To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Filmy i seriale - Gra o Tron

kotmaalealamakota - 2016-05-19, 17:34

:haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:
chyba to będzie pierwszy temat jaki będę odwiedzać mając zły humor :D

Co do serialu to w końcu będzie się coś dziać :yupi:

icywind - 2016-05-19, 21:08

Ascara napisał/a:
W ogóle... Tommen. Pipka trochę ale w sumie to bardzo go lubię. Jest ciepły, może zwyczajnie dobry, jak nie dziecko Cersei. Do tego ma ładne szczere oczęta. Szkoda, że musi umrzeć - przynajmniej zgodnie z przepowiednią.

On jest tak samo słodki jak wkurwiający, nie wiem jak się udało im połączyć te dwa odczucia :/
Chociaż ciebie pewnie nie denerwuje tak jak mnie ze znanych powodów :P

Davos - 2016-05-19, 22:00

icywind - 2016-05-19, 22:33

Biedny Tyrion

Dead_Laugh - 2016-05-19, 22:46

A wszystko się zaczęło od tego:

icywind - 2016-05-19, 22:48

Davos - 2016-05-20, 00:23

Świetne :D Najbardziej mnie rozwalił mem z Merynem Trantem :-D

No to lecim dalej

Ascara - 2016-05-20, 00:51

[ Dodano: 2016-05-20, 00:54 ]

[ Dodano: 2016-05-20, 00:58 ]

[ Dodano: 2016-05-20, 01:00 ]

:haha:

[ Dodano: 2016-05-20, 01:01 ]

icywind - 2016-05-20, 18:52

[ Dodano: 2016-05-20, 19:56 ]

Bardzo szkoda, że żadna z moich czterech ulubionych postaci nie zmarła :D
Znacie Daenerys, jak chcecie mały konkurs to możecie zgadywać pozostałe.

Davos - 2016-05-20, 20:17

Tyrion, Arya... i Loras :troll:

icywind napisał/a:
Bardzo szkoda, że żadna z moich czterech ulubionych postaci nie zmarła :D

JESZCZE nie zmarła :PP

icywind - 2016-05-20, 20:25

Davos napisał/a:
Tyrion, Arya... i Loras :troll:

dwa z trzech, dobre.
Wiedziałem, że wymienicie Lorasa. Mam go lubić tylko dlatego, że jest gejem? Dajcie spokój ;__;

Mormegil - 2016-05-20, 20:31

No to Varys. :troll:
Ascara - 2016-05-20, 20:32

No to Renly :troll:
A, on już nie żyje. :troll:

icywind - 2016-05-20, 20:49

Mormegil napisał/a:
No to Varys. :troll:

:clap:

[ Dodano: 2016-05-20, 20:50 ]
Cytat:

A, on już nie żyje. :troll:

High Sparrow niestety żyje :troll:

[ Dodano: 2016-05-20, 20:54 ]
Ascara napisał/a:

Jest jeszcze ten pan kurewka i on żyje

Davos - 2016-05-20, 22:06

icywind napisał/a:
dwa z trzech, dobre.
Wiedziałem, że wymienicie Lorasa. Mam go lubić tylko dlatego, że jest gejem? Dajcie spokój ;__;

Z Lorasem to był lekki troll z mojej strony bo jego nikt nie lubi :PP Z kolei Tyrion jest chyba najbardziej lubianą postacią, Arya też jest popularna więc to nie było trudne. A za Varysa :piwo: bo też lubię skurczybyka :) Ale zdziwisz się trochę, jak już nadrobisz książkową sagę bo tam Varys gra na kogoś innego niż w serialu :]

[ Dodano: 2016-05-20, 22:11 ]
icywind napisał/a:
High Sparrow niestety żyje :troll:

O właśnie, zauważyłem, że generalnie Wróbla większość ludzi nie lubi. A ja wręcz przeciwnie :-D Lubię gościa bo pojawił się praktycznie znikąd, a namieszał w planach wielkich, którzy już myśleli, że mają wszystko pod kontrolą. A tu dupa, bo rodowe gierki to jedno, ale czasem i lud potrafi dojść do głosu i nieźle zamieszać :)

Dead_Laugh - 2016-05-20, 22:19

Davos napisał/a:
A ja wręcz przeciwnie Lubię gościa bo pojawił się praktycznie znikąd, a namieszał w planach wielkich, którzy już myśleli, że mają wszystko pod kontrolą.

