To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Hydepark - Kuchnia

Davos - 2016-01-02, 15:18

Typowy Bartek :haha:
Love178 - 2016-01-02, 18:05

Jeszcze dwa ramiona i byłaby rozgwiazda, close enough.
Jeszcze pięć i byłaby ośmiornica
albo koło

dyniator - 2016-01-02, 18:56

Alkoholowe nadzienie do jajka z czekolady.. Nie lepiej po prostu wlać wódke? Szybko sprawnie i zamiata szybciej
monjiczq - 2016-01-02, 20:52

Tez mam dzis placki ale u mnie nie sa tak chujowe
Mańka - 2016-02-29, 20:45

Na szybką obiadokolację polecam potrawkę złożoną z trzech składników:
- tuńczyk w puszce,
- ugotowany woreczek ryżu brązowego (może być biały)
- 1 pomidor pokrojony na kawałki.

Całość mieszamy ze sobą, może niezbyt wygląda, ale za to dobrze smakuje i jest pożywne :D

Nadir - 2016-02-29, 20:52

manciara9, ja robiłam często wersję z kukurydzą zamiast pomidorów, bo pomidorów nie lubię. I do tego trochę majonezu. Też jest spoko. :ok:
Mańka - 2016-02-29, 20:54

O, to muszę z kukurydzą spróbować :git:
Nadir - 2016-02-29, 20:59

Nie musisz.
Mańka - 2016-02-29, 21:02

Ale chcem :PP
Nadir - 2016-02-29, 21:04

Aaa, to już inna sprawa. Dobór słów robi dużą różnicę.
Davos - 2016-02-29, 22:36

Temat Krokoroka :scared: Zajrzałem na 1 stronę i oczywiście nie mogło zabraknąć przepisów na ciasta :D


Dobra, to żeby było coś na temat, polecam zupę z soczewicy.
Składniki: soczewica czerwona lub zielona (wg mnie czerwona lepsza), krojone pomidory w puszce, krojona w paski włoszczyzna mrożona (można też kupić zwykłą włoszczyznę i samemu wszystko kroić jak ktoś chce się bawić), czosnek, cebula, sól, pieprz, curry.
Przygotowanie: Do wrzącej lekko osolonej wody wsypujemy soczewicę i zmniejszamy nieco ogień. W międzyczasie na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojony w kostki czosnek i cebulę i smażymy, ale nie za długo, czosnek i cebula mają tylko się zeszklić, a nie przypalić. Gdy już się zarumienią, wrzucamy to do garnka z soczewicą, dodajemy pomidory z puszki i włoszczyznę i gotujemy kilkanaście minut. Doprawiamy pieprzem i solą wedle uznania, a na końcu dodajemy curry (ja osobiście dodaję sporo curry bo wtedy zupa ma bardziej wyrazisty smak). I wszystko.
Szybko, łatwo, tanio, zdrowo i smacznie :git:

Barbra - 2016-02-29, 23:13

Nadir napisał/a:
Nie musisz.

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

macbed - 2016-02-29, 23:19


Ooooo, jaki fajny temat :>



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group