To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Archiwum - Jeden wielki offtop v.2

JankielKindybalista85 - 2016-02-05, 16:57

Kurwa wiedziałem że będą z tego dymy. I słusznie. Sorry Love ale jak dla mnie to co tu pisałaś jest bardziej seksistowskie niż cały tamten temat. Oczywiście wiem że kobiecy seksizm oficjalnie nie istnieje tak jak rasizm czarnych więc nazwę go tak jak się go oficjalnie obecnie nazywa: feminizmem. No a feminizm jest przecież zawsze dobry, nie? A nawet jeśli nie to i tak lepszy niż te męskie szowinistyczne świnie zakładający tematy służące ocenianiu czyjejś atrakcyjności fizycznej, czyli czynności, której tak mężczyźni JAK I KOBIETY oddają się kilkaset razy dziennie tak mechanicznie i nieświadomie jak oddychają. Tyle. Pozdro z Balic, samolot do Gwatemali za pól godziny.
Love178 - 2016-02-05, 17:09

Co z tego, co napisałam jest seksistowskie?
JankielKindybalista85 napisał/a:
Oczywiście wiem że kobiecy seksizm oficjalnie nie istnieje

Wybacz, nie zgadzam się z Tobą. W dodatku napisałam kilka razy coś zupełnie odwrotnego, w jednym miejscu nawet dokładnie zobrazowałam. Nie chciałabym Cię absolutnie obrazić, ani nic, ale... przepraszam, czy Ty potrafisz czytać? ^^" Wydaje mi się, że rzuciłeś tylko okiem na temat, nie przeczytałeś moich wypowiedzi, tylko założyłeś sobie jaką Twoim zdaniem mogą mieć treść i na podstawie tego napisałeś coś, co kompletnie nie klei się całości.

No a feminizm jest przecież zawsze dobry, nie?

Nie. Zapraszam do posta, w którym piszę, które rodzaje feminizmu moim zdaniem nie są dobre. Zostało to później też zacytowane przez Macbeda, ale chyba przeoczyłeś.

Na zakończenie:
Oczywiście wiem że kobiecy seksizm oficjalnie nie istnieje (...) więc nazwę go tak jak się go oficjalnie obecnie nazywa: feminizmem.

JankielKindybalista85 - 2016-02-05, 17:13

Ok. To może przyjmijmy że akurat ty i ja mamy biegunowo odmienne poglądy na seks, płeć i relacje miedzy nimi. I nic się z tym nie zrobi. Tak bedzie łatwiej i dla nas i dla reszty ekipy... Poza tym 10minut do startu.
Marcin55522 - 2016-02-05, 17:15

Tyle pierdolenia o to, że Love zignorowała jeden z lepszych tematów forum :troll:
Love178 - 2016-02-05, 17:15

Mamy. Ale mamy też odmienne poglądy na gwałt, handel ludźmi, niewolnictwo i poszanowanie godności drugiego człowieka. I tutaj pozwolę sobie uznać swoją wyższość. I mam nadzieję, że za kilka pokoleń moja strona będzie normą, bo generalnie obecnie na szczęście świat mentalnie zmierza w tym kierunku.
JankielKindybalista85 - 2016-02-05, 17:19

Wow. Ok. Spoko. Pamiętam. Wyższa kultura. Gadaliśmy o tym przy okazji krainy udanych małżeństw. Dobra, to zgodnie z moją powyższą charakterystyką lecę jednak do Ciudad Juarez. Będę tam pasował jak ulał.

No to dobranoc.

Zaknafein - 2016-02-05, 17:20

love178 napisał/a:
Mamy. Ale mamy też odmienne poglądy na gwałt, handel ludźmi, niewolnictwo i poszanowanie godności drugiego człowieka.

kurwa wiedziałem, że z tą Gwatemalą coś nie gra
Seniorze, jedziesz tam po niewolników, prawda? :D

d - n - 2016-02-05, 17:24

Kij tam, mam w ignorowanych ale błagam mogę wstawić to na mikro, wejdzie na 100% do gorących pod tagiem #rakcontent
macbed - 2016-02-05, 17:48

love178 napisał/a:
macbed napisał/a:
- doszukiwaniu się na siłę seksizmu (koledzy wyżej wielokrotnie temu zaprzeczyli, nie podążam ślepo za ich wypowiedziami, tylko się z nimi zgadzam)

To jest bariera bardzo trudna do przeskoczenia. Codziennie wstaję rano, włączam internet i widzę, że jest zalany seksizmem. Głównie w stronę kobiet. Ty nie, bo nie zwracasz uwagi. Ale to nie znaczy, że go nie ma i mi tego nie udowodnisz. Po prostu będziesz dalej szedł swoją drogą niewzruszony.

