Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Hydepark - Motoryzacja!
Szyszek - 2014-11-25, 18:00 O kurde, ale cacko! Gdybym miał kupę kasy, to bym sobie chętnie takie coś kupił ZSK - 2014-11-25, 18:46 Fajny Życzę Ci co najmniej przejażdżki takim
Mi z renówek niezmienne marzy się Avantime Auto wyprzedzające swoją epokę, niedocenione jedynie przez ludzi o zbyt wąskim spojrzeniu na świat i debili, którzy trochę pomarudzą a potem wsiadają do swojej pożal się Boże skody...
Avantime'y póki co są w miarę tanie, ale cena zaczyna powoli piąć się w górę. Teraz koło 30k trzeba by dać minimum. Gdyby ktoś nie wierzył, że ten samochód miał ukazać przyszły kierunek rozwoju marki i że wyprzedzał swoją epokę to niech spojrzy na reflektory nowego Clio. Widać piękne nawiązanie do starszego brata.
Po za tym to bardzo ciekawe, duże i wygodne auto. Połączenie vana i coupé. Super sprawa. Do tego niespotykany mechanizm drzwi, szyby bez ramek, panoramiczny szklany dach i wiele, wiele więcej
Kilka fotków dla ciekawskich:
I zbliżenie na mechanizm drzwi. Otwierając się, wysuwały się do przodu co pozwalało na zajęcie miejsca bez potrzeby szerokiego otwierania. Przydatne na parkingach.
bartek82r - 2014-11-25, 19:23 no avantime też mi się podoba. Nawet zastanawiałem się nad nim ale podobno jest paliwożerny.
I jeszcze VelSatis też fajny. Mega komfortowy. ZSK - 2014-11-25, 19:46 Nom, też fajny W VelSatisie chyba ten diesel 6 cylindrowy daje ciała a reszta w miarę ok. A co do Avantime to chyba od silnika zależy, z tego co pamiętam to ten środkowy z palety polecali. Po za tym dużo części pasuje z innych renówek Ascara - 2014-11-25, 20:43 Mój ojciec często się śmieje, że znam więcej mark aut, niż on. Coś w tym jest (ogólnie lubię oglądać auta, a zaczęło się od gry w NFSU XD), chociaż odkąd jest kierowcą i ciągle jakieś ogląda na autostradach, może sytuacja się już zmieniła.
Od kilku lat moje marzenie samochodowe prezentuje się mniej więcej tak:
Realia na tę chwilę są następujące:
Jak widać, konieczny będzie spory awans (chociaż tragedii nie ma, całkiem fajne, zgrabne autko), ale liczę, że pewnego dnia się uda ZSK - 2014-11-25, 20:51 Clio jest spoko Ascara - 2014-11-25, 21:05 Bardzo pozytywnie mnie zaskoczył swoim spalaniem, muszę przyznać. A tak poza tym, jak już napisałam, zgrabny - nie ma większych kłopotów z parkowaniem, a że i ja nie jestem jakoś specjalnie ułomna w tym zakresie, zawsze gdzieś tam uda się wcisnąć ZSK - 2014-11-26, 18:45 Nie chcę zakładać nowego tematu a mam dylemat...
Doradźcie, które wybrać?
1.
http://alucenter.eu/envir...e9619936748.jpg
2.
http://alucenter.eu/envir...6ad2cbe7a12.jpg
3.
http://alucenter.eu/envir...2ae220feea6.jpgAscara - 2014-11-26, 20:34 Te ze skody chyba najładniejsze, ale najcięższe do mycia brzozik70043704352251515 - 2014-11-26, 20:43 jak dla mnie najlepsze te pierwsze, ja mam takie
Davos - 2014-11-28, 00:50 Ascara, fajne to Audi Ja też, gdybym miał do wyboru kupić fajną terenówkę czy jakąś superszybką furę, bez wahania wybrałbym opcję nr 1. Bo takie samochody zawsze mi się podobały.
ZSK - ja Tobie niestety nie doradzę, bo jakoś nie przykładałem nigdy większej wagi do alufelg.ZSK - 2014-11-28, 01:01 Ok Davos - 2014-11-28, 01:03 No dobra... Żeby nie było, że odmawiam koledze pomocy - niech będą te z pierwszego zdjęcia Ascara - 2014-11-28, 01:07
Davos napisał/a:
Ascara, fajne to Audi Ja też, gdybym miał do wyboru kupić fajną terenówkę czy jakąś superszybką furę, bez wahania wybrałbym opcję nr 1. Bo takie samochody zawsze mi się podobały.
W sumie nie nazwałabym Q7 terenówką, to raczej limuzynowata zabawka.
Superszybkie też lubię, nie mówię, że nie... Ktoś tu na osiedlu ma Mitsubishi Eclipse, nie powiem, że nie zawieszam za każdym razem wzroku
Ale jakoś audi sobie uwidziałam, a zwłaszcza Q5-7.
