To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Hydepark - Motoryzacja!

Szyszek - 2014-11-25, 18:00

O kurde, ale cacko! Gdybym miał kupę kasy, to bym sobie chętnie takie coś kupił ;)
ZSK - 2014-11-25, 18:46

Fajny :) Życzę Ci co najmniej przejażdżki takim :)
Mi z renówek niezmienne marzy się Avantime < 3 Auto wyprzedzające swoją epokę, niedocenione jedynie przez ludzi o zbyt wąskim spojrzeniu na świat i debili, którzy trochę pomarudzą a potem wsiadają do swojej pożal się Boże skody...

Avantime'y póki co są w miarę tanie, ale cena zaczyna powoli piąć się w górę. Teraz koło 30k trzeba by dać minimum. Gdyby ktoś nie wierzył, że ten samochód miał ukazać przyszły kierunek rozwoju marki i że wyprzedzał swoją epokę to niech spojrzy na reflektory nowego Clio. Widać piękne nawiązanie do starszego brata.
Po za tym to bardzo ciekawe, duże i wygodne auto. Połączenie vana i coupé. Super sprawa. Do tego niespotykany mechanizm drzwi, szyby bez ramek, panoramiczny szklany dach i wiele, wiele więcej :)
Kilka fotków dla ciekawskich:

Większa fotka 1:
http://auto-galeria.info/...avantime-03.jpg

Większa fotka 2:
http://auto-galeria.info/...avantime-06.jpg

I zbliżenie na mechanizm drzwi. Otwierając się, wysuwały się do przodu co pozwalało na zajęcie miejsca bez potrzeby szerokiego otwierania. Przydatne na parkingach.

bartek82r - 2014-11-25, 19:23

no avantime też mi się podoba. Nawet zastanawiałem się nad nim ale podobno jest paliwożerny.
I jeszcze VelSatis też fajny. Mega komfortowy. :)

ZSK - 2014-11-25, 19:46

Nom, też fajny :) W VelSatisie chyba ten diesel 6 cylindrowy daje ciała a reszta w miarę ok. A co do Avantime to chyba od silnika zależy, z tego co pamiętam to ten środkowy z palety polecali. Po za tym dużo części pasuje z innych renówek :)
Ascara - 2014-11-25, 20:43

Mój ojciec często się śmieje, że znam więcej mark aut, niż on. Coś w tym jest (ogólnie lubię oglądać auta, a zaczęło się od gry w NFSU XD), chociaż odkąd jest kierowcą i ciągle jakieś ogląda na autostradach, może sytuacja się już zmieniła. :D

Od kilku lat moje marzenie samochodowe prezentuje się mniej więcej tak:

Realia na tę chwilę są następujące:

Jak widać, konieczny będzie spory awans (chociaż tragedii nie ma, całkiem fajne, zgrabne autko), ale liczę, że pewnego dnia się uda :diabelek3:

ZSK - 2014-11-25, 20:51

Clio jest spoko :ok:
Ascara - 2014-11-25, 21:05

Bardzo pozytywnie mnie zaskoczył swoim spalaniem, muszę przyznać. A tak poza tym, jak już napisałam, zgrabny - nie ma większych kłopotów z parkowaniem, a że i ja nie jestem jakoś specjalnie ułomna w tym zakresie, zawsze gdzieś tam uda się wcisnąć :)
ZSK - 2014-11-26, 18:45

Nie chcę zakładać nowego tematu a mam dylemat...
Doradźcie, które wybrać?
1.
http://alucenter.eu/envir...e9619936748.jpg
2.
http://alucenter.eu/envir...6ad2cbe7a12.jpg
3.
http://alucenter.eu/envir...2ae220feea6.jpg

Ascara - 2014-11-26, 20:34

Te ze skody chyba najładniejsze, ale najcięższe do mycia :D
brzozik70043704352251515 - 2014-11-26, 20:43

jak dla mnie najlepsze te pierwsze, ja mam takie

Davos - 2014-11-28, 00:50

Ascara, fajne to Audi :) Ja też, gdybym miał do wyboru kupić fajną terenówkę czy jakąś superszybką furę, bez wahania wybrałbym opcję nr 1. Bo takie samochody zawsze mi się podobały.

ZSK - ja Tobie niestety nie doradzę, bo jakoś nie przykładałem nigdy większej wagi do alufelg.

