Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Filmy i seriale - Gra o Tron
Dead_Laugh - 2016-05-09, 23:17
R - y napisał/a:
Myślałam, że ta pewna śmierć pewnej osoby mi się spodoba bo w sumie nalezało mu się, ale jak doszło do tego to tak mi się przykro zrobiło.
Jeżeli masz na myśli 3 odcinek to, aż się boje kto to może być. JankielKindybalista85 - 2016-05-09, 23:18 Trololo a ja właśnie wpadłem na jutubie na inny wątek. Okazuje się, że ser Arthur Dayne to pierdolony generał Grevious. Ascara - 2016-05-09, 23:21 Nie, pewnie drugi, co?R - y - 2016-05-09, 23:23
Dead_Laugh napisał/a:
R - y napisał/a:
Myślałam, że ta pewna śmierć pewnej osoby mi się spodoba bo w sumie nalezało mu się, ale jak doszło do tego to tak mi się przykro zrobiło.
Jeżeli masz na myśli 3 odcinek to, aż się boje kto to może być.
tak jest, trzeci odcinek. Właśnie skończyłam oglądaćDavos - 2016-05-09, 23:23 Obejrzałem. I powiem tak: Przez jakieś 40 minut sądziłem, że odcinek jest naprawdę niezły i trzyma poziom drugiego. Ale że oczywiście panowie Wenioff i Weiss muszą zawsze coś spierdolić, nagle przyszła scena z Umberem Ród, który w książce był zawsze wierny Starkom i knuje przeciw Boltonom, w serialu deklaruje lojalność wobec tych drugich, a konkretniej wobec psychola Ramsaya i jeszcze dorzuca mu w gratisie Rickona. Spoko
Pomijam już fakt, że w książce Rickon w ogóle trafia w inne miejsce, no ale serio serialowi Umberowie oddaliby go tak za frajer Ramseyowi? Przecież Rickon był dziedzicem Północy, wystarczyło ogłosić światu, że przebywa u Umberów, pokazać wilkora na dowód i już mieliby poparcie całej Północy, a Ramseya pies z kulawą nogą by nie poparł.
Swoją drogą teoretycznie jest możliwe, że to podstęp, a Umberowie dali Boltonowi Oshę i fałszywego Rickona (trochę urósł od ostatniego występu w serialu więc za kota nie kojarzę, czy to ten sam aktor) + łeb jakiegoś dużego psa/wilka, a prawdziwy Rickon grzałby w tym czasie dupę w jakimś bezpiecznym miejscu. Ale nie łudzę się, że scanarzyści bawiliby się w podobne intrygi bo oni mają raczej tendencję do brutalnego skracania i upraszczania wątków. I lubią tanie szokowanie. Więc chyba wyjaśniła się zagadka z trailera, gdzie dostaliśmy scenę Ramsaya przed bitwą, a obok niego dwie spalone postaci przybite do krzyża w kształcie boltonowskiego "X". Wcześniej spekulowano, że to Roose i Walda, być może Stannis i jeszcze ktoś, a wychodzi na to, że to będzie Rickon i Osha. Super.
Pozostałe wątki za to o niebo lepsze. Wielki plus za kolejną świetną retrospekcję, czyli Wieżę Radości. Tu dla odmiany było już zupełnie książkowo, czyli Howland Reed ratujący życie Nedowi, no i fakt, że tylko ta dwójka przeżyła. Ale na Lyannę i potwierdzenie pewnej teorii przyjdzie nam jeszcze poczekać co najmniej do kolejnego odcinka.
No i Bran zaczyna zdawać sobie sprawę, że jego zdolności nie ograniczają się jedynie do samego oglądania przeszłości, ale może też w niej aktywnie uczestniczyć. Czekam, jak ten wątek się rozwinie
Kolejny duży plus za Mur. Scena, w której Jon wychodzi na dziedziniec i pokazuje się Nocnej Straży, a ci w milczeniu, z mieszaniną niedowierzania i strachu go oglądają - świetna. Podobnie, jak końcówka i wymierzenie sprawiedliwości zdrajcom Tutaj jedynie żałuję, że nie pokazali momentu, gdy Thorne i Ollie widzą ożywionego Jona po raz pierwszy. Liczyłem, że zobaczę ich miny. Szkoda, że nie pojawiła się taka scena. Wystarczyłoby ledwie kilkusekundowe ujęcie, a jak by cieszyło
No i kurde, Edd Cierpiętnik jako nowy Lord Dowódca?? Szalone, ale podoba mi się to Wprawdzie Nocna Straż dowódcę wybiera demokratycznie, ale co tam
Jon z kolei opuścił Nocną Straż (w końcu skończyła się jego warta), zapewne zabierze ze sobą dzikich i teraz wszystko zmierzać będzie w stronę bitwy bękartów o Winterfell.
