Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Muzyka - Czego teraz słuchasz?
Szyszek - 2014-09-19, 15:12 i co V - r sobie myslisz ze jak wstawisz piosenke covena to zaszpanujesz przed nami jestes zwyklym pozerem nikt cie tutaj nie pochwali za sluchanie covena ty pewnie wcale go nie sluchasz ale liczysz ze ktos cie pochwali bo to niby fajny zespol bo podobni do maidenow super hejt na ciebie nie ma czasu na znaki interpunkcyjne i caps locka ale wystarczajaco duzo czasu na spacje
Vaniardur/Halindir (na diabła on używa dwóch nazw?) jest świetny.Zaknafein - 2014-09-19, 21:49 https://www.youtube.com/watch?v=7iiANZvz8TgAscara - 2014-09-19, 23:46 Cóż, korzystając z tego, że całkiem niedawno wywiązała się rozmowa na ich temat z moim udziałem, dzielę się tym, że właśnie przesłuchałam dwie piosenki sławnego Tokio Hotel z nowej płyty.
Śmieszne. Kiedy słuchałam Tokio Hotel w życiu nie przewidziałabym, że kiedyś pójdą w taką komerchę, że chyba nie powstydziłoby się ich RMF Maxxx. To ja już chyba wolałam ich specyficzny styl, ze względu na który słuchanie ich było obciachem. Piosenka może nie jest zła, może nawet lepsza, niż ich dawna twórczość, aczkolwiek szkoda widzieć, że przestraszyli się ataków i postanowili zadowolić swoją twórczością przeciętnego Kowalskiego.
http://www.youtube.com/at...feature%3Dshare
Że nie wspomnę o tym... Co to ma K*A być, jazz? Blues? https://www.youtube.com/watch?v=OsNys5X1mEoV - r - 2014-09-19, 23:48 Ale jazz i blues to Ty szanuj.Ascara - 2014-09-19, 23:53 Nie potrafię, no niestety. Blues jeszcze ujdzie, zależy co, ale jazz dla mnie przedstawia mniej więcej taką wartość muzyczną, jak gra na pile.
Zresztą, jak lubisz te gatunki to powinna Ci odpowiadać nowa ich odsłona... Moja mama rozpływa się nad tą piosenką, a jest wielką fanką jazzu V - r - 2014-09-19, 23:54 Gdyby nie jazz i blues, to nigdy nie powstałby rock i metal...Ascara - 2014-09-19, 23:54 W sumie to ani jazz ani blues, nawet instrumenty się nie zgadzają (samo pianinko), ale ewidentnie z tymi nurtami mi się to kojarzy.
[ Dodano: 2014-09-19, 23:55 ]
V - r, no proszę Cię... Gdyby nie stawonogi, nie powstałyby wyższe ewolucyjnie gatunki. Nie każesz mi chyba dlatego loffciać robactwo?V - r - 2014-09-19, 23:55 Błędne skojarzenie. Tokio Hotel to jakieś śmieszne gówienko, ciężko to jakkolwiek zdefiniować. Widocznie nie słuchałaś prawdziwego jazzu ni bluesa, skoro w taki sposób te gatunki określasz... Jazz i blues mają OGROMNĄ wartość muzyczną.Ascara - 2014-09-19, 23:58 A to prawda, zawsze tak było. Ale kiedyś ja bym to po prostu określiła mianem ich stylu. Może nie wszystkich piosenek, ale większości da się słuchać, kiedyś nawet byłam wielką fanką. W międzyczasie wyewoluowałam ku ostrzejszej muzie. Sprawdziłam z sentymentu, co tworzą teraz i... Hm. Podejrzewam, że przeciętnemu Kowalskiemu podejdzie, może nawet będą komercyjnie lecieć w radiach.
[ Dodano: 2014-09-19, 23:59 ]
Kiedyś miałam (nie)przyjemność przypadkowo wplątać się na koncert muzyki jazzowej. Czegoś tak okropnego moje uszy nigdy wcześniej nie przeżyły. Kłóciłabym się o wartość muzyczną. Taką może przedstawiać klasyka: Mozart i inne Beethoveny.V - r - 2014-09-20, 00:01
Ascara napisał/a:
Kłóciłabym się o wartość muzyczną.
Zatem nie mamy o czym dyskutować Ascara - 2014-09-20, 00:08 Po prostu przesłuchaj owego "Run", wówczas ustalimy, czy i ile ma wspólnego z jazzem. ;-)V - r - 2014-09-20, 00:09 Nie ma nic wspólnego z jazzem. To jakaś łzawa pioseneczka od pedałków dla pedałków.Ascara - 2014-09-20, 00:15 Chociaż w jednym się zgadzamy ChodnikowyWilk - 2014-09-20, 10:25 Jest tak błogo, nie chce mi się nawet tupać nogą...
Gdyby nie jazz i blues, to nigdy nie powstałby rock i metal...
Ano. Z bluesa rytmika i śpiew a z Jazzu improwizacja
Ale jeszcze można by powiedziec, że pochodzi też od rockabilly, czyli wcześniejszej formy rock 'n' rolla, która znowu pochodzi od country, boogie itd....
I tak doszlibyśmy chyba do pierwszych muzyk gdzieś tam z afryki : D