To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Ciekawostki ze świata i kraju - Pandemia z Chin

widzu - 2021-04-11, 12:37

ZSK - 2021-04-11, 20:43

Proste było, że będą coś kombinować.
ChodnikowyWilk - 2021-04-14, 11:45

Rząd zdecydował jednak o otwarciu żłobków i przedszkoli 19 kwietnia. Oprócz tego będzie można uprawiać sport na wolnym powietrzu. Pozostałe obostrzenia zostały przedłużone do 25 kwietnia

[ Dodano: 2021-04-14, 11:45 ]
Jak to było? Jeszcze tylko 10 dni, damy radę.

RudaMaupa - 2021-04-14, 11:48

Nie dziwię się, praca zdalna z dziećmi w domu to jakiś żart, a ktoś musi płacić zasiłki w przypadku niemożności świadczenia pracy.

Mogliby chociaż ogródki otworzyć, ciepło się robi czasami.

[ Dodano: 2021-04-14, 11:55 ]
JankielKindybalista85 napisał/a:
Cóż za plot twist. Firma w której robię wali sobie w chuja pod pretekstem covida straszliwie ale raz postanowiła szarpnąć się na kasę i w Medicoverze zamówiła testy na obecność przeciwciał olabogawirusa dla wszystkich chętnych pracowników. No cóż, gratis to uczciwa cena a jak mi dadzą to zjem, więc się zgłosiłem. No i wczoraj wyszło że mam przeciwciała czyli miałem olaboge. Kiedy? Nie mam zielonego pojęcia, nie przypominam sobie żebym prze ostatni rok choćby przez dzień miał chociaż silne objawy przeziębieniowe. Znaczy miewalem tak że wstawałem bez życia, senny, słaby, rozjebany i ogólnie jak martwy, ale ponieważ koronawirusa nie można mieć co poniedziałek więc przypuszczam że to tylko depresyjne wypalenie obecną pracą, nie kowid. No i dzisiaj wszyscy firmowi ozdrowieńcy mieli jeszcze krótkie wywiady z lekarzem. Mój był bardzo krótki: na wszystkie pytania zgodnie z prawdą odpowiedziałem nie (np: stracił pan kiedyś smak? Nie.) a na najważniejsze: jak pan myśli kiedy i gdzie się pan zaraził powiedziałem że nie mam kurwa zielonego pojęcia i cyk i pyk i dzień wolny od pracy. Właśnie wróciłem na chatę, kimne się że 2-3 godzinki i pójdę na rower. Dziękować pan kowid.

Czyli w sumie ominęło Cię dłuższe wolne z roboty. :-D Nie ma tego dobrego, co by na złe nie wyszło. :PP

JankielKindybalista85 - 2021-04-14, 12:25

ChodnikowyWilk napisał/a:
Jak to było? Jeszcze tylko 10 dni, damy radę.

1. Jeszcze 2 tygodnie (pozdro Davos)
2. Co ty chcesz żeby ci babcia umarła?
3. Chcecie mieć w swoim mieście DRUGIE BERGAMO?!
4. To wszystko wina ludzi bo nie potrafią nieodpowiedzialni przez dwa tygodnie w domach siedzieć tylko się egoistycznie włóczą chuj wie gdzie. (znów pozdro Davos) 😋

A tymczasem sąd uniewinnil typa, który dostał karę za brak maseczki już po tej grudniowej nowelizacji ustawy, która miała załatwić, że nie będzie żadnych wątpliwości że nakaz noszenia maseczek jest legalny. No to chyba trochę nie wyszło huehuehue.

ZSK - 2021-04-14, 15:37

Byle się zaszczepić i wyjebongo w bajabongo <3

Wywalone w antyszczepionkowców, szurów i innych foliarzy, niech se chorujo.

Davos - 2021-04-14, 20:10

ZSK napisał/a:
Byle się zaszczepić i wyjebongo w bajabongo <3

Wywalone w antyszczepionkowców, szurów i innych foliarzy, niech se chorujo.

Dokładnie :piwo:

A teraz w końcu przyszły solidne dostawy wszystkich dotychczasowych szczepionek + Johnson&Johnson i masowe szczepienia ruszą wreszcie z kopyta.
Ja będę szczepiony w piątek, dam znać jakby co czy mi wyrosły dodatkowe palce :troll:

RudaMaupa - 2021-04-14, 20:14

I zrób speedtesta od razu, czy jakieś dobre łącze w tym chipie dorzucili, czy jakaś tandeta!
Davos - 2021-04-14, 20:23

O, dobry pomysł! :git:
JankielKindybalista85 - 2021-04-14, 20:33

Davos, co tak szybko? Skłamało się co do wieku czy znajomości z panem radnym?
Davos - 2021-04-14, 21:09

Zapytałem Jandę czy nie dałoby się jakoś przyspieszyć szczepienia, a ona powiedziała, że spoko, wykonała jeden telefon i załatwione. Taka miła i uczynna z niej kobieta, a ludzie ją hejtują :troll:

A tak serio to teraz oprócz grup wiekowych 50+ ruszyły też szczepienia osób zatrudnionych w jednostkach ważnych ze względu na funkcjonowanie państwa, a tak się składa, że w jednym z takich miejsc pracuję więc się załapałem.

JankielKindybalista85 - 2021-04-15, 01:35

Czyli jesteś na tyle wpływowym człowiekiem że dałbyś radę mi załatwić, nie wiem, używaną oponę do stara?
Davos - 2021-04-15, 08:17

To nie lepiej od razu kupić nową oponę np. z Dębicy? Bardzo urocze miasto, a i z Krakowa blisko, miałbyś przy okazji fajną wycieczkę :troll:
ZSK - 2021-04-15, 09:54

A którym preparatem, tak z ciekawości?
Davos - 2021-04-15, 18:59

Pfizerem. Ale innymi też bym nie pogardził. Grunt, żeby się szybko zaszczepić i mieć to z głowy.
JankielKindybalista85 - 2021-04-15, 19:00

Pfizerem... No no no. Pfizer to jak pomarańczka. Dla pana to.
Davos - 2021-04-15, 19:05

:D
ZSK - 2021-04-15, 19:48

Moi rodzice też takie dostali, polecam :git:
Saskia - 2021-04-15, 21:34

Davos, mam to samo podejście... byle szybciej móc wyjechać gdzieś -.-'
... taaaa

Lilith - 2021-04-16, 01:22

U mnie korpo nam rzuciło ankietę, czy jesteśmy zainteresowanie szczepieniem u nas na site xD Wszczepią nam korpozenekę i czipem i zaczniemy na co dzień nawalać korpomową. Tak więc biorę tę szczepionkę asap i biorę wolne, bo się boję, że będę feelsować się źle i zrobię w robocie jakiś fakap. Ale przynajmniej będę zaszczepiona no i z bani :troll: