To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Hydepark - Rozkminy

ZSK - 2015-04-12, 16:40

Widocznie masz dobry gust, jak ja ;)
NN7 - 2015-04-12, 16:42

Może i ciekawy, ale pasjonaci astronomii początkowo mogą poczuć się rozczarowani, ale Ci, którzy poszli tam bardziej pod względem zdobywania wiedzy od początku to spoko :D

Cytat:
Jak to po co? Głupia reakcja. Astronomia jest po to by sięgnąć gwiazd.

no dokładnie i polecieć w kosmos <3

Cytat:
I ja jestem z Nowej Huty. A UJ skończyłem w 2009. :-D

Ooo, fajnie! A co takiego?

ZróbmySobieKupę napisał/a:
Astronomia! :grimer:
Wreszcie ktoś z kim mogę popatrzeć w nocy w gwieździste niebo <3
Masz kogoś? :troll:

Hahaha, chyba na 4 gwiazdy w Krakowie i na Księżyc xd
Do obserwowania nieba, jak przypuszczam? :smile: W sumie to ludzie zwykle spotykają się w tym obserwatorium, można wpaść tam w niektóre piątki, to jest dla wszystkich, jak jest ładna pogoda oczywiście.

decp - 2015-04-12, 16:48

JankielKindybalista85 napisał/a:
Jak to po co? Głupia reakcja. Astronomia jest po to by sięgnąć gwiazd.

Ale Polska nie może w kosmos.

JankielKindybalista85 - 2015-04-12, 16:49

NN7 napisał/a:
Cytat:

Politologię. :haha: :patyk:

ZSK - 2015-04-12, 16:50

U mnie jest dużo łąk i terenów z dala od światła, tam świetnie obserwuje się niebo. Musisz wpaść to Ci pokażę :)
widzu - 2015-04-12, 16:50

Czyli da się być za pan brat z polityką i nie być zyebem? :galy:
NN7 - 2015-04-12, 17:00

NN7 napisał/a:
Cytat:

nie pytam po co <3

U mnie jest dużo łąk i terenów z dala od światła, tam świetnie obserwuje się niebo. Musisz wpaść to Ci pokażę :)

O, no to fajnie :D

ZSK - 2015-04-12, 17:01

A tak serio to jest zapotrzebowanie na ludzi w tym kierunku? Jaką pracę widzisz dla siebie po tym?
NN7 - 2015-04-12, 17:06

A tak serio to jest zapotrzebowanie na ludzi w tym kierunku? Jaką pracę widzisz dla siebie po tym?

Nie ma. Pracowanie w kwiaciarni, lubię kwiatki :D

JankielKindybalista85 - 2015-04-12, 17:11

NN7 napisał/a:

Nie ma. Pracowanie w kwiaciarni, lubię kwiatki :D

Ja mówiłem że po obronie magisterki pójdę do budki z kebabem koło Bagateli. Bo i blisko z uczelni i świetnego kebaba mają... nie przyjęli mnie. :haha:

NN7 napisał/a:
NN7 napisał/a:
Cytat:

nie pytam po co <3

Wiesz, autentycznie był czas, krótki czas (za krótki żeby zdążyć te styudia skonczyć, ba dotrwac do połowy, na tyle długi by je zacząć) że to miało sens. I to była rozkmina co nie czyni tej wymiany zdań offtopem (screw you Sanhedryn! :diabelek2: )

ZSK - 2015-04-12, 17:16

Nie wiem czy chciałbym pracować w "kebabiarni". To podobna sytuacja jak z byciem ginekologiem.
NN7 - 2015-04-12, 17:19

Ja mówiłem że po obronie magisterki pójdę do budki z kebabem koło Bagateli. Bo i blisko z uczelni i świetnego kebaba mają... nie przyjęli mnie. :haha:

ooooooooooooooooł, to musiał być cios :smile:

Cytat:
Wiesz, autentycznie był czas, krótki czas (za krótki żeby zdążyć te styudia skonczyć, ba dotrwac do połowy, na tyle długi by je zacząć) że to miało sens. I to była rozkmina co nie czyni tej wymiany zdań offtopem (screw you Sanhedryn! :diabelek2: )

Aaaa no chyba, że tak xd

Love178 - 2015-04-12, 19:04

widzu napisał/a:
Czyli da się być za pan brat z polityką i nie być zyebem? :galy:

Dzięki widzu.

