Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Filmy i seriale - Polecanie seriali
R - y - 2014-10-06, 23:52 Ja chyba nie polecałam, ale jak polecałam to polecę raz jeszcze. Once Upon a Time w skrócie OUAT. Bajki w realnym świecie.
Tak, CGI są na poziomie podstawówki i czasem fabuła jest naciągnięta jak nowe majtki, ale jest ogólnie super.
A jacy są tam przystojniacy! Boru, normalnie Hook... Co ja bym z tym hakiem... w sensie fajny jest. No i babki też fajne. Kto oglądał Losta to znajdzie tam połowę obsady!saRenia - 2014-10-07, 16:09 Też oglądam OUAT. Również polecam, chociaż irytuje mnie pycha tych "dobrych" ludzi, po których stronie powinniśmy być. Śnieżka i Książę tak się wywyższają ponad Królową, Hooka i innych "niedobrych", że nie jestem wstanie ich polubić. A się okazuje, że oni też tacy święci nie są. Jeśli chodzi o tych złych bohaterów, to mają oni świetnie poprowadzony wątek psychologiczny. Nikt nie jest zły, bo tak. Każdy ma swoją historię, bardzo fajnie napisaną.R - y - 2014-10-07, 16:11 Weeeź Śnieżka i Charming to są najbardziej nijakie postacie w całym serialu. Niby tacy cudowni, kochani, wspaniali, ale jak kurde do Reginy to oczywiście na anty są. Rozumiem niechęć Charminga do Hooka bo w sumie podrywa mu córkę, ale z drugiej strony ileż on ma udowadniać, że jest po ich stronie?!saRenia - 2014-10-07, 16:19 A z całego tego serialu najfajniejsza postacią jest Rumpelstiltskin. Aktor gra go po prostu zaje.biście.R - y - 2014-10-07, 16:25 O właśnie dużo osób go lubi. Robert Carlyle jest przegenialny w tym wcieleniu! Uwielbiam go! Regina też jest fajna.JankielKindybalista85 - 2014-10-07, 16:26
R - y napisał/a:
Robert Carlyle jest przegenialny w tym wcieleniu!
Wat? Begbie gra w serialu o królewnie Śnieżce? Co się z tym światem stało...R - y - 2014-10-07, 16:36 To nie jest serial o Królewnie śnieżce. Ale o Ariel, o Hooku, o Frozen, o Jasiu i fasoli czy jak to tam. Bardziej mroczniejsze wydaniasaRenia - 2014-10-07, 16:42
JankielKindybalista85 napisał/a:
R - y napisał/a:
Robert Carlyle jest przegenialny w tym wcieleniu!
Wat? Begbie gra w serialu o królewnie Śnieżce? Co się z tym światem stało...
No ale postać, którą gra jest warta takiego aktora, a fabuła serialu nie jest taka grzeczna jak w bajeczkach.JankielKindybalista85 - 2014-10-07, 17:07 Mhhm, kuszące. Lubię niegrzeczne bajeczki.Antybristler - 2015-02-16, 17:00 Polecam nowy serial Better Call Saul dla wszystkich fanów Breaking Bad i nie tylko Cinereo - 2015-02-16, 17:24 Aż dziwne że ani słowa o Plebanii.icywind - 2015-02-16, 17:42 Bo żydomasonoreptilianogimboateiści cenzurują.brutalka - 2015-02-16, 17:58 Moja siostra namawiala mnie na OUAT i zamierzam za jakis czas zaczac;) Poki co jestem zajeta tureckim badziewiem o sultanie Sulejmanie Wspanialym (Wspaniale stulecie). Nie wiem jakim cudem sie w to wciagnelam, za duzo tam dramatow, ale kobiety kiecki maja cu-do-wne;pCinereo - 2015-02-16, 18:04
brutalka napisał/a:
tureckim badziewiem o sultanie Sulejmanie Wspanialym (Wspaniale stulecie).
widzu - 2015-02-16, 18:08
brutalka napisał/a:
Nie wiem jakim cudem sie w to wciagnelam, za duzo tam dramatow, ale kobiety kiecki maja cu-do-wne;p
A faceci mają abażury na głowach.
Oglądałem parę odcinków, ale z racji braku TV na stancji i braku dobrego streama (premiera TVP) musiałem przełożyć oglądanie na czas bliżej nieokreślony.
Ale rodzinka uwielbia, nawet siostra przebrała jedną lalkę za arabkę. Davos - 2015-02-17, 00:23 A tymczasem w sieci pojawił się trailer do nadchodzącego 5 sezonu Gry o tron:
https://www.youtube.com/watch?v=wViILXQfX7Y
Wg mnie szału nie ma. Największym mankamentem samego trailera jest podkład muzyczny - nie pasuje kompletnie do ukazywanych scen i przez to całe napięcie gdzieś ulatuje. Mogli to zrobić zdecydowanie lepiej.
Mimo wszystko na nowy sezon i tak niecierpliwie czekam. Chociaż już bardziej z przyzwyczajenia bo niestety serial za bardzo zaczął rozmijać się z książką, by można go było nadal traktować jako sensowną adaptację...JankielKindybalista85 - 2015-02-17, 07:17
brutalka napisał/a:
Moja siostra namawiala mnie na OUAT
Co to jest OUAT? I ile lat ma siostra bo znowu zapomniałem. W sensie, ze nie wiem czy jest legalnym pozdrowić. I 5:1 - mam taką przewagę, ze mogę zaszaleć. ChodnikowyWilk - 2015-02-17, 10:56
Antybristler napisał/a:
Polecam nowy serial Better Call Saul dla wszystkich fanów Breaking Bad i nie tylko
Nie słyszałem o tym, dzięki, na pewno oglądnę Cinereo - 2015-02-17, 16:23
Davos napisał/a:
nadchodzącego 5 sezonu Gry o tron:
Kurde, a tu jeszcze trzeci niedokończonywidzu - 2015-02-17, 16:38