To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Sport - Mistrzostwa Świata w siatkówce Polska 2014

K - k - 2014-09-17, 13:43

:troll:
Davos - 2014-09-17, 13:48

W II rundzie Brazylią wygrała z Rosją 3:1, stąd moje przypuszczenia. Ale kto wie, może masz rację. Teraz będzie mecz o zupełnie inną stawkę, może faktycznie tym razem Rosja będzie górą. I zmęczenie Brazylii też może mieć znaczenie.
ChodnikowyWilk - 2014-09-17, 14:03

Davos napisał/a:
Znalazłem coś takiego:
"Zasady ustalania kolejności: 1. liczba zdobytych punktów; 2. większa liczba wygranych meczów; 3. wyższy stosunek setów; 4. wyższy stosunek małych punktów."

Wszystko jasne :piwo:

Spotkają się 2 równorzędne drużyny i każdy wynik jest możliwy. Ale Rosja ma o tyle łatwiej że trafi na Brazylię na pewno lekko zmęczoną wczorajszym 5-cio setowym bojem.

A propo dzisiaj jest 17 września, czyli rocznica agresji ZSRR na Polskę, a my będziemy kibicować ruskom żeby zwyciężyli :P

JankielKindybalista85 - 2014-09-17, 14:05

A ja jestem za Brazylią. Chcecie mistrzostwa dla Polski? To nie liczyć na to, ze się bez gry do półfinału wejdzie bo inni się wystrzelają nawzajem tylko zapier.dalać i ograć każdego osobiście. A że podtrzymuję tezę, że z Ruskimi będzie gładkie 0-3 to inna sprawa.
ChodnikowyWilk - 2014-09-17, 14:17

JankielKindybalista85 napisał/a:
A ja jestem za Brazylią. Chcecie mistrzostwa dla Polski? To nie liczyć na to, ze się bez gry do półfinału wejdzie bo inni się wystrzelają nawzajem tylko zapier.dalać i ograć każdego osobiście. A że podtrzymuję tezę, że z Ruskimi będzie gładkie 0-3 to inna sprawa.

Oczywiście zgadzam się z tym że nie można polegać wyłącznie na innych, ale pomyśl z jakim luzem psychicznym nasi by grali spotkanie z Rosją gdyby wiedzieli że mają zapewniony awans, a jak by grali gdyby wiedzieli że porażka wyrzuca ich z turnieju?

JankielKindybalista85 - 2014-09-17, 14:19

W obecnej sytuacji geopolitycznej, w dodatku we wrześniu, w dodatku u siebie, w dodatku w siatkówkę, w dodatku z Ruskimi... nie ma mowy o jakimkolwiek luzie psychicznym. Nie w Polsce. Będzie 0-3 na totalnej spinie i paraliżu choćby Brazylia dziś poległa.
Szyszek - 2014-09-17, 14:26

Przyznam rację Jankielowi: Nasi powinni być w stanie wygrać z każdym, jeśli chcą zdobyć złoto. I trzeba również umieć grać z presją. Wiadomo, że fajnie by było, gdyby jutro był już ten komfort psychiczny, bo już awans pewny. Ale chyba jednak byłoby dużo fajniej, gdyby się udało wywalczyć awans przez pokonanie obu drużyn z grupy, niezależnie od dzisiejszego meczu.
I mam nadzieję, że Jankiel nie będzie mieć racji co do wyniku meczu Polska-Rosja :-D

ChodnikowyWilk - 2014-09-17, 15:25

Nie wiem czy było, zobaczcie co zrobił Spiridonov podczas meczu z Niemcami:

https://www.youtube.com/watch?v=XicoNzZl74s

Brak mi słów, w czwartek trzeba ich roz*ebać w pył.

K - k - 2014-09-17, 15:34

:cwaniak:
JankielKindybalista85 - 2014-09-17, 15:46

ChodnikowyWilk napisał/a:

O! O właśnie! O tym mówię cały czas. I właśnie dlatego będzie gładkie 3-0 dla Rusków.

ChodnikowyWilk - 2014-09-17, 16:40

O! O właśnie! O tym mówię cały czas. I właśnie dlatego będzie gładkie 3-0 dla Rusków.