Astronomia!! <3 :grimer: Gdyby u mnie była, to bym studiowała :cry:

NN7 - 2015-04-12, 19:45

to dawaj do Krk <3
Zaknafein - 2015-04-12, 20:37

:V

Davos - 2015-04-12, 21:01

NN7 napisał/a:
Astronomia UJ I rok :D

Przyłączę się do lawiny propsów: ASTRONOMIA :grimer: :P

Nie no, serio uważam, że to zajebisty kierunek. Nawet, jeśli cieżko po tym o robotę (a po którym kierunku łatwo znaleźć pracę w PL?). Gdybym mógł cofnąć czas do klasy maturalnej, baaardzo mocno zastanawiałbym się, czy na to nie iść.

Barbra - 2015-04-12, 21:08

ojaaa wow astronomia! ja bardzo chciałam studiować fizykę, też na UJ, może bym cię gdzieś znalazła nawet :> ale to były tylko plany i w końcu nie poszłam za głosem serca </3

można wejść do tego obserwatorium? pojechałam tam jak była ta noc "spadających gwiazd" i nikogo nie wpuszczali

ale to chyba nie był piątek

:grimer:

NN7 - 2015-04-12, 22:46

Davos napisał/a:
NN7 napisał/a:
Astronomia UJ I rok :D

Przyłączę się do lawiny propsów: ASTRONOMIA :grimer: :P

Nie no, serio uważam, że to zajebisty kierunek. Nawet, jeśli cieżko po tym o robotę (a po którym kierunku łatwo znaleźć pracę w PL?). Gdybym mógł cofnąć czas do klasy maturalnej, baaardzo mocno zastanawiałbym się, czy na to nie iść.

Niestety średnio się opłaca, patrząc na zapieprz i to, że praca bardzo niepewna. Sama nie jestem pewna czy dobrze zrobiłam, na pewno część teoretyczną można samemu przyswoić z internetów, gdy się chce, jeśli ktoś ciekawy zagadnień :)

Barbra napisał/a:
ojaaa wow astronomia! ja bardzo chciałam studiować fizykę, też na UJ, może bym cię gdzieś znalazła nawet :> ale to były tylko plany i w końcu nie poszłam za głosem serca </3

można wejść do tego obserwatorium? pojechałam tam jak była ta noc "spadających gwiazd" i nikogo nie wpuszczali

ale to chyba nie był piątek

:grimer:

też miałam iść na fizyke :D zatem co studiujesz?

Hm na pewno, jak są specjalne Wieczory z Gwiazdami to można wejść z zewnątrz, ale tak losowo to wątpię, jeśli się studentem nie jest. Mogę Ci dawać cynk, jak się coś bd dziać, chociaż ja sama średnio ogarniam, zawsze przegapiam maile z koła :smile:

Barbra - 2015-04-12, 23:13

informatykę, do tego na agh :P no właśnie tak myślałam że nikogo poza studentami i innymi naukowcami tam nie chcą. Zresztą ja kocham tę drugą stronę fizyki, wolę kwarki od kwazarów i takie tam, może kiedyś sobie wezmę drugi kierunek, może, w każdym razie już cię lubię za to że studiujesz takie rzeczy i że chcesz pracować w kwiaciarni:D jak mi nie wyjdzie w życiu to otworzę cukiernię!
NN7 - 2015-04-12, 23:38

Barbra napisał/a:
informatykę, do tego na agh :P no właśnie tak myślałam że nikogo poza studentami i innymi naukowcami tam nie chcą. Zresztą ja kocham tę drugą stronę fizyki, wolę kwarki od kwazarów i takie tam, może kiedyś sobie wezmę drugi kierunek, może, w każdym razie już cię lubię za to że studiujesz takie rzeczy i że chcesz pracować w kwiaciarni:D jak mi nie wyjdzie w życiu to otworzę cukiernię!

co powiesz na deal, że będziemy miały do siebie rabaty? :D
Uch, kwarki nope, miałam jeden przedmiot z tym... Uderzam w kosmologię! Ale w sumie też zazdro infy, bo sama się zastanawiałam, ale matematyka mnie psychicznie zabija, pewnie dużo macie :c
i awwww, ja Cię lubię, bo mnie lubisz <3 :smile: