To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Archiwum - Jeden wielki offtop v.4

SlownikOrtograficzny - 2018-12-24, 16:27

icywind napisał/a:
Ja w gimnazjum

Ale ty musisz być stary.

icywind - 2018-12-24, 16:39

:cry:
WojtekVanHelsing - 2018-12-24, 18:01

https://www.rp.pl/Kraj/31...cVpClWDd_u2_MRE
Wesołych świąt

Antybristler - 2018-12-24, 18:56

Nie wiadomo jakimi rodzicami byli za życia. Czasem zdarzało mi się rozczulić nad jakimś starszym człowiekiem, a potem dowiedziałem się szczegółów jaką był ludzką kurwą.
WojtekVanHelsing - 2018-12-24, 20:31

Antybristler, W sumie to pomyślałem o tym samym co Ty (co prawda później niż to napisałem, ale jednak) - prawdą jest, że pokolenie PRL to banda debili która wychowała kolejną bandę debili, te wszystkie 30letnie grażyny w miniówach na I komunii córki to nie jest widok napawający optymizmem, ale jednak wychowanie dzieci jest troche bardziej skomplikowane niż posłanie sobie łóżka i jest wiele czynników które mogły sprawić, że mamy taką masę wyrodnych dzieci.
Ja obwiniłbym o to nauczycieli i ogólnie to jak wygląda polska szkoła.
Ale cóż, nie o to chodzi - bardziej chciałem zwrócić uwagę, że święta to dla większości tylko obłuda.

icywind - 2018-12-24, 21:33

4 przykazanie panie katolig :V
WojtekVanHelsing - 2018-12-24, 23:07

icywind, No ja właśnie zeszkalowałem jego łamanie w jednej z najgorszych form xD
Ale nie wiem co ma piernik do wiatraka, swojej matki nie obraziłem, co najwyżej sporą część kobiet jej pokolenia, a i tak jestem zdania, że stwierdzenie czegoś prawdziwego nie może byc uznawane za obrazę.

krojechleb - 2018-12-25, 04:41

icywind napisał/a:
4 przykazanie panie katolig :V
to jest najgłupsze najbardziej bezsensowne i przykazaznie ze wszystkich. Chyba.
WojtekVanHelsing - 2018-12-25, 16:22

krojechleb, *bo ja tak uważam.
Love178 - 2018-12-25, 16:39

Moris299 napisał/a:
Cytat:
Przecież to tylko lalka xDDDDDDDDD

I tak właśnie lewactwo niszczy Europę. "przecież to tylko biedne dzieci z krajów objętych wojną", "przecież to nic takiego, że homosie chcą adoptować dzieci", "przecież to tylko kolor skóry" i tym podobne...

Ok, ale podasz jakieś sensowne argumenty, co jest nie tak ze sformułowaniami, które dałeś w cytaty? Nie ma dzieci na wojnach? Są jakieś udowodnione naukowo wskazania, że orintacja uniemożliwia rodzicielstwo? Masz jakieś dowody, że kolor skóry definiuje człowieka do takiego stopnia żeby tylko to wskazywało, czy osobę da się lubić czy nie?
Oboje jesteśmy biali. Ty jesteś rasistą, ja nie jestem. Według Twojej metodyki powinniśmy być tacy sami. A nie jesteśmy. Obal teraz mój dowód.

inb4 cała rozmowa jest o kolorze skóry (tak, "tylko kolor skóry" to dobre sformułowanie, bo to tylko ilość barwnika w skórze. Nawet nie różne barwniki - ilość jednego barwnika, który posiada każdy człowiek poza albinosami - o właśnie, powinnam się spytać jacy są albinosi, święci? xD). Zatem nie ma tu argumentu "nie mów, że nie wiesz, co robią w krajach muzułmańskich", bo wtedy to jest rozmowa o religii, a kolor skóry nie jest sprzężny z religią. Nie wspominając już nawet o tym, że lalka nie ma żadnej "kultury", bo to lalka, a jej kolor Ci jednak przeszkadza. Zatem sprawa się dzieje tylko o kolor. Wariactwo xD

Oraz nie rozumiem wtryniania tu polityki - nie jestem rasistką, zatem głosuję na jakiegoś konkretnego wyzyskiwacza z jakiegoś powodu? A co jeśli dla mnie cała polityka, zwłaszcza polska, to szambo i trzymam się od niej jak najdalej? Będziesz mi narzucał opcje polityczne i upolitycznienie mojego życia na podstawie tego jak mniej nienawidzę ludzi niż Ty? (wow, to jest strasznie podobne zdanie do takiego, które kiedyś napisałam Wojtkowi, to smutne...)

Moris299 napisał/a:
Cytat:
A jakby twoje dziecko chciało się bawić czarną lalką to co by mu się stało złego? XDDD

Wątpię żeby chciało, jeśli żyje w kraju z białymi ludźmi, na codzień widuje bialych ludzi, w telewizji białych ludzi, w bajkach białe postacie i w grach białe postacie. Co by miało zachęcić do bawienia się czarną lalką?

Przez nawet na Oksywiu są czarnoskóre dzieci xDDD A na wsi Morisa w Bydgoszczy jakoś chyba nie ma. W telewizji, bajkach, itd też są postaci o różnych kolorach skóry - aby na pewno oglądałeś kiedyś telewizję? Nie żyjesz w 100% białym kraju, ba, nie ma takiego kraju. Żółte dzieci też tutaj żyją. I co najgorsze - dzieci mogą chcieć się bawić lalkami o odmiennych kolorach skóry niż ich. Ja chciałam, moje kuzynki chciały, moje koleżanki chciały - bo tylko dla dorosłych kolor skóry to problem. Nie bawiłeś się lalkami, to się nie wtrącaj w życie dzieci, które chcą się nimi bawić xD

Mormegil - 2018-12-25, 16:47

Nie ten temat chyba xd

[ Dodano: 2018-12-25, 16:47 ]
Znaczy w sumie to ten, tylko reszta jest w złym

krojechleb - 2018-12-25, 17:01

WojtekVanHelsing napisał/a:
krojechleb, *bo ja tak uważam.

Ono samo w sobie jest zwyczajnie bez sensu z każdej strony. Ale fakt że ja tak uważam

WojtekVanHelsing - 2018-12-25, 18:49

krojechleb, Jakiś szacunek dla rodzica lub przynajmniej idei rodzicielstwa się należy nawet jak rodzic jest chujowy - bo jak rodzic jest chujowy to dziecko też (zazwyczaj) więc to nie jest tak, że wielki pan musi się płaszczyć przed chujowym rodzicem.
Zresztą, to przykazanie nie zobowiązuje do ślepego posłuszeństwa, ani do okazywania boskiego kultu. Św. Franciszek nie miał problemu powiedziec "Nie mam ojca", zostać mnichem, a później świętym.

Moris299 - 2018-12-25, 19:39

Love178 napisał/a:

inb4 cała rozmowa jest o kolorze skóry

XDDDDDDD
Więc twierdzisz, że między czarnym a białym nie ma różnic poza ilością barwnika? XD
W takim razie nie ma nawet sensu z tobą dyskutować.
Można ci jedynie przytaknąć - masz rację. Ilość zwycięstw w różnych siłowych i kondycyjnych dziedzinach sportowych na olimpiadach, statystycznie większa ilość przestępstw oraz średnio niższy iloraz inteligencji to nie prawda.
Fizycznie, społecznie i psychicznie są tacy sami :)

Mistress9 - 2018-12-25, 20:21

Moris299 napisał/a:
Love178 napisał/a:

XDDDDDDD
Więc twierdzisz, że między czarnym a białym nie ma różnic poza ilością barwnika? XD
Można ci jedynie przytaknąć - masz rację. Ilość zwycięstw w różnych siłowych i kondycyjnych dziedzinach sportowych na olimpiadach, statystycznie większa ilość przestępstw oraz średnio niższy iloraz inteligencji to nie prawda.