ZSK - 2014-11-28, 01:01

Ok >:<
Davos - 2014-11-28, 01:03

No dobra... Żeby nie było, że odmawiam koledze pomocy - niech będą te z pierwszego zdjęcia :P
Ascara - 2014-11-28, 01:07

Davos napisał/a:
Ascara, fajne to Audi :) Ja też, gdybym miał do wyboru kupić fajną terenówkę czy jakąś superszybką furę, bez wahania wybrałbym opcję nr 1. Bo takie samochody zawsze mi się podobały.

W sumie nie nazwałabym Q7 terenówką, to raczej limuzynowata zabawka. :P
Superszybkie też lubię, nie mówię, że nie... Ktoś tu na osiedlu ma Mitsubishi Eclipse, nie powiem, że nie zawieszam za każdym razem wzroku :D
Ale jakoś audi sobie uwidziałam, a zwłaszcza Q5-7. ;)
Tetetka fajna, ale ogólnie te typowo szybkie auta są mało praktyczne - dwuosobowe i w ogóle. Prawie jak smart :haha:

Davos - 2014-11-28, 01:20

Ascara napisał/a:

W sumie nie nazwałabym Q7 terenówką, to raczej limuzynowata zabawka. :P

No ok, niech będzie :) Nie jestem ekspertem od motoryzacji. W każdym razie bardziej podobają mi się takie samochody niż te wszystkie ścigacze.

ZSK - 2014-11-28, 02:39

Z tych dwóch wolałbym Q5, że tak pozwolę sobie się wtrącić. Jak to ktoś powiedział Q7 jest trochę ociężałe z wyglądu, szczególnie z tyłu i odkąd usłyszałem tę opinię to też mi się to rzuca w oczy :/ Ale znowu w Q5 po liftingu zrobili takie dziwne "bryle" z tych świateł do jazdy dziennej, że chyba w końcu przesiadłbym się do Q3. A że Q3 jest już troszkę ciasnawe to wybrałbym A6 lub A7. No ewentualnie A8. Nie pogardzę :P A8 chyba najbardziej mi się podoba z flagowych limuzyn. Czułbym się w nim jak Statham w Transporterze B-) Choć BMW wg mnie ma najlepszy system automatycznych świateł drogowych. Zdecydowanie. Nawet od tego okraszonego wielką nazwą systemu matrix led w Audi.
No, fajnie się teoretyzuje :D
Fakt, mianem terenówki można określać co najmniej Discovery. SUVy się w teren nie nadają bo są bardziej na pokaz (no dobra... duże, wygodne, dobre do miejskiej dżungli lub w lekki teren), po za tym napęd 4x4 nie ten co być powinien, złe opony i wykończenie nadwozia raczej na bulwar - szkoda zniszczyć :)

bartek82r - 2014-11-28, 12:39

Dla mnie terenówka jest tylko jedna:

A nie jakieś tam maleńkie Audi Q7 :P

brzozik70043704352251515 - 2014-11-28, 13:48

no ta Toyotka jesy wyjebana!
i rowniez zgodze sie z Ascara, nie mylcie pojecia SUV z autem terenowym, a co do podobnych autek to wole g klase

Ascara - 2014-11-28, 17:30

ZróbmySobieKupę napisał/a:
Z tych dwóch wolałbym Q5, że tak pozwolę sobie się wtrącić. Jak to ktoś powiedział Q7 jest trochę ociężałe z wyglądu, szczególnie z tyłu i odkąd usłyszałem tę opinię to też mi się to rzuca w oczy :/ Ale znowu w Q5 po liftingu zrobili takie dziwne "bryle" z tych świateł do jazdy dziennej, że chyba w końcu przesiadłbym się do Q3. A że Q3 jest już troszkę ciasnawe to wybrałbym A6 lub A7. No ewentualnie A8. Nie pogardzę :P A8 chyba najbardziej mi się podoba z flagowych limuzyn. Czułbym się w nim jak Statham w Transporterze B-) Choć BMW wg mnie ma najlepszy system automatycznych świateł drogowych. Zdecydowanie. Nawet od tego okraszonego wielką nazwą systemu matrix led w Audi.
Fakt, mianem terenówki można określać co najmniej Discovery. SUVy się w teren nie nadają bo są bardziej na pokaz (no dobra... duże, wygodne, dobre do miejskiej dżungli lub w lekki teren), po za tym napęd 4x4 nie ten co być powinien, złe opony i wykończenie nadwozia raczej na bulwar - szkoda zniszczyć :)

Weź mnie za żonę *-*

Zaknafein - 2014-11-28, 17:37

Ascara napisał/a:
ZróbmySobieKupę napisał/a:

Weź mnie za żonę *-*

... I zostań poligamistą xD