Skąd pomysł, że próbuję Ci udowodnić nieistnienie seksizmu?
Nie zwracam na to uwagi, bo problem nie dotyka bezpośrednio mnie ani moich bliskich znajomych. Rozumiem, że w Twoim przypadku jest inaczej. Tu jest zgoda.

love178 napisał/a:
macbed napisał/a:
- generalizowaniu (argumenty wskazałem w poprzednich wypowiedziach)

To jest czepianie się słówek przez Ciebie. Że moją wypowiedź "aparat trzyma mężczyzna" uznajesz za wypowiedź "aparat trzyma każdy mężczyzna", nie chce mi się nad tym nawet rozwodzić, tutaj wystarczy sięgnąć po prostu po zwykłą logikę - nie każdy mężczyzna krzywdzi kobiety, ale każdy mężczyzna, który krzywdzi kobiety jest mężczyzną, prawda? Sam widzisz, że brzmi jak masło maślane, więc nie wiem czego się domagasz. Właściwie to wydaje mi się, że w kółko się domagasz, bo bierzesz to do siebie, a sam mi piszesz "nie utożsamiaj się z ofiarami". Potem mi przypisujesz hipokryzję.

Plz, chciałem napisać Ci dokładnie to samo odnośnie innej wypowiedzi. Ta dyskusja od początku przybrała taki tor. :haha:

"nie każdy mężczyzna krzywdzi kobiety, ale każdy mężczyzna, który krzywdzi kobiety jest mężczyzną, prawda?" - tutaj trochę nie rozumiem, bo według mnie zupełnie nic z tego nie wynika. Chodzi Ci o ogólny problem krzywdzenia kobiet przez mężczyzn? Jeśli tak, to o co Ci chodziło, gdy pytałaś, kto trzyma aparat? Bo byłem przekonany, że zasugerowałaś płeć męską jako ogół. Oprawcę z batem. :|

Utożsamiaj się z ofiarami seksizmu, wspieraj je, rób co możesz w tym kierunku, jeśli uważasz to za słuszne. Twierdzę jednak, że modelka bielizny wcale nie musi wyjść przed aparat i przyjmować pieniędzy za pokazywanie swojego ciała. To prywatna decyzja tej osoby, może nawet jest jej z tym dobrze. Nie znam jej.

Lowe napisał/a:
macbed napisał/a:
- tekstach typu "wszyscy jesteście zmanipulowani przez Zaka" (serio, wtf?...)

Po pierwsze - nie "wszyscy jesteście zmanipulowani przez Zaka", tylko "Wasze komentarze, które dotyczyły tego, że niby w swoich postach najeżdżam na mężczyzn i tworzę bitwę "biedne kobiety vs okrutni mężczyźni" zostały zaimplikowane przez zasugerowanie się postem Zaka. To on nasunął sugestię, że wypowiedziałam się o którejś z konkretnych płci. Podczas, gdy tego nie zrobiłam.

Aaaaa, to o to Ci chodziło. Wszystko jasne. :-D
Nie wiedziałem, o co kaman z postem Zaka, bo - jak mówiłem - nie miał on wpływu na rozmowę. Po prostu jeszcze przed jego wypowiedzią odczytałem Twoją sugestię (mężczyźni w wulgarnych pozach, halo?), nikt nie musiał pisać o płci. Nawet nie pamiętam, co on tam takiego napisał. A Ty mi to co chwila wytykałaś. :dont:

Lowe napisał/a:
Po drugie, widziałam, że zacytowałeś sobie słowo "seksizm" z wikipedii żeby przypisać mi inne intencje - przepraszam, nie znam na pamięć regułek. Co, z czym się spotkałam, to z apelem żeby nie ignorować przejawów seksizmu wobec mężczyzn. Zatem się do nich też odnosi. A to, że końcówka regułki podkreśla, że częściej odnosi się to do kobiet - czy to nie jest po prostu smutne? Ja się będę starać patrzeć po równo, bo uważam, że tak jest lepiej.