Różnice są przede wszystkim kulturowe - dostęp do edukacji, bieda itd. Sucha statystyka niczego nie udowadnia, nie bierze pod uwagę tych najważniejszych właśnie czynników. Jakbyś porównał sobie osobę np. białą i czarną z podobnego poziomu życia to różnic by takich nie było. Ogólnie to Twoje podejście jest przerażające i widać, że o świecie za wiele nie wiesz i, co najgorsze, wiedzieć nie chcesz. Zamykasz się po prostu na inne możliwości, perspektywy i idziesz przez życie z klapkami na oczach niczym koń ciągnący wóz. :roll: Ostatnio oglądałam na YT nawet podobny temat - niejaki Fangotten ładnie to wyjaśnia kolesiowi, który również próbuje się powoływać na statystykę i coś udowadniać, oczywiście z typowym "nie jestem rasistą, ALE" xD https://www.youtube.com/watch?v=7jVG8-FESWU

WojtekVanHelsing - 2018-12-25, 20:31

Moris299, Różnice między Murzynami a białymi są, faktem jest, że (przynajmniej ci z Afryki) są średnio mniej inteligentni od białych, faktem są, że są lepsi fizycznie itd. ale to dalej jest średnia, a powód tego, że odbiegają intelektualnie nie jest raczej genetyczny - są przecież społeczności Murzynów które nie odstają od białych, a kto nigdy nie widział inteligentnego Murzyna w TV niech pierwszy rzuci kamieniem...

Rasa ma jakieś tam znaczenie, ale nie najwieksze, ani nawet jakoś szczególnie ważne.

Love178 - 2018-12-25, 20:54

Moris299 napisał/a:
Love178 napisał/a:

XDDDDDDD

TY się czepiasz koloru LALKI
Nie dywagowaliśmy o każdej jednej różnicy genetycznej między danymi ludźmi, tylko o tym, że TRIGGERUJE CIĘ KOLOR LALKI

Jakbyś mnie zapytał o to, co mam do powiedzenia na temat różnorodności genetycznej wśród ludzi, to dałabym Ci elaborat z mnóstwem rzeczy, o których sam nie wiesz.

Ale to TY masz problem z kimś tylko ze względu na KOLOR

WIĘC CI MÓWIĘ, ŻE ZWRACANIE UWAGI TYLKO NA KOLOR NIE MA SENSU, BO TO TYLKO PIGMENT

A Ty do mnie, że to ja patrzę wąsko xDD

Dalej mi nie dałeś powodu żeby kogoś nienawidzić ze względu na ilość pigmentu w skórze - czekam.

[ Dodano: 2018-12-25, 20:57 ]
W ogóle to co z tego, że się skupiłam na kolorze, skoro żadna kolejna cecha dodana do worka nie dodaje powodu żeby kogoś nienawidzić - no po prostu top kek xDD

icywind - 2018-12-25, 21:06

Mistress9... Ale, że co? Wojtek to napisał panie Przemo napisał/a:
Rasa ma jakieś tam znaczenie, ale nie najwieksze, ani nawet jakoś szczególnie ważne

Ten uczuć kiedy Moris jest bardziej wojtkowy od wojtka :haha: :scared: :haha:

Mistress9 - 2018-12-25, 21:20

:clap:
SlownikOrtograficzny - 2018-12-25, 21:48

Love178 napisał/a:
A na wsi Morisa w Bydgoszczy jakoś chyba nie ma.

Dyć jak nie ma jak sam widziałem murzyna w kurtce (to była zima) koło wordu.
murzyny w Bydgoszczu confirmed