Kawałek, któremu 2Pac zawdzięcza 90% swojego niezasłużonego fejmu (to znaczy tej jego części, której nie zawdzięcza swojej śmierci)RudaMaupa - 2014-09-29, 19:09 Prawdziwa muzyka skończyła się w latach '80! (dżołk ofc)
Jankiel - dzięki za linka. Utwór znany, ale wykonawcy i nazwy piosenki nie znałem.
Decp - Percival grał w tym roku na Pyrkonie. Byłem wtedy na ich koncercie. Na żywo brzmią naprawdę świetnie ChodnikowyWilk - 2014-09-29, 19:41 Jedyny zespół disco-polowy jaki słucham naprawdę z przyjemnością, świetny kawałek:
Jeden z najgłupszych utworów, jakie w życiu słyszałem. Pozwolę sobie zacytować pierwszą zwrotkę:
McDeath.
He's fed up with fast food,
Out of his mind, one mad dude.
Grabbed his guns, went downtown.
Mr. McDeath is coming to track Ronald down.
Now the golden arches are bloodstained red.
Ronald is dead... took a bullet in the head.
May I take your order please?
NOOOO!!!!!
Can I help you sir?
NOOOO!!!!!
To nie jest zespół disco-polowy!!! loool
Obrazek
Jedynie prześmiewczo mają kontakt z tym gatunkiem.
Ale fakt, są mistrzami
Takie coś znalazłem:
Cytat:
Muzyka wykonywana przez Braci Figo Fagot powszechnie zaliczana jest do gatunku disco polo. Piotr Połać (Figo) zaznacza jednak, że jest to miejska odmiana tego nurtu (disco w rytmie polo). Od wiejskiego odróżnia ją m.in. skomplikowane melodie i pocięta rytmika
Czyli miejskie disco-polo JankielKindybalista85 - 2014-09-29, 20:02
Fakt! Ale JAK samplowali!
https://www.youtube.com/watch?v=v_q9aVpMLR0
A tak!ZSK - 2014-09-29, 20:37 ChodnikowyWilk, Luzik, tylko tak trochę to zabrzmiało jakby skecz kabaretowy o kościele nazwać mszą. Co prawda jest tam ksiądz i ministranci ale całość nie służy wychwalaniu Boga tylko rozśmieszaniu ludzi.
Bracia, przynajmniej z początku, wzorowali się na muzyce disco-polo z lat 90-tych, tej najbardziej kiczowatej. Teraz ten gatunek nieco inaczej brzmi, w nieco innym kierunku idą też BFF. Na żadnym parkiecie gdzie grane jest disco-polo nie uświadczysz BFF, ni ma uja. A wiem co mówię bo na takich parkietach przebywam nie rzadko trzy razy w tygodniu. Nie mam nic nikomu za złe, a BFF bardzo lubię, uważam, że robią mega robotę i mają dobre teksty ale jednak od typowego disco-polo znacznie się to różni
Nie słuchasz to już wiesz, że to nie to samo. Tak ciekawostka decp - 2014-09-29, 20:38
Davos napisał/a:
Decp - Percival grał w tym roku na Pyrkonie. Byłem wtedy na ich koncercie. Na żywo brzmią naprawdę świetnie
Muszę się w końcu wybrać na Pyrkon, bo jeszcze nie byłem. A kurde taki zespół tam grał i mnie to ominęło. Kurde.