No dobra, ale sama utwierdziłaś się w stanowisku, że nie chodzi o płeć, tylko o ludzi. Tymczasem seksizm sam w sobie opiera się na stosunkach płci wobec siebie. Faceci w wulgarnych pozach.

Lowe napisał/a:
macbed napisał/a:
- poruszaniu feministycznych problemów w sposób... charakterystyczny dla polityków (cechy nowomowy, powtarzam - kiedyś tak nie pisałaś)

Zawsze na te tematy tak pisałam. Zawsze i od zawsze. Nigdy tych postów nie czytałeś. I mówię jak polityk. Sama z siebie, naturalnie. Mówię jak polityk na prezentacjach, podczas swojej obrony usłyszałam "czy byłaś może zainteresowana karierą polityka?". Nie wiem, czy powinnam ten styl zmieniać, ale chyba nie chcę.

No dobra, tak trzymaj, ale twierdzisz że to "my" wyciągamy takie tematy, tymczasem sama sprowokowałaś dyskusję poprzez wmawianie mi, że jestem obiektem manipulacji. Plz.

Lowe napisał/a:
Nigdy tych postów nie czytałeś.

Wut. Czego nie czytałem? Może po prostu te posty zdarzały się tak rzadko, że nie zwracałem na nie większej uwagi. A nie codziennie.

Lowe napisał/a:
macbed napisał/a:
- zaprzeczaniu samej sobie, co również przedstawiłem wcześniej (faceci w wulgarnych pozach? nie odniosłaś się do tego)

Do wielu Twoich wypowiedzi się nie odniosłam, ponieważ były to dopiski, które dopiero później zauważyłam jak cofnęłam się przeczytać temat jeszcze raz. Jakbym tego nie zrobiła, to bym ich w ogóle nie zauważyła - sprawa techniczna, kliknąłeś "wyślij" ja przeczytałam, kliknęłam "odpowiedz" tuż po Twoim drugim "wyślij" i umknęło.
To teraz się odniosę - kobiety też uprzedmiotowiają. Dla mnie i dla wielu mężczyzn jakiś koleś sobie po prostu jest, wstawia normalną fotę i nic nie idzie podejrzewać, a potem patrzysz na komentarz kobiety i aż nie dowierzasz, co ona takiego mogła dostrzec w tym zdjęciu, że jej się cisnął taki komentarz. Nie mam ochoty wchodzić w psychikę takich kobiet, ale nieraz widziałam oznaki tego, że one sobie wyobrażają dużo więcej niż jest na obrazku. Czy faceci w temacie byli wulgarni? Może nie, może dla mnie nie, ale i tak byli wystarczający, że nie chciałam tego oglądać dodatkowo w akompaniamencie komentarzy - po prostu było to dla mnie za puste :| Za nic nie byłabym w stanie określić swojego pozytywnego lub negatywnego nastawienia do osoby jedynie bazując na wyglądzie.

No to mi umknęły obrazki z przystojniakami i komentarze pań, sori. Jasne, że ocenianie całej persony na podstawie jednego zdjęcia jest bezpodstawne, ale przecież nikt tak nie robi. W temacie o upodobaniach wyglądu porównuje się, komu podoba się jaki typ urody... i to w sumie tyle. Przecież nikt tam nie pisze "10/10, ruchałbym" ani "ale paskudna locha", a odnoszę wrażenie, że tak to odbierasz. Upodobania wyglądu. Pada przykład, podoba mi się, nie podoba mi się, rysy takie, sylwetka taka, w moim typie, nie w moim typie. Fakt, człowiek jest tutaj postawiony w roli "przykładu", ale zawsze są to osoby publiczne, które zgodziły się na publikowanie wizerunku i wszystko, co z tym związane. Przecież nikt nie wrzuci tam zdjęcia znajomej osoby albo kogoś z forum. Dziewczyny też czasem wrzucają zdjęcia chłopców (mężczyzn rzadko) i nie widzę w tym nic uwłaczającego ani w jakikolwiek inny sposób złego. No bo co w końcu, kurcze blade.

