiąść, odpalić ten silnik i ew. nawet przyszpanować paląc gumę xD
No można się po prostu zakochać w takich autkach ZSK - 2015-03-21, 15:01 Ja byłbym za Wielkim fanem aut zza oceanu nie jestem ale też bym sobie w przyszłości coś odrestaurował. Jeśli nie hamerykańca to może Volvo P1800 bo jest czarująco piękne, niezawodne a i nie powinno wiele spalić Albo coś nowszego, jakąś Lancię Delta Integrale czy coś innego Za pomysł Love178 - 2015-03-21, 18:57
ZróbmySobieKupę napisał/a:
Wiedziałem, że się wypowiesz
He?
Nawet ja nie wiedziałam, że się wypowiem, chciałam odpowiedzieć Bartkowi, potem zobaczyłam Twój post i dodałam jeszcze tamtą odpowiedź. Rozumiem, że Cię uraziłam? W takim razie przepraszam, już więcej do tego tematu za zajrzę.brzozik70043704352251515 - 2015-03-21, 19:05 ZSK - 2015-03-21, 23:13
love178 napisał/a:
Rozumiem, że Cię uraziłam? W takim razie przepraszam, już więcej do tego tematu za zajrzę.
Gad demyt! Czym niby? Ja się cieszę jak się wypowiadasz brzozik70043704352251515 - 2015-03-23, 20:26 http://i.imgur.com/Om6g9oA.jpg