To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Filmy i seriale - Gra o Tron

Dead_Laugh - 2016-05-09, 23:17

R - y napisał/a:
Myślałam, że ta pewna śmierć pewnej osoby mi się spodoba bo w sumie nalezało mu się, ale jak doszło do tego to tak mi się przykro zrobiło.

Jeżeli masz na myśli 3 odcinek to, aż się boje kto to może być. :galy:

JankielKindybalista85 - 2016-05-09, 23:18

Trololo a ja właśnie wpadłem na jutubie na inny wątek. Okazuje się, że ser Arthur Dayne to pierdolony generał Grevious. :troll:
Ascara - 2016-05-09, 23:21

Nie, pewnie drugi, co?
R - y - 2016-05-09, 23:23

Dead_Laugh napisał/a:
R - y napisał/a:
Myślałam, że ta pewna śmierć pewnej osoby mi się spodoba bo w sumie nalezało mu się, ale jak doszło do tego to tak mi się przykro zrobiło.

Jeżeli masz na myśli 3 odcinek to, aż się boje kto to może być. :galy:

tak jest, trzeci odcinek. Właśnie skończyłam oglądać

Davos - 2016-05-09, 23:23

Obejrzałem. I powiem tak: Przez jakieś 40 minut sądziłem, że odcinek jest naprawdę niezły i trzyma poziom drugiego. Ale że oczywiście panowie Wenioff i Weiss muszą zawsze coś spierdolić, nagle przyszła scena z Umberem :D Ród, który w książce był zawsze wierny Starkom i knuje przeciw Boltonom, w serialu deklaruje lojalność wobec tych drugich, a konkretniej wobec psychola Ramsaya i jeszcze dorzuca mu w gratisie Rickona. Spoko :ok:
Pomijam już fakt, że w książce Rickon w ogóle trafia w inne miejsce, no ale serio serialowi Umberowie oddaliby go tak za frajer Ramseyowi? Przecież Rickon był dziedzicem Północy, wystarczyło ogłosić światu, że przebywa u Umberów, pokazać wilkora na dowód i już mieliby poparcie całej Północy, a Ramseya pies z kulawą nogą by nie poparł.
Swoją drogą teoretycznie jest możliwe, że to podstęp, a Umberowie dali Boltonowi Oshę i fałszywego Rickona (trochę urósł od ostatniego występu w serialu więc za kota nie kojarzę, czy to ten sam aktor) + łeb jakiegoś dużego psa/wilka, a prawdziwy Rickon grzałby w tym czasie dupę w jakimś bezpiecznym miejscu. Ale nie łudzę się, że scanarzyści bawiliby się w podobne intrygi bo oni mają raczej tendencję do brutalnego skracania i upraszczania wątków. I lubią tanie szokowanie. Więc chyba wyjaśniła się zagadka z trailera, gdzie dostaliśmy scenę Ramsaya przed bitwą, a obok niego dwie spalone postaci przybite do krzyża w kształcie boltonowskiego "X". Wcześniej spekulowano, że to Roose i Walda, być może Stannis i jeszcze ktoś, a wychodzi na to, że to będzie Rickon i Osha. Super.

Pozostałe wątki za to o niebo lepsze. Wielki plus za kolejną świetną retrospekcję, czyli Wieżę Radości. Tu dla odmiany było już zupełnie książkowo, czyli Howland Reed ratujący życie Nedowi, no i fakt, że tylko ta dwójka przeżyła. Ale na Lyannę i potwierdzenie pewnej teorii przyjdzie nam jeszcze poczekać co najmniej do kolejnego odcinka.
No i Bran zaczyna zdawać sobie sprawę, że jego zdolności nie ograniczają się jedynie do samego oglądania przeszłości, ale może też w niej aktywnie uczestniczyć. Czekam, jak ten wątek się rozwinie :)

Kolejny duży plus za Mur. Scena, w której Jon wychodzi na dziedziniec i pokazuje się Nocnej Straży, a ci w milczeniu, z mieszaniną niedowierzania i strachu go oglądają - świetna. Podobnie, jak końcówka i wymierzenie sprawiedliwości zdrajcom :git: Tutaj jedynie żałuję, że nie pokazali momentu, gdy Thorne i Ollie widzą ożywionego Jona po raz pierwszy. Liczyłem, że zobaczę ich miny. Szkoda, że nie pojawiła się taka scena. Wystarczyłoby ledwie kilkusekundowe ujęcie, a jak by cieszyło :)
No i kurde, Edd Cierpiętnik jako nowy Lord Dowódca?? Szalone, ale podoba mi się to :-D Wprawdzie Nocna Straż dowódcę wybiera demokratycznie, ale co tam :D
Jon z kolei opuścił Nocną Straż (w końcu skończyła się jego warta), zapewne zabierze ze sobą dzikich i teraz wszystko zmierzać będzie w stronę bitwy bękartów o Winterfell.
Aha, no i nadal lekko przeszkadza mi bierność Davosa wobec Melisandre. Ta przy nim mówi, że Stannis jednak nie był wybrańcem, to może Jon nim będzie, bo w końcu ktoś musi. A Davos tylko tego słucha. No kurde, Czerwona Wiedźma zwodziła cały czas jego jedynego króla, a potem go olała i uciekła, wcześniej spaliwszy jeszcze ukochaną ksieżniczkę Cebulowego Rycerza, a ten nic? No kurde, ja bym na jego miejscu zajebał sukę :-D

