To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Sport - Mistrzostwa Świata w siatkówce Polska 2014

widzu - 2014-09-15, 18:52

szyszek27, no właśnie! Nie wiemy czego się spodziewać!
Davos - 2014-09-15, 20:16

Chodnikowy, jutro gramy z Brazylią, w środę Brazylia gra z Rosją, a w czwartek my z Rosją.
Obydwa mecze będa oczywiście piekielnie trudne, ale ja się bardziej obawiam Brazylii. W bezpośrednim starciu wygrali z Rosją 3:1 więc wygląda na to, że Canarinhos są w tej chwili najmocniejsi. No i z nimi zawsze bardzo trudno nam się grało. Przez wiele lat nie potrafiliśmy ich pokonać w żadnym meczu, niezależnie od tego, czy trafialiśmy na nich w mistrzostwach świata czy w Lidze Światowej. Nie zdziwię się, jeśli Brazylia wygra zarówno z nami, jak i z Rosją, a kwestia awansu z II miejsca rozstrzygnie się w meczu Polski i Rosji.

Mackers - 2014-09-15, 20:22

Moje przypuszczenia:
-Rosja-Brazylia 2:3 (bardzo wyrównany mecz)
-Polska-Brazylia 0:3 :/ ,
-Rosja-Polska 3:2 (będziemy bardzo blisko wygranej, ale coś się stanie).

K - k - 2014-09-15, 20:33

:grimer:
JankielKindybalista85 - 2014-09-15, 22:08

3-2 z Brazylią i gładkie 0-3 z Ruskimi.
Zaknafein - 2014-09-15, 22:16

Krokorok napisał/a:
Ja natomiast jestem bardziej realny niż Mackers:
Polska-Brazylia3:0
Brazylia:Rosja3:0
Polska:Rosja3:0
:P

a Mackers to jakiś fikcyjny jest?

JankielKindybalista85 - 2014-09-15, 22:17

Mackers jest z chińskiej bajki a to jest wyższy poziom fikcji.

A 0-3 z Rosją będzie dlatego, ze w tym kraju tak już jest, ze zawsze jak jest mega pompowanie balona to wychodzi z tego upokorzenie. Nie przegrana, upokorzenie. I Rosja upokorzy.

Davos - 2014-09-16, 01:39

1:3 z Brazylią i 3:2 z Rosją.
ChodnikowyWilk - 2014-09-16, 15:14

No to i ja się podejmę wytypowania wyników, jak zwykle obstawiam wygrane Polaków jako że jestem urodzonym optymistą :D A dokładniej:

Polska - Brazylia 3:1
Polska - Rosja 3:2
Brazylia - Rosja będzie coś czuję rewanż i wynik 1:3

K - k - 2014-09-16, 21:02

:brwi:
Szyszek - 2014-09-16, 21:04

Cóż, tym razem system zawiódł. Powinien być punkt dla nas wtedy. No ale teraz to i tak nieważne, bo seta się udalo wygrać.
Walczymy! :yupi:

K - k - 2014-09-16, 21:51

:spiew:
ChodnikowyWilk - 2014-09-16, 21:58

No i 3 set tragedia niestety. Mam nadzieje ze odbuduja sie w 4 secie i powalcza w tie breaku.
Szyszek - 2014-09-16, 22:01

O sędziowaniu nic nie powiem. Zrobili to już komentatorzy podczas jednego z poprzednich meczów.

Za to Francja już pokonała Szwabów 3:0.

Za to my gramy teraz bardzo słabo. Zaczęło się dobrze, ale teraz się sypiemy. Oby na 4 set udało się odbudować i pokazać moc! A potem powalczyć w tie-breaku!

ChodnikowyWilk - 2014-09-16, 23:18

Polacy wygrali znowu po horrorze 3:2. Mozna sie naprawde nerwowo wykonczyc przy naszych orlach. No wiec jutro ruski pokonuja brazylie i juz wdzystko jasne w przeciwnym razie czeka nas kolejny trudny mecz z ruskami. Brawo Polska ! :D
widzu - 2014-09-16, 23:19

:git:
JankielKindybalista85 - 2014-09-16, 23:21

Pierwsza część mojej przepowiedni wypełniona co do joty.
Davos - 2014-09-16, 23:25

Kurde, prawie zawału dostałem w tie-breaku :D Ale jest wygrana! :D
Obstawiałem 3:1 dla Brazylii i cieszę się jak cholera, że aż tak się pomyliłem :) Nasi pokazali dziś prawdziwą moc! Błędy oczywiście też były, szczególnie irytujące były te kilkupunktowe serie dla Brazylii przez pierwsze 3 sety, przez co za każdym razem musieliśmy gonić wynik. Ale ostatecznie się udało i jest naprawdę dobrze :)
Spodziewałem się, że Brazylia wygra z Polakami i przez to będzie trzeba liczyć na to, że pokona też Rosję - ale teraz sytuacja się odmieniła. Jutro trzeba trzymać kciuki za ruskich, bo jeśli wygrają z Brazylią za 3 pkt, to nasi automatycznie znajdą się w półfinale, jeszcze zanim zagramy mecz z naszym wschodnim sąsiadem :)

Szyszek - 2014-09-16, 23:26

BRAWO BRAWO BRAWO POLACY! :-D
I znowu mieliśmy do czynienia z horrorem! Dreszczowcem! Thrillerem! Dramaturgią! Ten pierwszy set udany, choć sam jego początek taki sobie. Drugi nieudany, trzeci fatalny. Za to czwarty już dla nas.
I ten piąty set. Roztrwoniliśmy 5-punktową przewagę, a potem szliśmy łeb w łeb. Jeszcze ten Kubiak musiał się pokłócić i zgarnąć czerwoną kartkę (a przez to dać punkt Brazylijczykom).
No ale udało się! :yupi: W trudnej sytuacji Canarinhos. Jak przegrają z Ruskimi, to już koniec mistrzostw dla nich. Za to dla nas automatyczny awans.
Oby pojutrze udało się zlać ruskie dupy! Do boju, Polsko!

Davos - 2014-09-16, 23:28

szyszek27 napisał/a:
Jeszcze ten Kubiak musiał się pokłócić i zgarnąć czerwoną kartkę (a przez to dać punkt Brazylijczykom).

Też mnie ro zirytowało. Kubiak przez całe mistrzostwa grał świetnie, ale akurat dziś to nie był jego dzień. A ta jego kłótnia i strata punktu w piątym secie mogła nas dużo kosztować. Na szczęście tak się nie stało.
I w ogóle mam nadzieję, że Antiga zacznie w końcu wcześniej wpuszczać Możdżonka, bo jego obecność naprawdę dużo nam daje.