To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Hydepark - Motoryzacja!

bartek82r - 2015-03-18, 17:11

Kto mi to kupi?

c1ick - 2015-03-18, 17:30

Też się zgłaszam po takie autko :hm?:
Szyszek - 2015-03-18, 17:35

I ja też, i ja też! :-D
ZSK - 2015-03-18, 19:06

Może kup sobie T3 i przerób :P Raz, że taniej, dwa że radość tworzenia :)
bartek82r - 2015-03-19, 11:40

To i tak tylko wizja przyszłości ze względu na cenę :/

Ale T3?
Za małe. Coś jak moja Alhambra :P

Mi by się marzyło coś większego i przede wszystkim wyższego, więc T5 i Viano odpada.
Taki mały autobusik turystyczny. :brwi:

Coś w tym stylu:

:love: :love: :love: Fajny nie? :love: :love: :love:

LINK

PS:Swoją drogą, to nie wiedziałem, że Fiat Ducato jest sprzedawany w Stanach jako RAM ProMaster z silnikiem 3.6-litra V6 :galy:

ZSK - 2015-03-19, 18:33

Nom, a zanim Fiat zrobił w stanach zakupy to tym RAMem był Mercedes Sprinter :P

Fajny, fajny, zajebisty! :D

Szyszek - 2015-03-19, 18:37

Fajnie by było kupić sobie vana w stylu takiego Ducato i sobie pojechać z grupką przyjaciół w świat... a w każdym razie po Europie ;)

Oczywiście autko piękne! :-D

ZSK - 2015-03-19, 19:32

Ja właśnie dysponuję T4, którym jeździmy sobie z chłopakami do Władka. Marzy nam się trip po południowej Europie ale nie wiem czy auto da radę. Choć niedawno się dowiedziałem, że grupa przyjaciół z Myszkowa zainwestowała w T3 i już sporo Europy nim zwiedzili. Z tego co pamiętam to trasy po 10-18k kilometrów w wakacje robili. Fajna sprawa. No ale oni mają prostszy silnik. Ja mam niby niezawodne 1,9 ale z turbem ze zmienną geometrią i takim przełożeniem, że przy 100km/h obroty sięgają niemal 3000 :/
Marzy mi się T4 Multivan a najlepiej California, bo można by w niej wygodnie spać, a jednak kwestia snu i wygodnego wyrka jest dość istotna :P Niestety te wersje są niewyobrażalnie drogie. Rozglądałem się za jakąś T3 do remontu, ale po pierwsze wiesz co to warte? A po drugie wymagałby inwestycji a chłopaki trzymają się kasy jak pijany płotu. Może po pierwszym tripie zdecydujemy, że takich wypadów będzie więcej i coś kupujemy. Fajnie by było Raz, że fajna przygoda a dwa, ta radość z odnawiania klasyka :D
Ducato odradzam, mamy dwa w firmie i muszę przyznać, że są dość budżetowo wykonane.

[ Dodano: 2015-03-19, 19:41 ]
Gdyby ktoś nie wiedział o czy piszę, to tak wygląda T4 California:

Dach się unosi by można było wygodnie stać w środku

Tylna kanapę rozkłada się jak łóżko. Są też wersje z hardtopem gdzie można spać nad kabiną. To by było coś <3

T3 trochę się boję, bo strefa zgniotu kończy się na miednicy kierowcy.

bartek82r - 2015-03-19, 20:57

A to widziałeś? :brwi:

http://www.doubleback.co.uk/

ZSK - 2015-03-19, 21:03

Daj mi kasę a potem:

brzozik70043704352251515 - 2015-03-19, 21:06

monjiczq - 2015-03-19, 21:12

U mnie tez wywoza cale domy, nic nowego
bartek82r - 2015-03-19, 21:15

ZróbmySobieKupę napisał/a:
Marzy mi się T4 Multivan a najlepiej California, bo można by w niej wygodnie spać, a jednak kwestia snu i wygodnego wyrka jest dość istotna :P Niestety te wersje są niewyobrażalnie drogie. Rozglądałem się za jakąś T3 do remontu, ale po pierwsze wiesz co to warte? Ducato odradzam, mamy dwa w firmie i muszę przyznać, że są dość budżetowo wykonane.

No kojarzę Californię oczywiście :-D
Alternatywą jest Ford Transit Nugget :P

Co do Ducato, no to cóż. Multivan to bardziej van a Ducato to jednak dostawczak, ale podobno prosta i mimo że fiat to podobno niezawodna konstrukcja.

