Tylko ruscy mieli wyjebane na fail-safe, reszta świata robiła bezpieczniejsze reaktory
to o radzieckich reaktorach RBMK (m.in. czarnobylskich) mógłbym pierdolnąć osobny temat, jakby ktoś chciał poczytać, bo co oni przekminili to ja nawet nie. xDBarbra - 2017-02-22, 23:15 zmianynaziemi.pl to ten portal według którego dwa razy w tygodniu następuje jakaś zagłada ludzkości?
jeszcze te komentarze paranoików xD będzie co będzie, najwyżej umrzemy na raki, i tak nic nie możemy zrobić nawet gdyby to była prawda
carpe yolo ZSK - 2017-02-22, 23:15 Czytałem o nich kiedyś. Cała tematyka jest ciekawa. Jak masz czas to chętnie poczytamy JankielKindybalista85 - 2017-02-23, 02:56 Izotop jodu? Zajebiście. Jak byłem mały t zawsze wszyscy mówili, ze trzeba dla zdrowia nad morze pojechać, jodu się nawdychać. No to wdychamy i bez morza. Mormegil - 2017-02-23, 11:47 Nie no, jod w formie naturalnie występujące jest zajebiście potrzebny. To jod-131 i parę innych jest pojebany. Lilith - 2017-02-23, 11:59 Ja w podbazie wyjechałam do sanatorium nad morze, w zimie, bo wtedy jest najwięcej jodu.
A jod jest zajedwabiście potrzebny organizmowi. Zwłaszcza, jak ktoś ma problemy z drogami oddechowymi, tarczycą i takie tam
Temu staram się jeść ryby, ale ostatnio wyszła afera, że ryby nie są zbyt zdrowe. A ja je taaaak lubię..
Jak żyć?Mormegil - 2017-02-23, 12:17 http://www.paa.gov.pl/akt...n_na_temat.html
To by było na tyle, chyba że ktoś się chce podzielić jakąś teorią spiskową. krojechleb - 2017-02-23, 12:21 Ja jak tak słuchałem tych różnych informacji o smogu, zanieczyszczeniach czy teraz z tym jodem to sobie wyobraziłem jakiegoś francuzika nad brzegiem oceanu i :
-Dobra dawać te odpady radioaktywne, wylejemy je tutaj a jak coś się stanie złego to napiszemy, że to przez tych ze wschodu.
Teoria spiskowa jest
Ale w nią nie wierzę tak sobie wymyśliłemMormegil - 2017-02-23, 12:22 I wylali pod Warszawo xdLilith - 2017-02-23, 12:41 Mnie to dziwi z tym smogiem. Pojawił się tak nagle w innych miastach w Polsce.
Zawsze było wiadomo o Krakowie, że tam powietrze chujowe. A teraz nagle w mediach po innych miastach hurr durr SMOG JEST, NORMA PRZEKROCZONA TYSIĄC RAZY, LUDZIE NIE WYCHODŹCIE Z DOMÓW CHYBA ŻE CHCECIE RAKAMormegil - 2017-02-23, 12:50 Tylko że z tą normą tysiąc razy co o Wrocławiu pisałem to jest prawda w chuj. Jak tego dnia biegałem czułem metaliczny posmak w ustach. I było szaro jak nigdy dotąd.
I wcale nie jest tak, że to się wzięło nagle, bo było zawsze w sezonie grzewczym. Tylko zauważ, że pierwszy raz od wielu lat w wielu miejscach kraju mieliśmy tak długo utrzymujące się mrozy (i tak niskie temperatury). Ludzie więcej palili w piecach; ludzie, którzy palą gównem, palili więcej gówna. Doszło do takiego poziomu, że w końcu zaczęto nagłaśniać na szeroką skalę, bo zbyt duże stężenie pyłów zawieszonych jest gorsze od mieszkania w azbestowym budynku (chyba, że drapiesz ściany paznokciami w tym budynku, to wtedy i tak masz raka :v).
[ Dodano: 2017-02-23, 12:51 ]
Spaliny samochodowe to jedno, emisje elektrowni węglowych to drugie, ale najgorsze jest to trzecie, czyli gówno w kominku.bartek82r - 2017-02-23, 13:20
Lilith_Madness napisał/a:
Ja w podbazie wyjechałam do sanatorium nad morze, w zimie, bo wtedy jest najwięcej jodu.
A jod jest zajedwabiście potrzebny organizmowi. Zwłaszcza, jak ktoś ma problemy z drogami oddechowymi, tarczycą i takie tam
Temu staram się jeść ryby, ale ostatnio wyszła afera, że ryby nie są zbyt zdrowe. A ja je taaaak lubię..
Jak żyć?
Jedz jod i wąchaj ryby Moris299 - 2017-02-23, 13:46
Mormegil napisał/a:
Spaliny samochodowe to jedno, emisje elektrowni węglowych to drugie, ale najgorsze jest to trzecie, czyli gówno w kominku.
samochody i elektrownie to zaledwie kilka %
[ Dodano: 2017-02-23, 13:47 ]
86% bodajże przez ogrzewania ChodnikowyWilk - 2017-02-23, 15:14 A to nie wystarczy po prostu używać takiego dziwnego wynalazku jakim jest sól?bartek82r - 2017-02-23, 15:23
ChodnikowyWilk napisał/a:
A to nie wystarczy po prostu używać takiego dziwnego wynalazku jakim jest sól?
No fakt. Sól to dziwny wynalazek. Wojtek pewnie może to potwierdzić Mormegil - 2017-02-23, 15:27 Obowiązek jodowania soli został wprowadzony właśnie celem zapobiegania niedoboru jodu. Także zazwyczaj wystarczy.
Plot twist - sól morska nie ma więcej jodu niż sól kamienna. Bo obie w czystej postaci go nie mają praktycznie wcale.widzu - 2017-02-23, 15:50
Lilith_Madness napisał/a:
Jak żyć?
Hamburgery też zdrowe nie są. Raz na jakiś czas możesz jeść, nie zabiją Cię. Mormegil - 2017-02-23, 15:52 A co z tymi rybami niby wyszło? Bo mnie ominęło.ChodnikowyWilk - 2017-02-23, 15:53 Pływają se w rzece, a tam sikają stare baby i piorą skarpetki.Mormegil - 2017-02-23, 15:55 No to jak tak, to faktycznie lepiej zjeść te baby.