Właśnie przesłuchuję nową płytę Sabatonu - Carolus Rex, a w tej chwili kawałek "Gott mit uns". Niezłe, jak zwykle trzymają poziom
Gott mit uns jest moim zdaniem najlepszym utworem z tej płyty, choć moim zdaniem ogólnie płyta raczej słaba. Najbardziej podobał mi się Metalizer i Art of War
Ah, no i żeby nie było offtopu Biała Pięść - Złodziei Się WieszaZSK - 2014-01-11, 17:19 Krewella - dziewczyny z tatuażami
Oryginał wam się nie spodoba, podsyłam więc taką wersję:
Gott mit uns jest moim zdaniem najlepszym utworem z tej płyty, choć moim zdaniem ogólnie płyta raczej słaba. Najbardziej podobał mi się Metalizer i Art of War
Metalizer jest jednym z dwóch albumów Sabatonu, którego jeszcze nie mam (drugim jest Attero Dominatus). A z pozostałych czterech Carolus Rex chyba jest faktycznie najsłabszym albumem, co nie znaczy, że jest zły A Art of War, Coat of Arms i Primo Victoria są wg mnie wszystkie bardzo dobre, nie podejmę się rozstrzygnąć, który najlepszy.
A na nasłuchu aktualnie soundtrack z Bravehearta i najlepszy wg mnie utwór: Freedom The Execution Bannockurn Zwłaszcza fragment od 4.30