Ale widzisz, u mnie bardziej chodzi o coś do podróżowania niż do spania, więc bez łóżek ale z większą ilością miejsca dla pasażera i kapitańskimi fotelami. Nawet bez tego barku i TV brałbym to Ducato :slina:

Poza tym zanim będzie mnie na takiego stać to już pewnie nie będzie produkowany

A co do DoubleBack to problemem jest to że po złożeniu podróżować nim może tylko 2 lub maksymalnie 3 osoby jeśli w pierwszym rzędzie masz "ławkę"

[ Dodano: 2015-03-19, 21:16 ]
brzozik70043704352251515 napisał/a:
Obrazek

:galy:
Fajne to masz :git:

Nie masz problemów na rondzie?
Jaka kategoria na to?
A ile to wyciąga? ;)

ZSK - 2015-03-19, 21:37

bartek82r napisał/a:
Alternatywą jest Ford Transit Nugget

Patrz, nie znałem tego nuggetsa... niegodnym ja zwać się fanem motoryzacji :sadangel:

bartek82r napisał/a:
ale podobno prosta i mimo że fiat to podobno niezawodna konstrukcja.

No większych usterek nie było, to fakt, ale np. łuszczący się lakier w kilkuletnim aucie nie wygląda dobrze. Plastiki we wnętrzu słabo spasowane, szczególnie środkowy schowek, widocznym na jednym z Twoich zdjęć wygląda na żywo jakby ledwo się trzymał. Nie wspomnę już o słabiutkim wyciszeniu. Przy 90km/h świszczy i szumi. I to w doublecabie a nie w furgonie. W furgonie jeszcze gorzej :P Ale nieważne, turystyczne wersje są zapewne lepsze.

bartek82r napisał/a:
Ale widzisz, u mnie bardziej chodzi o coś do podróżowania niż do spania.

Rozumiem, a nawet pochwalam. Wiesz, ja z kumplami to patrzymy na koszty, a jednak nocleg w hotelu co noc przy dwutygodniowym wypadzie trochę pociągnie. Wiadomo, że są też pola namiotowe, ale w razie burzy, deszczu czy dziewczyny fajnie by było mieć duże łóżko ;)

bartek82r napisał/a:
Poza tym zanim będzie mnie na takiego stać to już pewnie nie będzie produkowany

W Bielsku od chuja tego stoi po komisach. Nawet większe kampery z deską rozdzielczą z Ducato, większość z drobnymi uszkodzeniami więc może i w miarę tanie. Może warto się rozejrzeć ;) Dla mnie za wielkie ale może dla Ciebie będą akurat.

bartek82r napisał/a:
A co do DoubleBack to problemem jest to że po złożeniu podróżować nim może tylko 2 lub maksymalnie 3 osoby jeśli w pierwszym rzędzie masz "ławkę"

Czyli w sumie niezbyt przydatne auto.

U mnie pewnie stanie na tym, że jedziemy tą T4 a to jest 9 osobowa wersja, typowo do przewozu osób, z kanapami zamiast foteli i bez klimy. W lato lipa i odwodnienie.
Ewentualnie przerobimy za rok jakąś T3, ale tak czy siak będziemy sypiać gdzie popadnie, czyli albo pod namiotem albo u nowo poznanych koleżanek ;) ...Raczej głównie pod namiotem :P

bartek82r - 2015-03-19, 21:44

@ZSK: rozejrzyj się nie za caravelle a za multivanem. Zawsze to jakies łóżko. :/
ZSK - 2015-03-19, 21:50

Poszperam. W sumie z doświadczenia widzę, że klima by się najbardziej przydała. Bo albo w trasie się męczysz a potem jesteś do niczego, albo otwierasz okna i dostajesz zapalenia wszystkiego. Ze spaniem sobie poradzimy ;)
Davos - 2015-03-19, 21:57

ZSK - zarąbisty pomysł z tym tripem po Europie :git: Takie coś to ja rozumiem. My z kumplami się tarabaniliśmy Skodą Fabią i auto służyło nam tylko jako środek transportu z miejsca A do B. No ale co innego taki Van, gdzie można już w środku spać albo robić mini imprezy :D Nie ma bata, to się nie może nie udać :)

Bartek - planujesz powiększenie rodziny, że rozglądasz się za Ducato? ;)

Brzozik - dobre :-D

bartek82r - 2015-03-19, 22:52

@ZSK:
Tak wygląda Ford Transit Euroline

Podobnie w środku wygląda VW Multivan

A jaki masz budżet?
Bo w sumie jest w czym wybierać.

Dla przykładu:

Volkswagen Multivan 1995r. 7900PLN
Volkswagen Multivan 1992r. 12500PLN
Volkswagen California 1992r. 18500PLN
Volkswagen Multivan 2002r. 19500PLN