Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Archiwum - Jeden wielki offtop v.3
c1ick - 2017-03-20, 15:45 wyjebali Makłowicza z TVP po tym jak zmanipulowali jego wypowiedź xD co za kurwa durnie KicerK - 2017-03-20, 15:57 Mackers - 2017-03-21, 18:34 Wilku, czemu się skurwiłeś?KicerK - 2017-03-21, 21:02 xDDDDDDDDZSK - 2017-03-21, 21:29 Wilku drugi MakłowiczDavos - 2017-03-23, 00:20 Bartek wrzucił na szaucie: http://metrowarszawa.gaze...e.html#MTstream
Pewnie wszyscy słyszeliście o dziewczynie z USA, która "na koncercie zakochała się w Polaku imieniem Wojtek" i próbowała go znaleźć za pośrednictwem YT. Filmik w krótkim czasie zrobił furorę w internecie, a teraz okazało się, że to fejk i cała akcja jest kampanią reklamową odzieży Reserved, stworzoną przez jakąś warszawską agencję reklamową.
Z jednej strony mnie to bawi bo ten filmik był pokazywany nawet w Teleexpresie Miliony ludzi dały się nabrać i dopingowały tę dziewczynę, a teraz się okazało, że zostali zrobieni w wała Z drugiej strony - słusznie ktoś zauważył w komentarzach, że jeśli powiedzmy komuś zaginie dziecko i ten ktoś będzie próbował wykorzystać do jego znalezienia wszystkie metody, włącznie z YT to teraz ludzie będą o wiele bardziej sceptyczni i zamiast pomóc, wyjdą z założenia, że to pewnie jakaś kampania ubranek dla dziecka :] I ogólnie znieczulica będzie. No, ale twórcom kampanii hajs się musi zgadzać.
Co o tym myślicie? Mackers - 2017-03-23, 00:21 Dowiedziałem się o tym od forumków :IDavos - 2017-03-23, 00:22 O filmiku, czy o tym, że to fejk?Mackers - 2017-03-23, 00:22 O wszystkim.Davos - 2017-03-23, 00:26 Ja dowiedziałem się właśnie z teleexpressu I potem obejrzałem filmik w necie: https://www.youtube.com/watch?v=HoUXt6pVeQ8
Wrzucony 5 dni temu, a już ma ponad 2 miliony odsłon. Jak wszedłem 2 czy 3 dni temu to nowe komentarze pojawiały się co kilka sekund. I w większości były pozytywne. A teraz jest tam niezły bulwers Moris299 - 2017-03-23, 00:47 dopiero teraz to widzę :V
ogólnie to gdyby tłumaczyła google translatorem to by wyszły jakieś dziwne bohomazy nie do zrozumienia :V
[ Dodano: 2017-03-23, 00:50 ]
ale ogólnie reserved osiągnęło swój cel
mieli wywołać shitstorm i wywołali. Wszystko było zaplanowane.Davos - 2017-03-23, 01:52 Osiągnęli cel, fakt. W myśl zasady: "Nie ma znaczenia jak o nas mówią, byle w ogóle mówili". Pytanie, czy im się to na dłuższą metę opłaci bo dużo ludzi do siebie zrazili :]Mańka - 2017-03-23, 02:00 https://youtu.be/AfZpf_99M2o srogo polecamMoris299 - 2017-03-23, 10:08 Jak Lisowska darła jape w co drugiej reklamie to wiele osób też mówiło, że ich ta reklama wkurwia I na pewno nic nie kupią w media expert. Ciekawe ile osób jeszcze o tym pamięta a jednocześnie marka w jakiś sposób się utarłaZSK - 2017-03-23, 10:22 Lisowska niezmiennie w mym serduszku i brudnym umyśle, reklama może i irytująca, ale ona sama nadal spoko krojechleb - 2017-03-23, 10:30 Ja jak zwykle w sprawach miłosnych obcych ludzi, miałem to w dupie.
Lisowska niezmiennie w mym serduszku i brudnym umyśle, reklama może i irytująca, ale ona sama nadal spoko
Ale gdyby istniała z nią seks taśma to wyglądałaby na penisie jak pacynka z teatrzyku kukiełkowego dla dzieciaczków. Każdy ma jakieś wady. L - a - 2017-03-23, 11:29
Pewnie wszyscy słyszeliście o dziewczynie z USA, która "na koncercie zakochała się w Polaku imieniem Wojtek" i próbowała go znaleźć za pośrednictwem YT. Filmik w krótkim czasie zrobił furorę w internecie, a teraz okazało się, że to fejk i cała akcja jest kampanią reklamową odzieży Reserved, stworzoną przez jakąś warszawską agencję reklamową.
Z jednej strony mnie to bawi bo ten filmik był pokazywany nawet w Teleexpresie Miliony ludzi dały się nabrać i dopingowały tę dziewczynę, a teraz się okazało, że zostali zrobieni w wała Z drugiej strony - słusznie ktoś zauważył w komentarzach, że jeśli powiedzmy komuś zaginie dziecko i ten ktoś będzie próbował wykorzystać do jego znalezienia wszystkie metody, włącznie z YT to teraz ludzie będą o wiele bardziej sceptyczni i zamiast pomóc, wyjdą z założenia, że to pewnie jakaś kampania ubranek dla dziecka :] I ogólnie znieczulica będzie. No, ale twórcom kampanii hajs się musi zgadzać.
Co o tym myślicie?
Ja myślę, że to było wychujanie ludzi.
Niektórzy z dobrego serca chcieli pomóc dziewczynie znaleźć tego Wojtka, a tu bum! Zwykła kampania reklamowa.
Potem będzie kolejna taka akcja, a tym razem na poważnie i ludzie pomyślą, że znów sobie z nich marketingowcy robią jaja.
Jeśli mieli robić coś takiego, to poczekaliby z tym do Prima Aprilisu. Albo zaczęli parę dni wcześniej, a reklama by została wydana 1 kwietnia, to by było jeszcze zrozumiałe. Bo kto bierze cokolwiek na poważnie w Internecie tego dnia?c1ick - 2017-03-23, 15:48 nie wiem czy reserved miało na celu wywołanie shitstormu - to działa trochę jak antyreklama (przynajmniej w moim wypadku)
fakt, będzie teraz o nich głośno ale w negatywnym tego słowa znaczeniu, moim zdaniem strzelili sobie trochę w kolano