Lowe napisał/a:
Nie mam ochoty wchodzić w psychikę takich kobiet

No popatrz, a w psychikę takich mężczyzn wchodzisz z butami.

Lowe napisał/a:
macbed napisał/a:
- zarzucaniu mi czegoś, czego nie napisałem

I vice versa :-D :-D :-D Masz, poleję Ci najlepszego cydru :piwo: :piwo: :piwo:

I znowu zgoda. :haha: :piwo:

Lowe napisał/a:
Cytat:
Cóż, nie wyglądasz na ucieszoną.

No bo koniec końców to się nie dzieje za często :/ Zauważ, że na facebooku lajkują mnie w takich sytuacja wyłącznie kobiety

Ano fakt. Ale rozmawia się fajnie. :D

[ Dodano: 2016-02-05, 17:49 ]
Aha, konstruktywna dyskusja, jakich powinno być znacznie więcej, to rakcontent. No dzięki. :|

[ Dodano: 2016-02-05, 17:50 ]
I ani słowa o liczbie moich postów. :D

ChodnikowyWilk - 2016-02-05, 18:02

Dobra kontynuujcie tu, od siebie dodam że bardzo ciekawa dyskusja :P
Marcin55522 - 2016-02-05, 18:06

Skoro już nie łamiemy regulaminu offtopując to temat chyba właśnie umarł :D
ZSK - 2016-02-05, 18:27

Dobra, czy zatem powinno mi być wstyd, że jakaś dziewczyna fizycznie mi się podoba?
Sharvari - 2016-02-05, 18:31

Davos napisał/a:
A Shar to by lepiej sama coś tu napisała, skoro już nas stalkuje :patyk:

tadam

Love, czy ty naprawdę porównujesz temat z upodobaniami co do wyglądu z handlem ludźmi, gwałtami, niewolnictwem i całym złem na świecie? Bo tak zeszłaś z tematu, że uważasz się za chuj wie kogo i wszyscy którzy uważają, że tamten temat jest w porządku to seksiści, gwałciciele, nie szanujący kobiet i ślepi na problemy społeczne. Uwaga, aresztuj mnie bo też uważam, że ten temat JEST OK. Jeżeli uważasz, że wklejanie zdjęć celebrytów i pisanie swoich preferencji to seksualizacja, to ty mało w życiu widziałaś, albo jesteś przewrażliwiona. Uważanie, że ktoś jest atrakcyjny i pociąg do konkretnego typu urody, budowy ciała itd jest naturalny, a ty się czepiasz zwykłego oceniania wyglądu aktorów i modelek. Mam wrażenie, że bierzesz to zbyt osobiście, bo z tego co pamiętam, uważałaś się za aseksualną i nie sypali ci komplementami w szkole. Więc twoje zdanie i odczucia = jedyne słuszne i prawdziwe.

A tego typu aseksualni mają często nasrane we łbie:
http://i.imgur.com/8K9Kvsr.png

Poza tym UWIELBIAM, to "kobiety nie robią czegoś takiego kobietom". No tak, bo kobiety to przecież takie cinnamon rolls - niewinne, delikatne i zawsze są ofiarami. Modelki pozujące w bieliźnie i nago są zmuszane do tego, bo tylko faceci chcą je oglądać. Ma sens.

