Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Hydepark - Rozkminy
ZSK - 2015-04-12, 16:40 Widocznie masz dobry gust, jak ja NN7 - 2015-04-12, 16:42 Może i ciekawy, ale pasjonaci astronomii początkowo mogą poczuć się rozczarowani, ale Ci, którzy poszli tam bardziej pod względem zdobywania wiedzy od początku to spoko
Cytat:
Jak to po co? Głupia reakcja. Astronomia jest po to by sięgnąć gwiazd.
no dokładnie i polecieć w kosmos
Cytat:
I ja jestem z Nowej Huty. A UJ skończyłem w 2009.
Ooo, fajnie! A co takiego?
ZróbmySobieKupę napisał/a:
Astronomia!
Wreszcie ktoś z kim mogę popatrzeć w nocy w gwieździste niebo
Masz kogoś?
Hahaha, chyba na 4 gwiazdy w Krakowie i na Księżyc xd
Do obserwowania nieba, jak przypuszczam? W sumie to ludzie zwykle spotykają się w tym obserwatorium, można wpaść tam w niektóre piątki, to jest dla wszystkich, jak jest ładna pogoda oczywiście.decp - 2015-04-12, 16:48
JankielKindybalista85 napisał/a:
Jak to po co? Głupia reakcja. Astronomia jest po to by sięgnąć gwiazd.
Ale Polska nie może w kosmos.JankielKindybalista85 - 2015-04-12, 16:49
NN7 napisał/a:
Cytat:
Politologię. ZSK - 2015-04-12, 16:50 U mnie jest dużo łąk i terenów z dala od światła, tam świetnie obserwuje się niebo. Musisz wpaść to Ci pokażę widzu - 2015-04-12, 16:50 Czyli da się być za pan brat z polityką i nie być zyebem? NN7 - 2015-04-12, 17:00
NN7 napisał/a:
Cytat:
Politologię.
nie pytam po co
U mnie jest dużo łąk i terenów z dala od światła, tam świetnie obserwuje się niebo. Musisz wpaść to Ci pokażę
O, no to fajnie ZSK - 2015-04-12, 17:01 A tak serio to jest zapotrzebowanie na ludzi w tym kierunku? Jaką pracę widzisz dla siebie po tym?NN7 - 2015-04-12, 17:06
A tak serio to jest zapotrzebowanie na ludzi w tym kierunku? Jaką pracę widzisz dla siebie po tym?
Nie ma. Pracowanie w kwiaciarni, lubię kwiatki JankielKindybalista85 - 2015-04-12, 17:11
NN7 napisał/a:
A tak serio to jest zapotrzebowanie na ludzi w tym kierunku? Jaką pracę widzisz dla siebie po tym?
Nie ma. Pracowanie w kwiaciarni, lubię kwiatki
Ja mówiłem że po obronie magisterki pójdę do budki z kebabem koło Bagateli. Bo i blisko z uczelni i świetnego kebaba mają... nie przyjęli mnie.
NN7 napisał/a:
NN7 napisał/a:
Cytat:
Politologię.
nie pytam po co
Wiesz, autentycznie był czas, krótki czas (za krótki żeby zdążyć te styudia skonczyć, ba dotrwac do połowy, na tyle długi by je zacząć) że to miało sens. I to była rozkmina co nie czyni tej wymiany zdań offtopem (screw you Sanhedryn! )ZSK - 2015-04-12, 17:16 Nie wiem czy chciałbym pracować w "kebabiarni". To podobna sytuacja jak z byciem ginekologiem.NN7 - 2015-04-12, 17:19
Ja mówiłem że po obronie magisterki pójdę do budki z kebabem koło Bagateli. Bo i blisko z uczelni i świetnego kebaba mają... nie przyjęli mnie.
ooooooooooooooooł, to musiał być cios
Cytat:
Wiesz, autentycznie był czas, krótki czas (za krótki żeby zdążyć te styudia skonczyć, ba dotrwac do połowy, na tyle długi by je zacząć) że to miało sens. I to była rozkmina co nie czyni tej wymiany zdań offtopem (screw you Sanhedryn! )
Aaaa no chyba, że tak xdLove178 - 2015-04-12, 19:04
widzu napisał/a:
Czyli da się być za pan brat z polityką i nie być zyebem?
