To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Sport - Mistrzostwa Świata w siatkówce Polska 2014

Szyszek - 2014-09-18, 21:33

Krokorok napisał/a:
"Mało realna" co wy wszyscy nie wierzycie w Rosję. Brazylia grała wczoraj 5 sektów, a Rosja odpoczywała, wspomnicie moje słowa Rosja wygra za 3 punkty.

Wspominamy twoje słowa. Rosja już na pewno nie wygra za 3 punkty.
Co tam, Jankiel? Tyle razy uparcie powtarzałeś, że będzie 3:0 dla Rosji. Cuś się nie sprawdziło, co? Całe szczęście, że nie miałeś racji!
Przechodzimy dalej! Polacy grają bardzo dobrze! Może to nie koniec meczu, ale teraz już może się dziać, co tylko chce. Możemy nawet przegrać. I tak przechodzimy! Booyah!
Brawo, brawo, brawo! :yupi:
No, panowie! To teraz postarajcie się wygrać 3:0! :D

POLSKAAA, BIAŁO-CZERWONI!

ChodnikowyWilk - 2014-09-18, 21:39

Brakuje mi teraz emotki Polska bialo czerwoni :P Wiec... :funfunfun:
Ascara - 2014-09-18, 21:45

Jaki wynik? Nie mam polsatu :/
Szyszek - 2014-09-18, 21:54

2:0 w setach. Ale 3 set jak na razie wyraźnie dla Rosjan.
Tymczasem Iran również osłabł i żegna się z turniejem. Szkoda. Miałem cichą nadzieję, że uda im się awansować do półfinałów.

A więc znamy już finałową czwórkę: Polska, Brazylia, Niemcy, Francja. Na pary półfinałowe musimy jeszcze poczekać.

brzozik70043704352251515 - 2014-09-18, 21:56

szyszek27 napisał/a:

A więc znamy już finałową czwórkę: Polska, Brazylia, Niemcy, Francja. Na pary półfinałowe musimy jeszcze poczekać.

Polska - Niemcy
Brazylia - Francja

ChodnikowyWilk - 2014-09-18, 22:08

Jak przegramy 2:3 to Polska zagra z Francja...
brzozik70043704352251515 - 2014-09-18, 22:17

tak typuje, nie powiedzialem, ze juz sa takie pary
ChodnikowyWilk - 2014-09-18, 22:24

A to spoko, nie zrozumialem cie dobrze. A polacy chyba tesknia za 5 setowymi pojedynkami bo wyglada na to ze bedzie tie break :P
Szyszek - 2014-09-18, 22:44

ChodnikowyWilk napisał/a:
A to spoko, nie zrozumialem cie dobrze. A polacy chyba tesknia za 5 setowymi pojedynkami bo wyglada na to ze bedzie tie break :P

I jest tie-break! Polacy nie byliby sobą, gdyby mieli wygrać za 3 punkty :P
Ale wiadomo, że już nie ma takiej dramaturgii. Tym razem Polacy pewnie swoje 2 sety zdobyli. Tylko potem za bardzo się rozluźniliśmy i 2:2.

ChodnikowyWilk - 2014-09-18, 23:03

No i wygrywamy po raz 4 z rzedu tie breaka. Niesamowite. I gramy w sobote z niemcami. Polacy po tym turnieju powinni byc mianowani krolami tie breaka :D Szyszku oddaje glos :P
K - k - 2014-09-18, 23:08

:haha:
Szyszek - 2014-09-18, 23:09

No i jest zwycięstwo! W tie-breaku oczywiście, bo jakżeby inaczej :P Ale dużo bardziej mnie cieszy to, że udało się wygrać w tak ciężkiej grupie!
No to skoro pokonaliśmy Rusków, to trzeba również pokonać Niemców, prawda? ;) (Pewnie będzie 3:2, żeby tradycji stało się zadość)

Davos - 2014-09-18, 23:49

No i pięknie! :)
Pierwsze dwa sety zagraliśmy koncertowo i nie daliśmy Rosjanom żadnych szans. Potem niestety nasi, mając juz zapewniony awans, za bardzo się rozluźnili i grali tylko zrywami, podczas gdy Rosjanie konsekwentnie wypracowywali sobie kilkupunktową przewagę, której nie chcieli oddać. Jestem pewien, że gdyby nasi zagrali na 100% to rozstrzygnęliby ten mecz w 3 setach. Na szczęście bardzo dobrze rozpoczęliśmy tie-break i już nie daliśmy się pokonać :)
Rosja grała świetnie w ataku, a zwłaszcza na zagrywce, gdzie Muserski serwował piekielnie mocno. To jest naprawdę genialny siatkarz i jak dla mnie - pewniak na najlepiej zagrywajacego w całym turnieju. Na szczęście Rosja popełniała też bardzo dużo błędów w przyjęciu, a nasi to wykorzystywali. Udało się wygrać, ale do beczki miodu dodam łyżkę dziegciu - brakowało mi tu większej roszady składem. Po pierwszych dwóch setach mieliśmy już zapewniony awans, a skoro nie szło nam w 3 i 4 secie to trener mógł dać trochę pograć zmiennikom. Szkoda, że Możdżonek w ogóle nie zagrał.
No, ale liczy się efekt końcowy, a ten jest cholernie zadowalający :) Marzyłem po cichu, że zagramy półfinał z Niemcami i tak też się stanie :) Trzeba do nich oczywiście podejść z respektem, jak do każdego rywala i grać w skupieniu, bo jednak szkopy potrafiły wygrać z Iranem 3:0. Ale mimo wszystko nikt sobie nie wyobraża, byśmy mogli z nimi przegrać. A dwaj najgroźniejsi rywale - Brazylia i Francja - spotkają się ze sobą w półfinale i tu stawiam na bardzo zacięty mecz, który najprawdopodobniej skończy się tie-breakiem. A im więcej sił straci zwycięzca tego pojedynku (obstawiam Brazylię), tym lepiej dla nas :)

Ascara - 2014-09-18, 23:54

Myślicie, że rzeczywiście wygrana z Niemcami jest taką oczywistością?
To pewnie taki nawyk wyniesiony z piłki nożnej ( :smile: ), ale jednak w kwestii sportu zawsze odczuwam przed nimi respekt.

Davos - 2014-09-18, 23:59

No ja też bym przestrzegał przed zakładaniem, że jesteśmy już w finale ;)
Oczywiście będziemy faworytem, jesteśmy od Niemców w siatkówce na wyższym poziomie, gramy lepiej na tym turnieju, no i mamy za sobą publiczność. Ale jednak sport to sport i wpadka zawsze może się przydarzyć. Oby tym razem tak nie było. Awans do finału trzeba będzie sobie wywalczyć, Niemcy nam go za darmo nie oddadzą ;)

Ascara - 2014-09-19, 00:01

Davos napisał/a:
No ja też bym przestrzegał przed zakładaniem, że jesteśmy już w finale ;)
Oczywiście będziemy faworytem, jesteśmy od Niemców w siatkówce na wyższym poziomie, gramy lepiej na tym turnieju, no i mamy za sobą publiczność. Ale jednak sport to sport i wpadka zawsze może się przydarzyć. Oby tym razem tak nie było. Awans do finału trzeba będzie sobie wywalczyć, Niemcy nam go za darmo nie oddadzą ;)

Ooo, i to jest wypowiedź godna prawdziwego kibica :D Polać mu!

Szyszek - 2014-09-19, 00:09

Przed każdym rywalem trzeba czuć respekt. I nie twierdzę, że wygrana jest oczywista, ale za to bardzo prawdopodobna. Skoro wygraliśmy w grupie z aktualnymi mistrzami świata (Brazylią) i mistrzami olimpijskimi (Rosją), to na pewno stać nas na pokonanie Niemców. Nikt nie mówi, że będzie łatwo, bo teraz nic już nie przyjdzie łatwo. To już jest bitwa o medale.
A co do dzisiejszego meczu, to szkoda, że nie było Możdżonka. Za to tym razem trzeba naprawdę pochwalić Piotrka Nowakowskiego. Był to dziś pewny punkt naszej drużyny. I zdecydowanie lepiej grał na zagrywce, bo to u niego nieco szwankowało podczas tego turnieju. Oby już w tej fazie medalowej grał tak, jak dzisiaj! Oczywiście na słowa uznania zasługują również Wlazły i Winiarski, ale u nich to się stało już normą ;)
I liczę, że w półfinale zobaczymy znowu Możdżonka, bo on zawsze potrafi wiele wnieść do gry drużyny.

Davos - 2014-09-19, 00:24

Fakt, Nowakowski dziś bardzo ładnie grał. Winiarski i Wlazły też jak zwykle świetnie :)
Denerwują mnie trochę zepsute zagrywki. Wiadomo, to się zdarza każdej drużynie i mogę wybaczyć popsute serwy Winiarskiemu czy Wlazłemu, bo są one zazwyczaj mocne i agresywne. Wtedy łatwo o błąd, ale też takie zagrywki powodują zamieszanie u rywali więc podejmuje się ryzyko, które raz się opłaca, a raz nie. Ale jak zagrywa się flotem, to kurna nie można popełniać tylu błędów co np. dzisiaj Kłos. Innym też się zdarza psuć floty i to wcale nierzadko. Na razie bez konsekwencji, ale w boju o medale takie błędy mogą nas sporo kosztować.

widzu - 2014-09-19, 00:25

A u Rosjan grał Pawoł. :D
V - r - 2014-09-19, 00:26

widzu napisał/a:
A u Rosjan grał Pawoł. :D

Fajnie.