Tetetka fajna, ale ogólnie te typowo szybkie auta są mało praktyczne - dwuosobowe i w ogóle. Prawie jak smart Davos - 2014-11-28, 01:20
Ascara napisał/a:
W sumie nie nazwałabym Q7 terenówką, to raczej limuzynowata zabawka.
No ok, niech będzie Nie jestem ekspertem od motoryzacji. W każdym razie bardziej podobają mi się takie samochody niż te wszystkie ścigacze.ZSK - 2014-11-28, 02:39 Z tych dwóch wolałbym Q5, że tak pozwolę sobie się wtrącić. Jak to ktoś powiedział Q7 jest trochę ociężałe z wyglądu, szczególnie z tyłu i odkąd usłyszałem tę opinię to też mi się to rzuca w oczy Ale znowu w Q5 po liftingu zrobili takie dziwne "bryle" z tych świateł do jazdy dziennej, że chyba w końcu przesiadłbym się do Q3. A że Q3 jest już troszkę ciasnawe to wybrałbym A6 lub A7. No ewentualnie A8. Nie pogardzę A8 chyba najbardziej mi się podoba z flagowych limuzyn. Czułbym się w nim jak Statham w Transporterze Choć BMW wg mnie ma najlepszy system automatycznych świateł drogowych. Zdecydowanie. Nawet od tego okraszonego wielką nazwą systemu matrix led w Audi.
No, fajnie się teoretyzuje
Fakt, mianem terenówki można określać co najmniej Discovery. SUVy się w teren nie nadają bo są bardziej na pokaz (no dobra... duże, wygodne, dobre do miejskiej dżungli lub w lekki teren), po za tym napęd 4x4 nie ten co być powinien, złe opony i wykończenie nadwozia raczej na bulwar - szkoda zniszczyć bartek82r - 2014-11-28, 12:39 Dla mnie terenówka jest tylko jedna:
A nie jakieś tam maleńkie Audi Q7brzozik70043704352251515 - 2014-11-28, 13:48 no ta Toyotka jesy wyjebana!
i rowniez zgodze sie z Ascara, nie mylcie pojecia SUV z autem terenowym, a co do podobnych autek to wole g klaseAscara - 2014-11-28, 17:30
ZróbmySobieKupę napisał/a:
Z tych dwóch wolałbym Q5, że tak pozwolę sobie się wtrącić. Jak to ktoś powiedział Q7 jest trochę ociężałe z wyglądu, szczególnie z tyłu i odkąd usłyszałem tę opinię to też mi się to rzuca w oczy Ale znowu w Q5 po liftingu zrobili takie dziwne "bryle" z tych świateł do jazdy dziennej, że chyba w końcu przesiadłbym się do Q3. A że Q3 jest już troszkę ciasnawe to wybrałbym A6 lub A7. No ewentualnie A8. Nie pogardzę A8 chyba najbardziej mi się podoba z flagowych limuzyn. Czułbym się w nim jak Statham w Transporterze Choć BMW wg mnie ma najlepszy system automatycznych świateł drogowych. Zdecydowanie. Nawet od tego okraszonego wielką nazwą systemu matrix led w Audi.
Fakt, mianem terenówki można określać co najmniej Discovery. SUVy się w teren nie nadają bo są bardziej na pokaz (no dobra... duże, wygodne, dobre do miejskiej dżungli lub w lekki teren), po za tym napęd 4x4 nie ten co być powinien, złe opony i wykończenie nadwozia raczej na bulwar - szkoda zniszczyć
Weź mnie za żonę *-*Zaknafein - 2014-11-28, 17:37
Ascara napisał/a:
ZróbmySobieKupę napisał/a:
Z tych dwóch wolałbym Q5, że tak pozwolę sobie się wtrącić. Jak to ktoś powiedział Q7 jest trochę ociężałe z wyglądu, szczególnie z tyłu i odkąd usłyszałem tę opinię to też mi się to rzuca w oczy Ale znowu w Q5 po liftingu zrobili takie dziwne "bryle" z tych świateł do jazdy dziennej, że chyba w końcu przesiadłbym się do Q3. A że Q3 jest już troszkę ciasnawe to wybrałbym A6 lub A7. No ewentualnie A8. Nie pogardzę A8 chyba najbardziej mi się podoba z flagowych limuzyn. Czułbym się w nim jak Statham w Transporterze Choć BMW wg mnie ma najlepszy system automatycznych świateł drogowych. Zdecydowanie. Nawet od tego okraszonego wielką nazwą systemu matrix led w Audi.
Fakt, mianem terenówki można określać co najmniej Discovery. SUVy się w teren nie nadają bo są bardziej na pokaz (no dobra... duże, wygodne, dobre do miejskiej dżungli lub w lekki teren), po za tym napęd 4x4 nie ten co być powinien, złe opony i wykończenie nadwozia raczej na bulwar - szkoda zniszczyć