Królewska Przystań też fajnie wypadła. Qyburn przejął ptaszki Varysa, Cersei próbuje być groźna, ale Mała Rada ma ją w głębokim poważaniu, a Pycelle sra po gaciach na widok ser Roberta Stronga :D Wielki Wróbel też nie w ciemię bity i nie tylko nie przejmuje się grożbami Tommena, ale też zaczyna go urabiać. Widać, że septon prowadzi swoją gierkę. Ciekawe, co z tego wyniknie :) Nieuchronnie zbliża się też proces Cersei, co - mam nadzieję - oznaczać będzie Cleganbowl.

Co tam jeszcze było? Meeren - tu się wiele nie działo, ot Tyrion i Varys bawią się w politykę i będziemy mieć zapewne wielką bitwę Meeren vs Astapor i Junkai. U Daenerys jeszcze mniej ciekawie, jedna rozmowa w Vaes Dothrak o powinnościach byłych żon khalów. W Braavos Arya dalej się szkoli i w końcu widać efekty. Tutaj chyba warto zwrócić uwagę na rozmowę o Ogarze. Dla mnie to ewidentny sygnał, że Pies jeszcze powróci :)
Aha, no i Sam płynący do Cytadeli statkiem z tą swoją lafiryndą (nie pamiętam, jak ona się nazywała... Goździk?). Po drodze zahaczą o Horn Hill, czyli zgodnie z wcześniejszymi przewidywaniami, pojawi się Randyll Tarly. Ciekawa będzie jego konfrontacja z Samem.

Tak btw: nie wiem, czy zauważyliście, ale w czołówce, gdzie zawsze pojawiają się zamki, które ujrzymy w danym odcinku, pojawiło się Pyke, za to nie było Braavos. W odcinku zaś mieliśmy Aryę w Braavos, a Pyke nie. Wpadka, ale to w sumie drobiazg.

Dead_Laugh - 2016-05-09, 23:23

Ascara, ale "śmierć na którą zasługiwała". No sorry ale nie sądzę aby w drugim była taka postać. Nawet Lord B nie zasługiwał na taką śmierć. Albo Puszysta Lordka B i jej now Bobas
Davos - 2016-05-09, 23:26

JankielKindybalista85 napisał/a:
Ej i jak tam? Snow się obudził? I nie sfajczyli go albo zbiorowo porąbali na kawałki myśląc że wstał jako zombiak? Przecież to by była najbardziej sensowna reakcja widząc trupa na nogach. :troll:

W serialu to nawet sensownie rozwiązali bo Edd poleciał po dzikich, ci zrobili wjazd na Czarny Zamek, a gdy Wun Wun jednym ruchem rozpieprzył w drobny mak ciężkie wrota, Nocna Straż się poddała, a stronnictwo Jona (że ich tak nazwę) przejęło pełną kontrolę. Więc ożywiony Jon już nie musiał się martwić, że zaraz znów go ktoś dźgnie :PP

[ Dodano: 2016-05-09, 23:29 ]
R - y napisał/a:

Mnie nie, bo to w sumie nieistotna dla fabuły postać, wprowadzona jedynie na potrzeby serialu (w książce jej nie było). Chociaż jakby patrzeć z jej perspektywy, to ta osoba jedynie szukała zemsty za zabójstwo rodziny. No, ale w tym już cały urok GoT, że nie ma dobrych i złych i ciężko niektórych bohaterów oceniać.

[ Dodano: 2016-05-09, 23:31 ]
Trololo a ja właśnie wpadłem na jutubie na inny wątek. Okazuje się, że ser Arthur Dayne to pierdolony generał Grevious. :troll:

Ano, dobry skubaniec był. Chociaż nie pamiętam, czy on naprawdę walczył dwoma mieczami, czy to wymysł serialowy? No, ale tak czy siak był jednym z najlepszych ryerzy Westeros.

[ Dodano: 2016-05-09, 23:31 ]
Dead_Laugh napisał/a:
Nawet Lord B nie zasługiwał na taką śmierć.

