Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Archiwum - Jeden wielki offtop v.3
Moris299 - 2017-03-29, 17:22 ale po chuj
panie po chuj to komuZSK - 2017-03-29, 17:47 jak sie z kimś zgadzasz to se polubisz konkretny dymekMoris299 - 2017-03-29, 17:49 aha cofamy się do epoki pisma rysunkowego, bo przecież tak ciężko napisać?ChodnikowyWilk - 2017-03-29, 17:53 epoka minimalizmu czy jak jem tam
i zaniku social skilluJankielKindybalista85 - 2017-03-29, 17:56
Moris299 napisał/a:
aha cofamy się do epoki pisma rysunkowego, bo przecież tak ciężko napisać?
Serio zauważyłeś to dopiero teraz? Davos - 2017-03-29, 18:46
bartek82r napisał/a:
A ja to mam gdzieś. Nie są wcale jakieś odrażające dla mnie.
A poza tym fajki są do palenia a nie do czytania co jest "na okładce".
W sumie dużo ludzi się z tego śmieje. Ostatnio w Żabce jak koleś mi sprzedawał, to stwierdził, że wylosował mi z obrazkiem na którym "pani nie posmakował dżem truskawkowy"
Prawda jest taka, że wszystkie te kampanie antynikotynowe, hasła, że palenie zabija i drastyczne obrazki, nie wywołują żadnego efektu bo większość ludzi ma to w głębokim poważaniu. Zwłaszcza, jak się jest młodym to się w ogóle o tym nie myśli, bo może i fajki powodują raka, ale to dopiero za 20 albo 30 lat, co ja się tym będę przejmować, pewnie i tak nie dożyję do tego czasu, a jeśli nawet to na coś i tak przecież trzeba umrzeć (jak kiedyś stwierdził jeden mój kumpel). Już lepsza by była bardziej psychologiczna zagrywka typu umieszczanie napisów na fajkach mniej więcej o takiej treści: "Nie pal bo ci będzie jechać z pyska". To już prędzej skłoni takiego nastolatka (bo starszych już pewnie nie) do rzucenia fajek niż abstrakcyjne dla niego obrazki.Zaknafein - 2017-03-29, 20:07
Davos napisał/a:
bo może i fajki powodują raka, ale to dopiero za 20 albo 30 lat,
myslalem ze nie powodują tylko zwiększają prawdopodobieństwo zachorowania
i że ogólnie jak miałoby sie zachorować na raka to i tak by sie zachorowało w końcu ale palenie może przyśpieszyć ten proces o x lat i stąd statystyka, że jak sie pali to sie krócej żyje
[ Added: 2017-03-29, 19:07 ]
ale tak wgl to nie pale chyba z miesiąc
[ Added: 2017-03-29, 19:08 ]
swoich znaczy sie, bo jak mnie koleżanka częstuje machając fajkiem przed nosem, praktycznie wkładając mi go w mordę to nie odmawiamkrojechleb - 2017-03-29, 20:13
Zaknafein napisał/a:
swoich znaczy sie, bo jak mnie koleżanka częstuje machając fajkiem przed nosem, praktycznie wkładając mi go w mordę to nie odmawiam
Jak przestałem kurzyć i nie chciałem widzieć żadnych fajek to takim zachowaniem mnie kumpel strasznie zagotował. Jakby pisnął choć słówko to byśmy się chyba bili(troszkę mu naubliżałem) bo ja nie chciałem kurzyć a ten na siłe fajke wciska jakby mu żal było, że udało mi się rzucić a jemu nieMarcin55522 - 2017-03-29, 20:44 Wodzu lub kto inny gdzie znajduje się temat, który chyba zabek założył że były jakieś nuty i na drugiej karcie włączało się jakiegoś araba co coś pierdolił i to tak zajebiście się z muzyką komponowało. Pamiętacie ten temat? widzu - 2017-03-29, 20:55 Chyba chodziło Ci o to?
Jak nie, to jeszcze poszukam.Marcin55522 - 2017-03-29, 21:04 Tak to to. Dzięki widzu - 2017-03-29, 21:05 Ogólnie to z tego co patrzę, to Gołos Korei codziennie daje nowe nagrania. : DMoris299 - 2017-03-29, 23:52 ostatnio to koleżance puszczałem i była w szoku xDDavos - 2017-03-30, 00:39
Zaknafein napisał/a:
myslalem ze nie powodują tylko zwiększają prawdopodobieństwo zachorowania
i że ogólnie jak miałoby sie zachorować na raka to i tak by sie zachorowało w końcu ale palenie może przyśpieszyć ten proces o x lat i stąd statystyka, że jak sie pali to sie krócej żyje
Są takie nowotwory, których przyczyną jest niemal wyłącznie palenie np. rak płuc czy krtani więc ktoś, kto na to zachoruje na skutek palenia, prawdopodobnie byłby zdrowy, gdyby nie palił. Ale wiadomo, reguły nie ma. Mój dziadek palił 60 lat, a ostatecznie zmarł na coś zupełnie innego niż nowotwór.Zaknafein - 2017-03-30, 01:12
Davos napisał/a:
rak płuc
85%
czyli w sumie i tak w chuj
Cytat:
If you smoke more than 25 cigarettes a day, you are 25 times more likely to get lung cancer than a non-smoker.
kto tyle pali w sumie lol
Davos napisał/a:
czy krtani
tu w sumie równie dobrze przyczyną mogą być też zła dieta, alkohol czy po prostu złe genyJankielKindybalista85 - 2017-03-30, 01:25 O tak. Złe geny. Rodziny obu moich dziadków i babć były w ich pokoleniu cholernie liczne. 3 z 4 gałęzi pożarł masowo różny rak. Tak 9 na 10 zmarłych - rak. Z czego połowa tak w okolicach 50-tki. Z czego wielu niepalących, mało pijących i tak dalej. W pokoleniu rodziców tendencja jest słabsza ale już paru 40-50 latków poszło rakowo do piachu. Statystycznie rzecz biorąc na 80% zdechnę na jakiegoś raka choćbym żarł kiełki, medytował, biegał maratony i mieszkał w miejscu o najczystszym powietrzu na ziemi... a mieszkam w Krakowie. Procenty rakowe wynikające z palenia fajek są dla mnie niczym. Niegodny wzmianki margines. I tak morituri te salutant.macbed - 2017-03-30, 01:46 Ja palę cygaretki raz na dwa tygodnie, albo rzadziej. Zależy, czy kumpel mnie wyciągnie na imprezę. :vLilith - 2017-03-30, 01:52 A ja nie pale i dobrze mi z tym, mniejsza szansa na zachorowanie na jakieś gówno.macbed - 2017-03-30, 01:53 Ja sie nawet nie zaciągam, wiec nie zachoruje. xDDDAntybristler - 2017-03-30, 05:48 Mnie wkurza bierne palenie.
A te same obrazki sa u nas w Holandii już od dawna. Polska jak zwykle sto lat za murzynami. I też miałem wtfa jak zobaczyłem ten odbyt w szyi.