Aha, no i nadal lekko przeszkadza mi bierność Davosa wobec Melisandre. Ta przy nim mówi, że Stannis jednak nie był wybrańcem, to może Jon nim będzie, bo w końcu ktoś musi. A Davos tylko tego słucha. No kurde, Czerwona Wiedźma zwodziła cały czas jego jedynego króla, a potem go olała i uciekła, wcześniej spaliwszy jeszcze ukochaną ksieżniczkę Cebulowego Rycerza, a ten nic? No kurde, ja bym na jego miejscu zajebał sukę
Królewska Przystań też fajnie wypadła. Qyburn przejął ptaszki Varysa, Cersei próbuje być groźna, ale Mała Rada ma ją w głębokim poważaniu, a Pycelle sra po gaciach na widok ser Roberta Stronga Wielki Wróbel też nie w ciemię bity i nie tylko nie przejmuje się grożbami Tommena, ale też zaczyna go urabiać. Widać, że septon prowadzi swoją gierkę. Ciekawe, co z tego wyniknie Nieuchronnie zbliża się też proces Cersei, co - mam nadzieję - oznaczać będzie Cleganbowl.
Co tam jeszcze było? Meeren - tu się wiele nie działo, ot Tyrion i Varys bawią się w politykę i będziemy mieć zapewne wielką bitwę Meeren vs Astapor i Junkai. U Daenerys jeszcze mniej ciekawie, jedna rozmowa w Vaes Dothrak o powinnościach byłych żon khalów. W Braavos Arya dalej się szkoli i w końcu widać efekty. Tutaj chyba warto zwrócić uwagę na rozmowę o Ogarze. Dla mnie to ewidentny sygnał, że Pies jeszcze powróci
Aha, no i Sam płynący do Cytadeli statkiem z tą swoją lafiryndą (nie pamiętam, jak ona się nazywała... Goździk?). Po drodze zahaczą o Horn Hill, czyli zgodnie z wcześniejszymi przewidywaniami, pojawi się Randyll Tarly. Ciekawa będzie jego konfrontacja z Samem.
Tak btw: nie wiem, czy zauważyliście, ale w czołówce, gdzie zawsze pojawiają się zamki, które ujrzymy w danym odcinku, pojawiło się Pyke, za to nie było Braavos. W odcinku zaś mieliśmy Aryę w Braavos, a Pyke nie. Wpadka, ale to w sumie drobiazg.Dead_Laugh - 2016-05-09, 23:23 Ascara, ale "śmierć na którą zasługiwała". No sorry ale nie sądzę aby w drugim była taka postać. Nawet Lord B nie zasługiwał na taką śmierć. Albo Puszysta Lordka B i jej now BobasDavos - 2016-05-09, 23:26
JankielKindybalista85 napisał/a:
Ej i jak tam? Snow się obudził? I nie sfajczyli go albo zbiorowo porąbali na kawałki myśląc że wstał jako zombiak? Przecież to by była najbardziej sensowna reakcja widząc trupa na nogach.
W serialu to nawet sensownie rozwiązali bo Edd poleciał po dzikich, ci zrobili wjazd na Czarny Zamek, a gdy Wun Wun jednym ruchem rozpieprzył w drobny mak ciężkie wrota, Nocna Straż się poddała, a stronnictwo Jona (że ich tak nazwę) przejęło pełną kontrolę. Więc ożywiony Jon już nie musiał się martwić, że zaraz znów go ktoś dźgnie
[ Dodano: 2016-05-09, 23:29 ]
R - y napisał/a:
Mnie nie, bo to w sumie nieistotna dla fabuły postać, wprowadzona jedynie na potrzeby serialu (w książce jej nie było). Chociaż jakby patrzeć z jej perspektywy, to ta osoba jedynie szukała zemsty za zabójstwo rodziny. No, ale w tym już cały urok GoT, że nie ma dobrych i złych i ciężko niektórych bohaterów oceniać.
[ Dodano: 2016-05-09, 23:31 ]
Trololo a ja właśnie wpadłem na jutubie na inny wątek. Okazuje się, że ser Arthur Dayne to pierdolony generał Grevious.
Ano, dobry skubaniec był. Chociaż nie pamiętam, czy on naprawdę walczył dwoma mieczami, czy to wymysł serialowy? No, ale tak czy siak był jednym z najlepszych ryerzy Westeros.
[ Dodano: 2016-05-09, 23:31 ]
Dead_Laugh napisał/a:
Nawet Lord B nie zasługiwał na taką śmierć.
