To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Z życia forum - Maturzyści na krawędzi

Sharvari - 2014-05-09, 18:17

na początku była jedna, ale tak się rozrosła, że zrobiłam z tego trzy (dla bohaterów, autora i świata przedstawionego). mam w temacie analizę porównawczą, więc zrobiłam sobie kolumny na każdą lekturę i do tego świat przedstawiony, cele bohaterów, krótki opis dotyczący autora itd. nie ma sensu tego puszczać w którymś momencie albo na koniec, więc leciałoby cały czas.

ZSK, byłabym wdzięczna :p

ZSK - 2014-05-09, 18:30

Sharvari napisał/a:
ZSK, byłabym wdzięczna :p

No ja myślę! :D

saRenia - 2014-05-09, 18:40

Ja wzięłam się do pisania prezentacji tak na niecały tydzień przed wygłoszeniem, więc mój plan, który trzeba było dać tak z miesiąc przed, składał się z tego samego co bibliografia. A jakaś ściąga by się przydała, więc wymyśliłam, że wezmę sobie takie cytaty z książki, które będą mi pomagać. Cytatów nie kazali nam pokazywać wcześniej i nie trzeba było wszystkich używać, więc sprawdziły się idealnie jako plan prezentacji i ściąga. :)
Davos - 2014-05-10, 22:33

love178 napisał/a:
A to nie było tak, że można mieć kartkę z niezbędnymi punktami, tylko trzeba ją było uprzednio dać do wglądu?

Maturę zdawałem wieki temu, ale chyba właśnie tak było. Jeszcze to sprawdzę.

widzu - 2014-05-12, 19:00

Polski ustny na 70%.
Cóż, nie jest źle, ale mogło być lepiej. :)

Samara - 2014-05-12, 20:13

Na ustnej z angielskiego miałam opisać ten obrazek o.O

Zamurowało mnie totalnie, bo byłam gotowa do opowiedzenia o wyglądzie, ubraniach, odczuciach ludzi, ich relacjach, o tle, pogodzie itp, a tu pies w zmywarce... No tego to się nie spodziewałam :D Na szczęście jaakoś podołałam i z wyniku jestem zachwycona, bo przed egzaminem bałam się czy w ogóle zdam, a tu 83%, więc jaram się : D

icywind - 2014-05-12, 21:17

Sandra napisał/a:

Zamurowało mnie totalnie, bo byłam gotowa do opowiedzenia o wyglądzie, ubraniach, odczuciach ludzi, ich relacjach, o tle, pogodzie itp, a tu pies w zmywarce... No tego to się nie spodziewałam :D Na szczęście jaakoś podołałam i z wyniku jestem zachwycona, bo przed egzaminem bałam się czy w ogóle zdam, a tu 83%, więc jaram się : D

Lol, mogli w ogóle dać jakieś cojapacze czy nyankota :galy:

Love178 - 2014-05-12, 21:21

- co widzisz na obrazku?
- nyannyannyannyannyannyannyannyannyan @.@

Davos - 2014-05-12, 23:37

Widzu i Sandra, gratuluje zdanych egzaminów :) To teraz jest skala procentowa? U mnie były punkty za egzaminy ustne, maksymalnie można było zdobyć 20.

Sandra napisał/a:
Na ustnej z angielskiego miałam opisać ten obrazek o.O

Obrazek

Piękne :D Ktoś w komisji miał poczucie humoru.

icywind napisał/a:
Lol, mogli w ogóle dać jakieś cojapacze czy nyankota :galy:

Albo jakiegoś screena z mistrzów ;)

ZSK - 2014-05-12, 23:44

Davos napisał/a:
Widzu i Sandra, gratuluje zdanych egzaminów :) To teraz jest skala procentowa? U mnie były punkty za egzaminy ustne, maksymalnie można było zdobyć 20.

Dalej tak jest. 20 pkt to 100 procent ;)

Love178 - 2014-05-13, 00:07

Mi tylko z angielskiego rozszerzonego brakowało punktu do maxa, dlatego, że nie chciało mi się tamtego dnia rozmawiać i jak się babka spytała czy chciałabym coś jeszcze dodać, to powiedziałam po prostu "nie" ^^"
Samara - 2014-05-13, 09:57

ZróbmySobieKupę napisał/a:
Davos napisał/a:

Teraz jest 30 pkt do zdobycia :D No i dziękuję oczywiście :-D

widzu - 2014-05-13, 10:02

Sandra napisał/a:
Davos napisał/a:

Teraz jest 30 pkt do zdobycia :D

Na polskim dalej jest 20.

Samara - 2014-05-13, 10:03

A racja :D
Love178 - 2014-05-13, 14:14

Po co te dodatkowe 10 pkt? D:
Davos - 2014-05-13, 22:36

Czyli sami sobie przeliczacie punkty na procenty? Ale właściwie po co? :P
Sharvari - 2014-05-13, 22:39

nie, podają procenty. ale w punktach jest podane ile z czego można ich dostać. ja się dowiem jak to wygląda dopiero jutro ;__; #niechce
Love178 - 2014-05-13, 22:51

Shar, trzymam kciuki!
Ja jutro piszę rozszerzoną geografię :<

ZSK - 2014-05-13, 22:52

Davos napisał/a:
Czyli sami sobie przeliczacie punkty na procenty? Ale właściwie po co? :P

Ja się spóźniłem na ogłoszenie wyników z Polskiego, wbiłem sam do sali, usłyszałem "18 punktów" i zareagowałem takim "aha..." i w milczeniu próbowałem ogarnąć czy w ogóle zdałem bo widocznie nie wiedziałem ile tych punktów można zdobyć :P Pani z komisji widząc moją minę zapytała czy jestem zadowolony a ja dalej nie wiedząc ile mam tych procent rzuciłem chłodnym "no w sumie tak..." i wyszedłem. Dopiero chyba w domu do mnie dotarło ile to %
Haha, dobrze to pamiętam, ale głupia sytuacja, pewnie wyglądało to jakbym liczył na 100% a swoim wynikiem był zasmucony :D

Davos - 2014-05-13, 23:10

Ja się spóźniłem na ogłoszenie wyników z Polskiego, wbiłem sam do sali, usłyszałem "18 punktów" i zareagowałem takim "aha..." i w milczeniu próbowałem ogarnąć czy w ogóle zdałem bo widocznie nie wiedziałem ile tych punktów można zdobyć :P Pani z komisji widząc moją minę zapytała czy jestem zadowolony a ja dalej nie wiedząc ile mam tych procent rzuciłem chłodnym "no w sumie tak..." i wyszedłem. Dopiero chyba w domu do mnie dotarło ile to %
Haha, dobrze to pamiętam, ale głupia sytuacja, pewnie wyglądało to jakbym liczył na 100% a swoim wynikiem był zasmucony :D

Hm, właściwie to te procenty chyba jednak są lepsze. 90% bardziej przemawia do wyobraźni niż 18/20 pkt :)