Wiesz dlaczego nigdy nie nazwę się feministką? Bo nigdy nie doświadczyłam ani nie byłam światkiem jakiejś krzywdy, zgnojenia i nierówności ze strony mężczyzn w takiej skali i ilości, jak ze strony feministek. Fakt, zdarzyło się usłyszeć parę głupich "komplementów" od facetów czy komentarza, że kobiety są gorsze. Natomiast od kobiet?
"Powinnaś się pomalować, wyglądałabyś lepiej z makijażem"
"Po co się malujesz? Lepiej wyglądasz naturalnie"
"Powinnaś ubierać więcej kolorów, źle wyglądasz w czerni"
"Czemu ubrałaś się tak kolorowo? Chcesz zwrócić na siebie uwagę?"
"Powinnaś ubierać sukienki, mężczyźni lubią sukienki"
"Czemu ubrałaś taką spódniczkę? Wyglądasz jak dziwka"
"Zakryj ramiona, rozpraszasz chłopaków"
"Powinnaś przytyć, wyglądasz jak wieszak"
"Faceci nie psy, na kości nie lecą"
"Pewnie jesteś bulimiczką, chcesz być chuda żeby przypodobać się facetom"
"Masz więcej kolegów od koleżanek, pewnie się puszczasz"
"Czemu nie masz więcej koleżanek? Powinnyśmy się trzymać razem"
"Nie chcesz mieć dzieci? Jesteś samolubna"
"Nie masz jeszcze chłopaka? Pewnie nikt cię nie chce"
"Zrób coś z włosami, ładnie by ci było w jaśniejszych"
I tak dalej.

Przypominam, że usłyszałam te teksty tylko i wyłącznie od kobiet. Jeżeli jakiś kolega powiedział coś o moim wyglądzie czy stylu życia, to był to komplement.
Widzisz, ja na swojej drodze spotkałam masę dwulicowych i wrednych suk, przez co nigdy nie nazwałabym mojej płci słabą i wrażliwą, ale nie mam przez to jakichś radykalnych poglądów. Feminazi to właśnie radykalny feminizm, a ty taki przedstawiasz.

Czemu nie zamkniecie w ogóle galerii użytkowników? Tam przecież są same atencyjne kurwy, które chcą być uprzedmiotowiani i komplementowani, a inne seksistowskie kurwy to robią :ok:

Love178 - 2016-02-05, 18:33

Jeżeli nie uważasz, że jej ładny wygląd jest formą nagrody dla Ciebie, to nie.

[ Dodano: 2016-02-05, 18:35 ]
Sharvari napisał/a:
Love, czy ty naprawdę porównujesz temat z upodobaniami co do wyglądu z handlem ludźmi, gwałtami, niewolnictwem i całym złem na świecie?

Nie. Odpowiadałam innym osobom na posty i temat się bardzo mocno rozwinął. Tak się dzieje, kiedy rozwiązuje się długa dyskusja. Przypomnę, że rozwinęła się ona dlatego, że ktoś błędnie zinterpretował mój post.

Pozdrawiam.

ZSK - 2016-02-05, 18:38

love178 napisał/a:

Nie rozumiem :/

Nie chcę zaniżać poziomu dyskusji, ale:
Sharvari napisał/a:
"Zakryj ramiona, rozpraszasz chłopaków"

Coś w tym jest >:>

Sharvari - 2016-02-05, 18:40

ZróbmySobieKupę napisał/a:
Coś w tym jest >:>

czyli to prawda, że facetom staje jak widzą ramiączko od stanika, a potem gwałcą przypadkowe kobiety na ulicach? wychowawczyni właśnie przed tym ostrzegała :(

Love178 - 2016-02-05, 18:41

ZróbmySobieKupę napisał/a:
love178 napisał/a:

Nie rozumiem :/

To dobrze. Są mężczyźni, którzy myślą, że kobiety inne niż (w ich subiektywnym odczuciu) ładne, nie powinny się nigdy narodzić, bo przecież do niczego im nie służą.

macbed - 2016-02-05, 18:41

Dobra, brak mi słów.

Love178 - 2016-02-05, 18:42

Sharvari napisał/a:
czyli to prawda, że facetom staje jak widzą ramiączko od stanika, a potem gwałcą przypadkowe kobiety na ulicach?

"Zrobiłem to z powodu jej skąpych ubrań"
Said no rapist ever

Sharvari - 2016-02-05, 18:43

love178 napisał/a:
To dobrze. Są mężczyźni, którzy myślą, że kobiety inne niż (w ich subiektywnym odczuciu) ładne, nie powinny się nigdy narodzić, bo przecież do niczego im nie służą.

są kobiety, które uważają, że wszyscy faceci to zło wcielone i powinno się zabić albo wykastrować. kto jest gorszy?