To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Sport - Mistrzostwa Świata w siatkówce Polska 2014

ChodnikowyWilk - 2014-09-16, 23:33

Ja jestem ciekaw kiedy do naszego spotkania przydziela normalnego sedziego a nie jakichs idiotow i niekompetentnych nieudacznikow jak dzis.
Szyszek - 2014-09-16, 23:34

Davos napisał/a:
I w ogóle mam nadzieję, że Antiga zacznie w końcu wcześniej wpuszczać Możdżonka, bo jego obecność naprawdę dużo nam daje.

Oj tak, jestem za! Możdżonek rzeczywiście wiele daje naszej drużynie.
I oczywiście duże słowa uznania dla Wlazłego! :ok:

EDIT: Chodnik, wystarczy tylko popatrzeć na dzisiejszego sędziego:

Te oczy nakazują mi myśleć, że pan arbiter sobie coś wciągnął przed meczem. :hm?:

Też liczę, że w końcu dadzą jakiegoś porządnego sędziego, a nie takiego, co nie widzi błędów.

Davos - 2014-09-16, 23:41

Nom takiego wytrzeszczu dawno u nikogo nie widziałem :P Można by sądzić, że z takim polem widzenia powinien wyłapywać każdy błąd :D
Niestety, ten arbiter pomylił się dzis 3 razy na naszą niekorzyść - w tym raz po skorzystaniu przez nas z challenge'a (!). Ostatnio inny sędzia z Dominikany też popełniał wiele błędów.
Takim sędziom już dziękujemy. Miejmy nadzieję, że w następnych meczach poziom sędziowania będzie jednak wyższy...

JankielKindybalista85 - 2014-09-16, 23:46

Gość jest z Iranu. Może po prostu wypatrzył na trybunach jakiegoś Żyda. A to był tylko Giba.
K - k - 2014-09-16, 23:57

:grimer:
monjiczq - 2014-09-17, 00:00

Hahahah sorry ze tak offtopie ale ten ziomek to moj mistrz
K - k - 2014-09-17, 00:15

:elf:
Szyszek - 2014-09-17, 00:16

Krokorok napisał/a:
Jestem mistrzem :brwi: Chociaż w siatkę jesteśmy lepsi od Islandczyków.

Ja nie wiem, czy nie chodziło Moniczce o tego kolesia z oczami.
Ale póki nie znamy oficjalnej wersji, możesz się troszkę połudzić.

K - k - 2014-09-17, 00:19

:ninja:
Davos - 2014-09-17, 00:19

Nadzieja umiera ostatnia, co nie Krokorok? :D

Ale jutro będę śledzić mecz Brazylii z Rosją z zapartym tchem. Bo jeśli Brazylia wygra, to dzisiejsze zwycięstwo z nimi niewiele nam da i będzie trzeba w czwartek zagrać kolejny rewelacyjny mecz, by pokonać Rosję. A to nie będzie proste.

[ Dodano: 2014-09-17, 00:20 ]
Krokorok napisał/a:
Trzeba postawić wielką flaszkę dla Argentyny, bo żeby nie ona takiego meczu nawet by nie było.

A nieprawda. Bo gdyby USA wygrały z Argentyną, to awansowałyby zamiast Iranu, nie zamiast nas. My sobie awans załatwiliśmy tak czy siak wygraną z Francją.

K - k - 2014-09-17, 00:22

:patyk: .
Davos - 2014-09-17, 01:27

Wiesz, ale mecz meczowi nierówny. Takie drużyny jak Brazylia, Rosja, Polska czy Francja (może jeszcze Iran) są na mniej więcej podobnym, bardzo wysokim poziomie. I o wyniku starcia którychś z tych zespołów decyduje bardziej dyspozycja dnia.
monjiczq - 2014-09-17, 02:08

Sprostowanie: pisalam o panu z obrazka hihi
K - k - 2014-09-17, 11:51

:zzz:
Szyszek - 2014-09-17, 11:58

monjiczq napisał/a:
Sprostowanie: pisalam o panu z obrazka hihi

No cóż, Krokorok. Tak jak się wszyscy (oprócz ciebie) domyślali, chodziło o pana arbitra z obrazka.

Dzisiaj normalnie kibicowałbym Brazylii, no ale dla nas by było dużo lepiej, gdyby Canarinhos przegrali z Ruskimi. Więc dzisiaj jednak będę za Rosją.
Szkoda, że nie graliśmy najpierw z Rosją. Wtedy można by było spokojnie kibicować Brazylii i liczyć na to, że Ruskie odpadną :P

Ale trudno, najważniejszy jest spokojny awans naszych!

Davos - 2014-09-17, 12:40

JankielKindybalista85 napisał/a:
Gość jest z Iranu. Może po prostu wypatrzył na trybunach jakiegoś Żyda. A to był tylko Giba.

Fajna gra słów :) A byłaby jeszcze lepsza, gdyby Giba nie skończył kariery i faktycznie wczoraj grał ;)

szyszek27 napisał/a:

Dzisiaj normalnie kibicowałbym Brazylii, no ale dla nas by było dużo lepiej, gdyby Canarinhos przegrali z Ruskimi. Więc dzisiaj jednak będę za Rosją.
Szkoda, że nie graliśmy najpierw z Rosją. Wtedy można by było spokojnie kibicować Brazylii i liczyć na to, że Ruskie odpadną :P

No dokładnie :D Ja brazylijską drużynę siatkarską lubię, w przeciwieństwie do rosyjskiej i normalnie, gdy te dwie drużyny ze sobą grają, jestem zawsze za Canarinhos. No, ale dziś najważniejszy jest interes Polski więc mówi się trudno - trzeba kibicować ruskim.
Jaki ten sport jest przewrotny :D

K - k - 2014-09-17, 13:01

:bag:
Davos - 2014-09-17, 13:13

Byli wczoraj nieźle wzburzeni po meczu więc nie dziwi mnie, że się nie pojawili :)
Chociaż kary pewnie i tak jakieś za to dostaną bo udział w konferencjach to ich obowiązek.

ChodnikowyWilk - 2014-09-17, 13:22

Cytat:
Znając Rosję jeszcze celowo wygra tylko 3:2, żeby Brazylii dać 1 punkt

To przecież nic Brazylii nie da, nawet jak przegramy w takiej sytuacji mecz z ruskami za 3 punkty to i tak awans będzie, bo liczy się bezpośredni wynik ze starcia drużyn z taką samą liczbą punktów. Jak się mylę to mnie poprawcie.

Davos - 2014-09-17, 13:43

Znalazłem coś takiego:
"Zasady ustalania kolejności: 1. liczba zdobytych punktów; 2. większa liczba wygranych meczów; 3. wyższy stosunek setów; 4. wyższy stosunek małych punktów."

Czyli gdyby dziś Rosja wygrała z Brazylią 3:2, to mamy automatyczny awans, bo nawet nasza porażka z Rosją 0:3 nic by nie zmieniła. Wtedy Polska i Brazylia miałyby po 2 pkt, ale to Polska miałaby większą liczbę wygranych meczów, bo wygraliśmy z Brazylią. A Brazylia obydwa mecze by przegrała. Nawet lepszy stosunek setów wygranych do przegranych u Brazylijczyków niż u nas, nic by nie zmienił, bo to się liczy dopiero w dalszej kolejności.
Czyli nie jest źle. Bo wygrana Rosji z Brazylią za 3 pkt wydaje mi się mało realna, ale już zwycięstwo w tie-break'u jest całkiem możliwe.