Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Archiwum - Jeden wielki offtop v.3
Love178 - 2017-02-07, 14:41 Ważne, że z tego wyrosłaś JankielKindybalista85 - 2017-02-07, 14:43 O piłce nożnej więc kto nie lubi niech nie klika. W ogóle szok, że z żenującej współpracy żenującego onetu i żenującego "Przeglądu sportowego" może się czasem urodzić naprawdę ciekawy tekst.
Dzieciaków chcących dorosnąć jest chyba mniejszość, przynajmniej pamiętam jak w podstawówce mieliśmy zadane to pytanie, to tylko jeden chłopak podniósł rękę, reszta twierdziła, że fajnie jest być dzieckiem...
Miałam w życiu etap (na szczęście dosyć krótki), kiedy nie mogłam doczekać się dorosłości, bo wydawało mi się, że jak będę mieć 20 lat, to będę wszystko robić po swojemu, bo oczywiście wszystko wiem najlepiej i ze wszystkim sobie poradzę
A potem w wieku 20 lat dzwoniłam do mamy z pytaniem, jak wyprać fartuch, na który nasrała krowa.Nadir - 2017-02-07, 16:31 Dziś jest 8787 dzień mojego życia. Całkiem ładna liczba. Czekam aż wbije 8888.ZSK - 2017-02-07, 17:41
Nadir napisał/a:
Czekam aż wbije 8888.
Been there. Bez szału.
[ Dodano: 2017-02-07, 17:41 ]
Choć to i tak w chuj dużo JankielKindybalista85 - 2017-02-07, 19:25 Może ostatnio rzadko bywam w McDonaldach ale dziś pierwszy raz zobaczyłem, tę ich od jakichś dwóch lat standardową, lepioną na drzwiach naklejkę "szukasz pracy? Dołącz do nas!" po ukraińsku. Tym ich śmisznym alfabetem. Rubikoń został przekroczony. Nareszcie. Polakom biedakom cebulakom się ostatnio w dupach poprzewracało leniom jednym i im się zaczęła za robotę za ladą marzyć niegłodowa pensja. Dość tego! Dość wyzysku pradodawców! Przebrała się miareczka! Zaraz Ukraińcy z powrotem ustawią stawki na polskim rynku pracy do pionu. Tak jest! Całkiem_Dobry_Chłop - 2017-02-07, 19:30 Najpierw powiedz sz. p. Prezesowi, żeby zmienił prawo tak, aby ukraińców nie obowiązywała pensja minimalna SlownikOrtograficzny - 2017-02-07, 21:13 lelz, dopiero? I tylko naklejkę?
u mnie mają wywieszony na płotku jebitny banner
jak dobrze wiedzieć, że w Polsce jest dobrobyt Moris299 - 2017-02-07, 22:50 Jebane kurwa Google. Nie mam certyfikacji telefonu tylko dlatego,że mam custom rom... I nie mogę przez to nic pobrać, aktualizować z google play, nie mam dostępu do zsynchronizowanych kontaktów gmaila itp...JankielKindybalista85 - 2017-02-08, 12:19 Nie rozumiem problemu jaki ma Moris... no ale to dla nikogo nie jest zapewne zaskoczenie.
Co to kurwa jest custom rom i certyfikacja telefonu?! Moris299 - 2017-02-08, 12:28
JankielKindybalista85 napisał/a:
Nie rozumiem problemu jaki ma Moris... no ale to dla nikogo nie jest zapewne zaskoczenie.
Co to kurwa jest custom rom i certyfikacja telefonu?!
Zainstalowałem sobie Custom ROM czyli przekleństwo producentów - alternatywny system operacyjny na telefony bazujący na czystym androidzie z tym, że jest zwykle najnowszy, nigdy nie muli, ma odblokowany dostęp do poziomu root, ma więcej funkcji i opcji konfiguracji i w ogóle jest lepszy. No i Google które jest autorem Androida żeby przylizać dupe producentom wprowadziło certyfikację. Nie będę tłumaczył czym jest ale dzięki niej np. zniknie wiele śmieciowych telefonów i tabletów (kolejne przylizanie dla dużych producentów - zniknie konkurencja) oraz właśnie są problemy na Customach.widzu - 2017-02-08, 12:29 JankielKindybalista85, Moris sobie odinstalował domyślny system, na jakim działa jego telefon, i wgrał jakiś inny. Jako że ten inny system nie jest stworzony przez Google, a hajs musi się zgadzać, Google stwierdziło że system ten nie jest bezpieczny, więc odcięli Morisa od wszelkich aktualizacji i pobierania darmowych programów z ich oficjalnego sklepu.JankielKindybalista85 - 2017-02-08, 12:31 Ok. Teraz rozumiem. A w chwili kiedy zrozumiałem przestało mnie to oczywiście obchodzić.
Dzięki panowie za wyjaśnienia.KicerK - 2017-02-08, 15:22 To jakiś nowy problem? I czy dotyczy wszystkich romów? Bo sam się z tym nie spotkałem na moim starym telefonie.Moris299 - 2017-02-08, 15:24 wejdź w sklep play
ustawienia
i tam masz status certyfikacji
jeśli nie masz certyfikatu to za miesiąc pożegnaj się z Google Play
tak dotyczy to wszystkich custom romów
[ Dodano: 2017-02-08, 15:27 ]
właśnie doczytałem, że osoby które zrootowały telefon też mają "brak certyfikacji"
ja pierdziele xDwidzu - 2017-02-08, 15:32 Czyli w sumie dobrze, że z tym poczekałem. KicerK - 2017-02-08, 16:03 Na starym telefonie korzystałem z roma bo stockowy android już odpierdalał. Na nowym chciałem zainstalować ale się z tym ociągałem bo mi się nie chciało a jak narazie nadal wszystko działa jeszcze płynnie. No i wychodzi na to, że ostatecznie nie będę instalował.Całkiem_Dobry_Chłop - 2017-02-08, 16:45 Dawno nie aktualizowałem androida, nie mam tam czegoś takiego jak status certyfikacji. Tak mam roota.
Czy play dalej będzie działać?ZSK - 2017-02-08, 16:46
Całkiem_Dobry_Chłop napisał/a:
Czy play dalej będzie działać?
PLAY to duża sieć. Powinna działać bez względu na to co użytkownicy robią ze swoimi telefonami :v