Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Hydepark - Kuchnia
Davos - 2016-01-02, 15:18 Typowy Bartek Love178 - 2016-01-02, 18:05 Jeszcze dwa ramiona i byłaby rozgwiazda, close enough.
Jeszcze pięć i byłaby ośmiornica
albo kołodyniator - 2016-01-02, 18:56 Alkoholowe nadzienie do jajka z czekolady.. Nie lepiej po prostu wlać wódke? Szybko sprawnie i zamiata szybciejmonjiczq - 2016-01-02, 20:52 Tez mam dzis placki ale u mnie nie sa tak chujoweMańka - 2016-02-29, 20:45 Na szybką obiadokolację polecam potrawkę złożoną z trzech składników:
- tuńczyk w puszce,
- ugotowany woreczek ryżu brązowego (może być biały)
- 1 pomidor pokrojony na kawałki.
Całość mieszamy ze sobą, może niezbyt wygląda, ale za to dobrze smakuje i jest pożywne Nadir - 2016-02-29, 20:52 manciara9, ja robiłam często wersję z kukurydzą zamiast pomidorów, bo pomidorów nie lubię. I do tego trochę majonezu. Też jest spoko. Mańka - 2016-02-29, 20:54 O, to muszę z kukurydzą spróbować Nadir - 2016-02-29, 20:59 Nie musisz.Mańka - 2016-02-29, 21:02 Ale chcem Nadir - 2016-02-29, 21:04 Aaa, to już inna sprawa. Dobór słów robi dużą różnicę.Davos - 2016-02-29, 22:36 Temat Krokoroka Zajrzałem na 1 stronę i oczywiście nie mogło zabraknąć przepisów na ciasta
Dobra, to żeby było coś na temat, polecam zupę z soczewicy.
Składniki: soczewica czerwona lub zielona (wg mnie czerwona lepsza), krojone pomidory w puszce, krojona w paski włoszczyzna mrożona (można też kupić zwykłą włoszczyznę i samemu wszystko kroić jak ktoś chce się bawić), czosnek, cebula, sól, pieprz, curry.
Przygotowanie: Do wrzącej lekko osolonej wody wsypujemy soczewicę i zmniejszamy nieco ogień. W międzyczasie na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojony w kostki czosnek i cebulę i smażymy, ale nie za długo, czosnek i cebula mają tylko się zeszklić, a nie przypalić. Gdy już się zarumienią, wrzucamy to do garnka z soczewicą, dodajemy pomidory z puszki i włoszczyznę i gotujemy kilkanaście minut. Doprawiamy pieprzem i solą wedle uznania, a na końcu dodajemy curry (ja osobiście dodaję sporo curry bo wtedy zupa ma bardziej wyrazisty smak). I wszystko.
Szybko, łatwo, tanio, zdrowo i smacznie Barbra - 2016-02-29, 23:13
Nadir napisał/a:
Nie musisz.
xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDmacbed - 2016-02-29, 23:19
Ooooo, jaki fajny temat :>