Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Sport - Liga Mistrzów
K - k - 2014-08-09, 11:41 Adijos - 2014-08-09, 12:21 Serio kurwa SERIO!? SERIOOOOOOOOOOOOOOO~?Szyszek - 2014-08-09, 13:04 I ten ktoś wykrakał.
Jeszcze nie miałem okazji tutaj się wypowiadać.
Wkurzyło mnie to. Owszem, Legioniści nie dopilnowali, żeby wszystko było tak, jak w regulaminie, no ale żeby za taką pierdołę wywalać od razu z LM? To przecież nie ma sensu! Już mogli dać karę pieniężną! Ale nie! Była realna szansa, by polski klub się dostał do LM (to, że tam by dostali pewnie baty w fazie grupowej, jest już nieważne. Byłoby chociaż LM!) A tu zonk.
No trudno. Może jakiejś polskiej drużynie za rok się uda? (Ha-ha-ha...)K - k - 2014-08-09, 19:22 ChodnikowyWilk - 2014-08-10, 12:11 Jeszcze nie wszystko stracone, choć szansa jest niewielka: http://eurosport.onet.pl/...plinarnej/9971x-Veon- - 2014-08-10, 14:02
Davos napisał/a:
-Veon- napisał/a:
Ale właśnie w tym tkwi cały problem Legii. Nie zgłosili go na II rundę, więc nie odbył de facto kary. A tylko piłkarze zgłoszeni do gry mogą je odbywać.
Owszem. Ale w tym momencie ich sytuacja robi się podobna do tej Debreczyna sprzed 2 lat. A karę dostali o wiele surowszą.
W którym miejscu niby podobna? w końcu:
-Veon- napisał/a:
A tylko piłkarze zgłoszeni do gry mogą je odbywać.
Tym samym nie odbył kary. By ją odbyć musiałby zostać wpisany do 25 osobowego składu na oba mecze z St. Pattrick. A tego nie zrobiono!
Raczej żadna. UEFA w ten sposób pokazałaby, że pluje na własne zasady.
szyszek27 napisał/a:
Wkurzyło mnie to. Owszem, Legioniści nie dopilnowali, żeby wszystko było tak, jak w regulaminie, no ale żeby za taką pierdołę wywalać od razu z LM? To przecież nie ma sensu! Już mogli dać karę pieniężną!
Zgodnie z regulaminem: Nie mogli.K - k - 2014-08-10, 14:27 -Veon- - 2014-08-10, 14:32
Krokorok napisał/a:
Cytat:
Tym samym nie odbył kary. By ją odbyć musiałby zostać wpisany do 25 osobowego składu na oba mecze z St. Pattrick. A tego nie zrobiono!
Sorry, ale taki jest regulamin LM.
On nawet nie był zgłoszony do rewanżowego meczu z Celtikiem.
A o tym to pierwszy raz słyszę. Z tego co mi wiadomo to nie zgłosili go jedynie do II rundy kwalifikacyjnej przez co nie mógł odbyć kary.
Jeśli nie zgłoszono go także do meczów z Celticiem, to w takim razie jest to podwójny fail Legii.
Choć w sumie nazywajmy rzeczy po imieniu. Ktoś z zarządu Legii zwyczajnie dostał w łapę.K - k - 2014-08-10, 14:36 ChodnikowyWilk - 2014-08-10, 14:40
Wam też się to skojarzyło? Davos - 2014-08-10, 17:38
-Veon- napisał/a:
W którym miejscu niby podobna? w końcu:
-Veon- napisał/a:
2 lata temu piłkarz Debreczyna wszedł w ostatnich kilku minutach, a też nie był nigdzie zgłoszony. Tylko wtedy nie miał kary zawieszenia za kartki. Gdyby Bereszyński pauzował 1 albo 2 mecze, a potem zagrał to walkower dla Legii nie podlegałby dyskusji. Ale on de facto PAUZOWAŁ 3 mecze. Tyle, że w dwóch pierwszych nie był zgłoszony. Więc Legię można by potraktować analogicznie do Debreczyna. A że sama Legia dała dupy i powinna wszystko sprawdzić przed meczem, to inna sprawa.
A tak btw, dziś znalazłem gdzieś na necie info, że w regulaminie UEFA jest przepis, że co najmniej 12 godzin przed losowaniem drużyn w europejskich pucharach wszystkie zespoły muszą być znane. Gdyby to była prawda, okazałoby się, że UEFA złamała swoje własne procedury i dyskwalifikacja Legii była nieważna. Aczkolwiek nie mam złudzeń, że jak by nie była prawda, UEFA już decyzji nie zmieni. Za daleko już zabrnęli i o zbyt dużą kasę toczy się walka, by się z tego wycofali.
Krokorok napisał/a:
Albo po prostu zwaliła blondynka
A tego to już nie wiem. Ale zawalić mogła -Veon- - 2014-08-10, 18:07
Krokorok napisał/a:
Albo po prostu zwaliła blondynka
Komu zwaliła?
Davos napisał/a:
2 lata temu piłkarz Debreczyna wszedł w ostatnich kilku minutach, a też nie był nigdzie zgłoszony. Tylko wtedy nie miał kary zawieszenia za kartki. Gdyby Bereszyński pauzował 1 albo 2 mecze, a potem zagrał to walkower dla Legii nie podlegałby dyskusji. Ale on de facto PAUZOWAŁ 3 mecze. Tyle, że w dwóch pierwszych nie był zgłoszony. Więc Legię można by potraktować analogicznie do Debreczyna. A że sama Legia dała dupy i powinna wszystko sprawdzić przed meczem, to inna sprawa.
Według regulaminu- NIE. Zgodnie z zasadami karę mogą odbywać jedynie zawodnicy zgłoszeni do 25-osobowej kadry zespołu. Możesz uważać ten przepis za głupi, ale taki już jest i trzeba się z tym pogodzić. UEFA zwyczajnie innej decyzji podjąć nie mogła i nie można było potraktować tej sytuacji analogicznie do tej Debreczyna.K - k - 2014-08-10, 19:29 Szyszek - 2014-08-26, 23:03 Celtic odpadł zasłużenie. Już z Legią dostali ostro po tyłku i awans do tej rundy po prostu im się nie należał. Nie zasłużyli na LM. I tyle w tym temacie.K - k - 2014-08-26, 23:08 Davos - 2014-08-26, 23:48 Bardzo ładnie Nie spodziewałem się, że Maribor będzie w stanie ich ograć, ale cieszę się, że im się udało. Celtic dostał za swoje!
Krokorok napisał/a:
Najlepsze będzie jak Celtic trafi znowu na Legię, w fazie Grupowej Ligi Europy.
Byłoby świetnie, ale coś czuję, że UEFA znów ich uratuje przed blamażem K - k - 2014-08-26, 23:49 ChodnikowyWilk - 2014-08-27, 09:48 Cieszy mnie to ze Celtic nie zagra w LM. Nie zasluzyli na to. No i gdyby szkoci trafili na Legie w LE byla by to swietna okazja do rewanzu K - k - 2014-08-27, 11:58 Davos - 2014-08-27, 18:47
Teraz jest fala podobnych komentarzy odnośnie Celtiku, niektóre lepsze, inne gorsze. Ten mnie akurat rozbawił Poleciał plus.
To kiedy losowanie grup Ligi Europejskiej? Chyba w piątek, nie? Tylko jeszcze Legia musi dopełnić formalności i wygrać albo zremisować u siebie z Aktobe. Żeby znów jakiejś kompromitacji nie było