Dzięki widzu.
Astronomia!! Gdyby u mnie była, to bym studiowała NN7 - 2015-04-12, 19:45 to dawaj do Krk Zaknafein - 2015-04-12, 20:37
:VDavos - 2015-04-12, 21:01
NN7 napisał/a:
Astronomia UJ I rok
Przyłączę się do lawiny propsów: ASTRONOMIA
Nie no, serio uważam, że to zajebisty kierunek. Nawet, jeśli cieżko po tym o robotę (a po którym kierunku łatwo znaleźć pracę w PL?). Gdybym mógł cofnąć czas do klasy maturalnej, baaardzo mocno zastanawiałbym się, czy na to nie iść.Barbra - 2015-04-12, 21:08 ojaaa wow astronomia! ja bardzo chciałam studiować fizykę, też na UJ, może bym cię gdzieś znalazła nawet :> ale to były tylko plany i w końcu nie poszłam za głosem serca </3
można wejść do tego obserwatorium? pojechałam tam jak była ta noc "spadających gwiazd" i nikogo nie wpuszczali
ale to chyba nie był piątek
NN7 - 2015-04-12, 22:46
Davos napisał/a:
NN7 napisał/a:
Astronomia UJ I rok
Przyłączę się do lawiny propsów: ASTRONOMIA
Nie no, serio uważam, że to zajebisty kierunek. Nawet, jeśli cieżko po tym o robotę (a po którym kierunku łatwo znaleźć pracę w PL?). Gdybym mógł cofnąć czas do klasy maturalnej, baaardzo mocno zastanawiałbym się, czy na to nie iść.
Niestety średnio się opłaca, patrząc na zapieprz i to, że praca bardzo niepewna. Sama nie jestem pewna czy dobrze zrobiłam, na pewno część teoretyczną można samemu przyswoić z internetów, gdy się chce, jeśli ktoś ciekawy zagadnień
Barbra napisał/a:
ojaaa wow astronomia! ja bardzo chciałam studiować fizykę, też na UJ, może bym cię gdzieś znalazła nawet :> ale to były tylko plany i w końcu nie poszłam za głosem serca </3
można wejść do tego obserwatorium? pojechałam tam jak była ta noc "spadających gwiazd" i nikogo nie wpuszczali
ale to chyba nie był piątek
też miałam iść na fizyke zatem co studiujesz?
Hm na pewno, jak są specjalne Wieczory z Gwiazdami to można wejść z zewnątrz, ale tak losowo to wątpię, jeśli się studentem nie jest. Mogę Ci dawać cynk, jak się coś bd dziać, chociaż ja sama średnio ogarniam, zawsze przegapiam maile z koła Barbra - 2015-04-12, 23:13 informatykę, do tego na agh no właśnie tak myślałam że nikogo poza studentami i innymi naukowcami tam nie chcą. Zresztą ja kocham tę drugą stronę fizyki, wolę kwarki od kwazarów i takie tam, może kiedyś sobie wezmę drugi kierunek, może, w każdym razie już cię lubię za to że studiujesz takie rzeczy i że chcesz pracować w kwiaciarni:D jak mi nie wyjdzie w życiu to otworzę cukiernię!NN7 - 2015-04-12, 23:38
Barbra napisał/a:
informatykę, do tego na agh no właśnie tak myślałam że nikogo poza studentami i innymi naukowcami tam nie chcą. Zresztą ja kocham tę drugą stronę fizyki, wolę kwarki od kwazarów i takie tam, może kiedyś sobie wezmę drugi kierunek, może, w każdym razie już cię lubię za to że studiujesz takie rzeczy i że chcesz pracować w kwiaciarni:D jak mi nie wyjdzie w życiu to otworzę cukiernię!
co powiesz na deal, że będziemy miały do siebie rabaty?
Uch, kwarki nope, miałam jeden przedmiot z tym... Uderzam w kosmologię! Ale w sumie też zazdro infy, bo sama się zastanawiałam, ale matematyka mnie psychicznie zabija, pewnie dużo macie :c
i awwww, ja Cię lubię, bo mnie lubisz