Przecież Lord B został otruty przez wrogów :troll:

R - y - 2016-05-09, 23:33

Davos, myślałam, że Jon jemu wybaczy, ale jak tylko Ollie pokazał tą pełną nienawiści minę to już kaplica.
Gra o Tron, jedyny serial, w którym barwnie pokazują mordowanie dzieci

Dead_Laugh - 2016-05-09, 23:34

Davos napisał/a:
Przecież Lord B został otruty przez wrogów

No był, był :troll: A jego przepiękna żona i dziecko zatruci jadem kiełbasianym :troll:

JankielKindybalista85 - 2016-05-09, 23:34

Znaczy że o kim mowa że go nie było w książkach a w serialu owszem?
Dead_Laugh - 2016-05-09, 23:34

R - y napisał/a:
Davos, myślałam, że Jon jemu wybaczy, ale jak tylko Ollie pokazał tą pełną nienawiści minę to już kaplica.
Gra o Tron, jedyny serial, w którym barwnie pokazują mordowanie dzieci

Czyli odcinek trzeci i śmierć Olliego. OK >:<

JankielKindybalista85 - 2016-05-09, 23:36

Davos napisał/a:
Ano, dobry skubaniec był. Chociaż nie pamiętam, czy on naprawdę walczył dwoma mieczami, czy to wymysł serialowy? No, ale tak czy siak był jednym z najlepszych ryerzy Westeros.

Wymysł. Miał ten swój zajebisty Miecz Poranka i nim się bił. Sama scena całkiem przyzwoita ze znośną choreografią ale jednak trochę śmiesznie było. Czekam na przeróbkę z mieczami świetlnymi bo aż się prosi. :troll:

Davos - 2016-05-09, 23:44

Znaczy że o kim mowa że go nie było w książkach a w serialu owszem?

Ollie, ten mały chłopak, co to przystąpił do Nocnej Straży po wymordowaniu mu rodziny przez dzikich, a w końcówce 5 sezonu był jednym z tych, którzy wbili sztylet w Jona.

Dead_Laugh - no ale widzisz, że dyskusja o trzecim odcinku idzie pełną parą, mogłeś nie czytać naszych postów, dopóki sam nie obejrzałeś... Ale swoją drogą to i tak było do przewidzenia, odkąd Jon wrócił do świata żywych.

Wymysł. Miał ten swój zajebisty Miecz Poranka i nim się bił. Sama scena całkiem przyzwoita ze znośną choreografią ale jednak trochę śmiesznie było. Czekam na przeróbkę z mieczami świetlnymi bo aż się prosi. :troll:

No kuźwa, przecież że tak! Zapomniałem, że Miecz Poranka był jego. No, ale walkę i tak oglądało się fajnie. A przeróbki na pewno się pojawią więc jest szansa na te miecze :D

Dead_Laugh - 2016-05-09, 23:50

Davos, szczerze to jestem już przyzwyczajony do spoilerów i śmierć Olliego mnie tylko zadowoli. Zresztą zaraz obejrzę odcinek. Po prostu pomijałem jakoś komentarze opowiadające o odcinku a tu taki krótki komentarz i myślę sobie na pewno nic ważnego a tu śmierć Olliego. :haha:
kotmaalealamakota - 2016-05-09, 23:56

Dead_Laugh, na jakiej stronie w necie oglądasz? Bo ja dziś nie zdążyłam i widziałam tylko ostatnie 10 min :(
Dead_Laugh - 2016-05-09, 23:58

Pobieram :PP

http://torrentz.eu

Tutaj sobie wyszukuję

https://1337x.to/torrent/1574732/Game-of-Thrones-S06-Episode-3-PROPER-HDTV-XviD-AFG-RERIP/

Tu możesz obejrzeć ale bez napisów. Polecam pobrać.

kotmaalealamakota - 2016-05-10, 00:00

eee to nie da rady dziś z moim netem :( jutro bedzie na cda :D
R - y - 2016-05-10, 00:03

Ja tego chlopaczka co gral Olliego widzialam na comic conie i akurat to bylo po finale 5 serii i kazdy mowil ze maja nadzieje ze ludzie beda dla niego mili. Ale byli.

Ja myslalam, ze bede wiwatowac jak go ukatrupili. Patrzac na jego martwa twarz i bol w oczach Jona sprawil, ze troche mi go szkoda. Chociaz scene przewijalam kilkanascie razy.

Davos - 2016-05-10, 00:03

Na cda niestety w tym roku wszystko kasują na bieżąco :/

Ala, ja oglądam tu: http://kinoman.tv/serial/gra-o-tron Warto sobie tak na 15 minut przed emisją odpalić odcinek, a potem zatrzymać, to się wszystko ładnie zbuforuje i nie będzie zacinać podczas oglądania.

kotmaalealamakota - 2016-05-10, 00:11

Davos, też tam czasem oglądam, ale te reklamy na stronie mnie dobijają. Już dodany nowy odcinek to zaraz oglądam <3