Przecież Lord B został otruty przez wrogów R - y - 2016-05-09, 23:33 Davos, myślałam, że Jon jemu wybaczy, ale jak tylko Ollie pokazał tą pełną nienawiści minę to już kaplica.
Gra o Tron, jedyny serial, w którym barwnie pokazują mordowanie dzieciDead_Laugh - 2016-05-09, 23:34
Davos napisał/a:
Przecież Lord B został otruty przez wrogów
No był, był A jego przepiękna żona i dziecko zatruci jadem kiełbasianym JankielKindybalista85 - 2016-05-09, 23:34 Znaczy że o kim mowa że go nie było w książkach a w serialu owszem?Dead_Laugh - 2016-05-09, 23:34
R - y napisał/a:
Davos, myślałam, że Jon jemu wybaczy, ale jak tylko Ollie pokazał tą pełną nienawiści minę to już kaplica.
Gra o Tron, jedyny serial, w którym barwnie pokazują mordowanie dzieci
Czyli odcinek trzeci i śmierć Olliego. OK JankielKindybalista85 - 2016-05-09, 23:36
Davos napisał/a:
Ano, dobry skubaniec był. Chociaż nie pamiętam, czy on naprawdę walczył dwoma mieczami, czy to wymysł serialowy? No, ale tak czy siak był jednym z najlepszych ryerzy Westeros.
Wymysł. Miał ten swój zajebisty Miecz Poranka i nim się bił. Sama scena całkiem przyzwoita ze znośną choreografią ale jednak trochę śmiesznie było. Czekam na przeróbkę z mieczami świetlnymi bo aż się prosi. Davos - 2016-05-09, 23:44
Znaczy że o kim mowa że go nie było w książkach a w serialu owszem?
Ollie, ten mały chłopak, co to przystąpił do Nocnej Straży po wymordowaniu mu rodziny przez dzikich, a w końcówce 5 sezonu był jednym z tych, którzy wbili sztylet w Jona.
Dead_Laugh - no ale widzisz, że dyskusja o trzecim odcinku idzie pełną parą, mogłeś nie czytać naszych postów, dopóki sam nie obejrzałeś... Ale swoją drogą to i tak było do przewidzenia, odkąd Jon wrócił do świata żywych.
Wymysł. Miał ten swój zajebisty Miecz Poranka i nim się bił. Sama scena całkiem przyzwoita ze znośną choreografią ale jednak trochę śmiesznie było. Czekam na przeróbkę z mieczami świetlnymi bo aż się prosi.
No kuźwa, przecież że tak! Zapomniałem, że Miecz Poranka był jego. No, ale walkę i tak oglądało się fajnie. A przeróbki na pewno się pojawią więc jest szansa na te miecze Dead_Laugh - 2016-05-09, 23:50 Davos, szczerze to jestem już przyzwyczajony do spoilerów i śmierć Olliego mnie tylko zadowoli. Zresztą zaraz obejrzę odcinek. Po prostu pomijałem jakoś komentarze opowiadające o odcinku a tu taki krótki komentarz i myślę sobie na pewno nic ważnego a tu śmierć Olliego. kotmaalealamakota - 2016-05-09, 23:56 Dead_Laugh, na jakiej stronie w necie oglądasz? Bo ja dziś nie zdążyłam i widziałam tylko ostatnie 10 min Dead_Laugh - 2016-05-09, 23:58 Pobieram
Tu możesz obejrzeć ale bez napisów. Polecam pobrać.kotmaalealamakota - 2016-05-10, 00:00 eee to nie da rady dziś z moim netem jutro bedzie na cda R - y - 2016-05-10, 00:03 Ja tego chlopaczka co gral Olliego widzialam na comic conie i akurat to bylo po finale 5 serii i kazdy mowil ze maja nadzieje ze ludzie beda dla niego mili. Ale byli.
Ja myslalam, ze bede wiwatowac jak go ukatrupili. Patrzac na jego martwa twarz i bol w oczach Jona sprawil, ze troche mi go szkoda. Chociaz scene przewijalam kilkanascie razy.Davos - 2016-05-10, 00:03 Na cda niestety w tym roku wszystko kasują na bieżąco
Ala, ja oglądam tu: http://kinoman.tv/serial/gra-o-tron Warto sobie tak na 15 minut przed emisją odpalić odcinek, a potem zatrzymać, to się wszystko ładnie zbuforuje i nie będzie zacinać podczas oglądania.kotmaalealamakota - 2016-05-10, 00:11 Davos, też tam czasem oglądam, ale te reklamy na stronie mnie dobijają. Już dodany nowy odcinek to zaraz oglądam