On jest idealnym przykładem tego, że wcale nie trzeba być wysoko urodzonym synalkiem czy córunią żeby rządzić miastem. Zniszczył wszystkie struktury jakie panowały w tym mieście i nikt nie może mu nic zrobić. :-D

Poza tym Davos :piwo:

icywind - 2016-05-20, 22:22

Lorasa nawet nie nielubię ale jest mi obojętny. Ayrę teraz trochę mniej bo nie wiem co to jej szkolenie ma właściwie dać. Jon trochę zyskał jak przestał być pizdą i przepuścił dzikusów przez mur.
Najbardziej z aktualnie żywych nie znoszę czerwonej kobiety i Sparrowa. A, i tej suki co zamordowała Myrcellę i księcia bo jej chłopak/mąż/nie wiem w sumie dał się głupio zabić więc wojna, wojny są takie fajne.
Ramsay jest nawet spoko.
Davos napisał/a:
O właśnie, zauważyłem, że generalnie Wróbla większość ludzi nie lubi. A ja wręcz przeciwnie Lubię gościa bo pojawił się praktycznie znikąd, a namieszał w planach wielkich, którzy już myśleli, że mają wszystko pod kontrolą. A tu dupa, bo rodowe gierki to jedno, ale czasem i lud potrafi dojść do głosu i nieźle zamieszać

To nie lud tylko fanatyzm. To tak jakbyś lubił terrorystę bo lud. Zobaczysz, że on nie planuje nic dobrego.
Zresztą nic by nie zdziałali gdyby Ascara ich nie uzbroiła.

kotmaalealamakota - 2016-05-20, 22:33

icywind napisał/a:
Ramsay jest nawet spoko.

ja go lubię :D ale mam nadzieję, że też zemrzy zagryziony przez ogary, czekam na to :diabelek2:

icywind - 2016-05-20, 22:41

Cytat:
A tu dupa, bo rodowe gierki to jedno, ale czasem i lud potrafi dojść do głosu i nieźle zamieszać

Kill the masters. To jest głos ludu a nie, wsadźmy Lorasa do więzienia za to, że jest Lorasem i bijmy, i królową też bo broniła brata.

[ Dodano: 2016-05-20, 22:51 ]

[ Dodano: 2016-05-20, 22:56 ]
Na armie umarłych bardziej pasowałby mi korwin z kucami. Tempo w jakim idą po władze podobne. Mur - 5%

Davos - 2016-05-21, 20:54

icywind napisał/a:
To nie lud tylko fanatyzm. To tak jakbyś lubił terrorystę bo lud. Zobaczysz, że on nie planuje nic dobrego.
Zresztą nic by nie zdziałali gdyby Ascara ich nie uzbroiła.

"Ascara" :D Fanatyk owszem, ale z terroryzmem tu nie widzę żadnej analogii. Wróbel działa w majestacie prawa, jest w końcu oficjalnie Wielkim Septonem i sprawuje dosyć ważną funkcję. To, że Cers... sorry, Ascara mu tę funkcję zapewnila, dodaje tylko pewnego smaczku w kontekście tego, że potem się na tym nieźle przejechała :) Ale to nie sprawowana funkcja, ani nawet nie Wiara Wojująca sprawia, że Wróbel stał się tak mocny. Lannisterowie nadal jeszcze mają trochę wojska, mogliby też ewentualnie wspomóc się Złotymi Płaszczami i wysłać ich wszystkich na sept. Wyszkoleni żołnierze, w dodatku w przewadze liczebnej, szybko rozprawiliby się z banda obtartusów uzbrojonych w pałki. A czemu Cersei nie zdecydowała się na taki krok, tylko wolała wysługiwać się Tyrellami? Bo dobrze zdaje sobie sprawe, że to automatycznie spowodowałoby potężne zamieszki w mieście. Ludzie są wygłodzeni i wyczerpani wojną, a w takich warunkach łatwo o skrajne nastroje. Wróbel trafił na podatny grunt, głosząc hasła o równości czy odpowiedzialności możnych przed bogami. Cała biedota w mieście jest po jego stronie i Cersei dobrze o tym wie. Dlatego wolała podpuścić Tyrellów i to był w sumie sprytny ruch, bo albo Tyrellowie rozprawią się z Wróblem, albo sami będą mieć duże kłopoty z motłochem. W każdym wariancie Cersei coś zyska.
A co do planów samego Wróbla to sam jestem ich ciekaw, bo wygląda na to, że nie chodzi mu tylko o sprawiedliwość, jakkolwiek by ją rozumieć. Wróbel prowadzi jakąś własną gierkę i chyba chce osiągnąć coś jeszcze. Pytanie, co.

icywind napisał/a:
To jest głos ludu a nie, wsadźmy Lorasa do więzienia za to, że jest Lorasem i bijmy, i królową też bo broniła brata.

Loras w więzieniu to wymysł serialowy, w książce tego nie było. A Margaery o ile dobrze pamiętam, dostała zarzuty o zdradę stanu. W książce jest to logicznie uzasadnione.

icywind napisał/a:
Ayrę teraz trochę mniej bo nie wiem co to jej szkolenie ma właściwie dać.

Ma stać się jednym z Ludzi Bez Twarzy, czyli wyszkolonym zabójcą. Pewnie pierwsze zadanie dostanie od nich już niedługo bo jeszcze w 6 sezonie ma się znaleźć znów w Westeros.

icywind napisał/a:
A, i tej suki co zamordowała Myrcellę i księcia bo jej chłopak/mąż/nie wiem w sumie dał się głupio zabić więc wojna, wojny są takie fajne.

Ellaria i te jej córki to w serialu jedna wielka porażka. Mścimy się za Martella więc zabijmy innych Martellów. Logika tak bardzo :rofl: Na szczęście w książce cały wątek Dorne poprowadzony jest o niebo lepiej.