A założymy się że wygrają Polacy? :troll:

Szyszek - 2014-09-17, 22:00

Brazylia odbudowała się po wczorajszej porażce i dzisiaj pokazała moc.
Jutro nie musimy wygrywać, wystarczy nam wynik 2:3. No ale jednak miło by było, gdybyśmy pokonali Rosję. Skoro Brazylia mogła, to czemu nie my? ;)

ChodnikowyWilk - 2014-09-17, 22:05

Jesli rosja zachowa dyspozycje z dzisiejszego meczu to jesten bardzo spokojny o wynik. Duze zaskoczenie z kolei w 2 grupie gdzie niemcy rozgromili iran 3:0.
JankielKindybalista85 - 2014-09-17, 22:08

Ale ja czytam składy i jakie tam są nazwiska... Grankin, Muserski, Spirydonow... przecież oni to już chyba 15 lat grają. Dłużej od Zagumnego! Jeszcze tylko Połtawskiego na zagrywkę brakuje!

Cóż, nie oglądam bo mnie nudzi ale siatkówką interesuję się tak jak każdym sportem, w którym Polakom choć trochę idzie.

Szyszek - 2014-09-17, 22:09

Nawet nie pomyślałem, że Persowie mogą tak dostać w dupę od Szwabów! No proszę!
Widać nie tylko u nas w grupie będzie walka do samego końca! W drugiej grupie sprawa również wydaje się być otwarta!
Wszystkie zdania muszę zakończyć wykrzyknikiem!!!!!

K - k - 2014-09-17, 22:43

:fuckyou:
Davos - 2014-09-18, 00:51

A propo dzisiaj jest 17 września, czyli rocznica agresji ZSRR na Polskę, a my będziemy kibicować ruskom żeby zwyciężyli :P

No w sumie głupia sprawa :P Ale i tak Brazylia wygrała więc już po ptokach.

Chcecie mistrzostwa dla Polski? To nie liczyć na to, ze się bez gry do półfinału wejdzie bo inni się wystrzelają nawzajem tylko zapier.dalać i ograć każdego osobiście

Niby racja, ale z drugiej strony ten turniej jest cholernie długi i nie da się zagrać każdego meczu na najwyższym poziomie. Jakaś wpadka zawsze się przydarzy. Mam nadzieję, że naszą jedyną była przegrana z USA. Ale przy tej ilości granych meczów ważne jest rozłożenie sił i fajnie by było, gdybyśmy jutro mając awans w kieszeni mogli zagrać na luzie. A tak będzie trzeba zagrać kolejny wyczerpujący mecz.
Brazylia niestety, tak jak się spodziewałem, wygrała bezproblemowo z Rosją. Miejmy nadzieję, że i my będziemy w stanie tak jutro zagrać jak Canarinhos dziś. Do awansu wystarczą nam 2 sety więc można nawet przegrać. Ale łatwo nie będzie, bo Rosjanie mają nóż na gardle.

A w ogóle dziś była rocznica agresji ZSRR na Polskę, a wczoraj była 9 rocznica śmierci Arka Gołasia. Chyba nawet siatkarze upamiętnili to jakoś przed rozpoczęciem meczu, bo było coś na kształt "minuty" ciszy, która trwało najwyżej kilka sekund. Ale dobre i to.
Szkoda Gołasia, pamiętam jaki miał niesamowity zasięg rąk. I często grał na środku ataku. Przydałby nam się dzisiaj. A gdyby żył, to pewnie by teraz był na mistrzostwach...

ChodnikowyWilk - 2014-09-18, 14:03

Lol jakie teorie spiskowe: http://eurosport.onet.pl/...-mundialu/kmttb
Davos - 2014-09-18, 19:51

No ba, specjalnie ustawiliśmy sobie grupę śmierci, w której gramy z mistrzami świata i mistrzami olimpijskimi i w której najmniejszy błąd może spowodować pożegnanie się z turniejem. My to mamy łeb! ;)

No, a już niedługo wielkie emocje w meczu z Rosją! Gramy o być albo nie być i wystarczą nam 2 sety do szczęścia, ale lepiej zagrać o całą pulę i o awans z 1 miejsca. Jeśli się uda - będziemy grali w półfinale z Niemcami i otworzy się przed nami droga do finału. Jeśli się nie uda - pozostanie nam do rozegrania bezwartościowy mecz o 5 miejsce...

brzozik70043704352251515 - 2014-09-18, 21:32

:funfunfun: :funfunfun: :funfunfun: :funfunfun: :funfunfun:

:piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: