To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Hydepark - Rozkminy

Moris299 - 2015-06-25, 23:10

widzu - 2015-06-25, 23:13

Kij z tym, to i tak nie dla mnie. Nienawidzę robić sobie zdjęć, nie mam ani jednej fotki "z ręki", a na imprezach szkolnych zawsze walczyłem o rolę klasowego fotografa, żeby tylko mnie na zdjęciach nie było. :P
ZSK - 2015-06-25, 23:14

Mam Morysa w znajomych i mogę poświadczyć iż nie udostępnia on nagich zdjęć. A przynajmniej na szczęście nie mi :troll:

Co więcej, ciężko o te nagie fotki, głównie to jakiś gównoszajs z codziennego życia "wpierdalam sałatkę, biegam na siłowni, leżę z gołym brzuszkiem na łóżku, domówka, zakupy..." Chyba też to usunę :v

KicerK - 2015-06-25, 23:15

Zawsze można zrobić screenshota i mieć zdjęcie na zawsze ale wtedy wysyłający dostaje o tym powianomienie :P
ChodnikowyWilk - 2015-06-25, 23:15

Aha czyli wysylam zdjecia komus, i te zdjecia znikaja za kilka sekund. Jaki to ma sens? :-D Mozna w ogole cos pisac, czy tylko komunikacja obrazkami?
KicerK - 2015-06-25, 23:16

Można dodać krótki napis.
widzu - 2015-06-25, 23:16

Zawsze można zrobić zdjęcie drugim telefonem. :haha:
Moris299 - 2015-06-25, 23:17

ZSK - 2015-06-25, 23:20

Cytat:
Aha czyli wysylam zdjecia komus, i te zdjecia znikaja za kilka sekund. Jaki to ma sens? :-D Mozna w ogole cos pisac, czy tylko komunikacja obrazkami?

Powiem Ci, że ma to nawet sens jak masz w znajomych paczkę przyjaciół, cykasz szybką fotę z szybkim podpisem, klik i ziomki wiedzą co się dzieje. Ale to też tak od czasu do czasu.

Tam jest wbudowana apka do pisania i wiadomości znikają jak się z niej wyjdzie :D Taka ciekawostka. I jest też możliwość czatu na żywo na kamerkach.

widzu - 2015-06-25, 23:25

ZróbmySobieKupę napisał/a:
Tam jest wbudowana apka do pisania i wiadomości znikają jak się z niej wyjdzie :D

Coś jak chat na Steamie. Niestety.

Davos - 2015-06-26, 01:10

Hm, to widzę, że wiele nie straciłem, wiedząc do tej pory o tym całym snapchacie tyle co Chodnikowy ;)

W ogóle teraz mamy zalew jakichś bzdurnych form komunikacji typu właśnie te snapchaty, instagramy, fb i inne... Ludzie siedzą całymi godzinami przy tych pierdołach, a osiedlowe boiska wieją pustką...
Ja sam korzystam tylko z fb, celowo w znajomych mam tylko kilkudziesięciu ludzi, mimo iż mógłbym z łatwością uzbierać kilkaset osób, nie dodawałem też dalszych znajomych i rodziny, a i tak ci, których mam na fb, spamują mi niemiłosiernie. Nawet mi się tego nie chce przeglądać bo większość z tego to same suchary - X polubił jakąś stronę, Y wrzucił zdjęcie z jakiejś podróży, a Z po raz kolejny wstawiła focię swojego dzieciaka. A dalsze 30 osób to polubiło/skomentowało. Serio, zalew totalnie bezużytecznych informacji. Gdyby nie fakt, że na fb pojawia się sporo ważnych rzeczy związanych z moją aplikacją i że łatwiej się też w tym miejscu zgadywać na piłkę, nie zakładałbym konta na fb w ogóle.

Ale dyskusja zeszła trochę na boczny tor, bo ZSK poruszył bardzo ciekawą kwestię - czyli tych dziewczyn, które robią sobie fotki na tle syfu w pokoju ;) Widzu twierdzi, że może z wiekiem im przejdzie, ale moim zdaniem będzie wręcz przeciwnie - na ogół to przed ślubem ludzie się starają, a potem nagle zdejmują maski i wychodzi ich prawdziwa, na ogół gorsza natura :D A jeśli teraz tym dziewczynom nie chce się nawet wypierdolić części ubrań chociaż poza obiektyw aparatu czy kamery to nie łudźmy się, że za kilka lat będzie lepiej. Bo nie będzie na pewno :D

widzu - 2015-06-26, 10:38

Davos, jeśli chodzi o sprzątanie to na przykład znam osobiście osoby, które na codzień żyją w niemałym syfie, bo robota, bo brak czasu, ale z drugiej strony tak nie lubią tego syfu, że każdy wolny dzień spędzają na sprzątaniu. :P
ZSK - 2015-06-26, 12:16

Stwierdzenie Davosa bardzo mi się podoba i zapewne niestety ma jak zwykle rację. Skoro nie wstyd im za syf w tle zdjęć to zakładam, że traktują go jak powietrze, coś normalnego. Raz któraś nawet filmik nagrała jaki ma zapierdol w pokoju z jakimś głupim dopiskiem. Porażka ogólnie.
U znajomej prócz kabli z ładowarek biegnących przez środek dywanu widziałem m.in. paczkę wacików do zmywania tapety, rzuconych na ten dywan, dosłownie w drodze między łóżkiem a drzwiami. No to co, wyjmuje wacik i ot at upuszcza tę paczkę? Jedno słowo: chlew. W głowie i wokół siebie. Mam nadzieję, że Wy tak nie robicie :-)

Po za tym jeśli taka bałaganiara wyprowadzi się np. na studia to podejrzewam, że stanie się zmorą współlokatorów, o ile nie trafi na podobnych sobie. A takich opowieści znamy z internetów dość sporo.

Love178 - 2015-06-26, 14:10

Mi się jedyna rada jaka nasuwa w sprawie tego bałaganu, to nie szukać dziewczyny przez snapchata :crazy:
Moris299 - 2015-06-26, 14:28

Love178 - 2015-06-26, 15:18

Nie każda znajoma jest z automatu Twoją dziewczyną :p
widzu - 2015-06-26, 15:20

Nie każdy post love178 potrafi poprawnie zinterpretować. :roll:
monjiczq - 2015-06-26, 15:42

Dzieki zsk ze tak mnie oczerniasz, nie wybacze ci tego, co myslales ze tu nie zajrze ta? No to sorry masz pecha, zobaczysz na co mnie stac teraz
ZSK - 2015-06-26, 18:58

Haha Moni ale ja nie o Tobie :D Kurde szczerze to nawet mi na myśl nie przyszłaś :D

Love, ja nie szukam dziewczyny, ja tylko teoretyzuję :-)

monjiczq - 2015-06-26, 21:51

Hehe przestraszyles sie, nie kozacz tak