Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Sport - Liga Mistrzów
ChodnikowyWilk - 2014-08-08, 10:54 Legia odpadła, nawet nie wiem co napisać K - k - 2014-08-08, 11:06 ChodnikowyWilk - 2014-08-08, 11:14 Tak czy siak, jednak UEFA postąpiła zgodnie z przepisami, ale w takiej sytuacji mogła zastosować karę grzywny, no kruwa nie wierzę cały czas, w to że nie grają dalej przez taką pierdołę K - k - 2014-08-08, 11:19 -Veon- - 2014-08-08, 13:24 Nie no, to jest śmieszne. I nie śmieje się z UEFA, a z Legii.
UEFA zrobiła to co musiała w wypadku łamania przepisów. Wina stoi wyłącznie po stronie sztabu Legii który popełnił niesamowity błąd. Ktoś na pewno po tym straci prace.
Jestem ciekawy jaka byłaby kara w wypadku wygrania pierwszego meczu 5-1 i wpuszczeniu tamtego gościa przy wyniku 0-4.
Krokorok napisał/a:
A wy dalej sobie myślicie że w UEFA nie ma spisku przeciwko Polskim Klubom.
Ale po co spiskować przeciwko słabeuszom?Zabek05 - 2014-08-08, 13:26 Je.bane szkoty. Davos, wstydź się! :]K - k - 2014-08-08, 13:44 -Veon- - 2014-08-08, 14:05
Zabek05 napisał/a:
Je.bane szkoty. Davos, wstydź się! :]
Razem z Davosem wstydzimy się. Sprzedaliśmy ten mecz Szkotom za jedyne 2 miliony funtów. Trzeba było zażądać przynajmniej 2 razy tyle
Krokorok napisał/a:
- Ruch - Meatlist Charków, będzie to niebezpieczna wyprawa do regionu Ukrainy, ogarniętego wojną domową.
.
Chyba żaden zespół nie chciałby trawić na takiego rywala. Życzę piłkarzom Ruchu tego by to przeżyli.K - k - 2014-08-08, 14:13 -Veon- - 2014-08-08, 14:15
Krokorok napisał/a:
Ciekawe na kogo trafił Celtic?
http://sport.wp.pl/kat,17...l?ticaid=1133a6Davos - 2014-08-08, 14:40 Ręcę opadają... Legia dała dupy, ale UEFA mogła nałożyć karę pieniężną, a nie od razu wykluczać. Dwa lata temu Debreczyn był w identycznej sytuacji i dostał karę 15 tysięcy euro grzywny. A tu od razu wykluczenie zespołu, który wygrał 6:1 w dwumeczu... Szkoci muszą mieć silne lobby. A UEFA to mafia.
Zabek05 napisał/a:
Je.bane szkoty. Davos, wstydź się! :]
Ja z nimi nie chcę mieć nic wspólnego. Na znak protestu zamieniam kilt na spodnie!
-Veon- napisał/a:
Chyba żaden zespół nie chciałby trawić na takiego rywala. Życzę piłkarzom Ruchu tego by to przeżyli.
Ano właśnie, współczuję piłkarzom Ruchu i to bynajmniej nie ze względów sportowych. Lepiej niech tam nie lecą samolotem...ChodnikowyWilk - 2014-08-08, 14:43
Na papierze rywal do rozjechania przez Celtic, ale kto wie, mam nadzieję że skopią szkotom dupy.
Davos postępowali mimo wszystko zgodnie z przepisami, więc to nie za bardzo ich wina.Davos - 2014-08-08, 14:50 No owszem, dyskwalifikacja jest zgodna z przepisami, ale kara pieniężna również. Mieli do wyboru wiele możliwości, a wybrali karę najsurowszą, niewspółmierną do winy. Z prawnego punktu widzenia wszystko jest ok, z etycznego - już nie bardzo. Nie uwierzę, że nie chodziło tu o pieniądze.Mackers - 2014-08-08, 14:53 Nie mogli zaakceptować faktu, że polski klub wejdzie do ligi mistrzów.-Veon- - 2014-08-08, 15:01
Davos napisał/a:
Ręcę opadają... Legia dała dupy, ale UEFA mogła nałożyć karę pieniężną, a nie od razu wykluczać. Dwa lata temu Debreczyn był w identycznej sytuacji i dostał karę 15 tysięcy euro grzywny. A tu od razu wykluczenie zespołu, który wygrał 6:1 w dwumeczu... Szkoci muszą mieć silne lobby. A UEFA to mafia.
Na papierze rywal do rozjechania przez Celtic, ale kto wie, mam nadzieję że skopią szkotom dupy.
Na papierze Legia też była rywalem do rozjechania...VincentVerigo - 2014-08-08, 15:02 Jak wspomniał Davos, silne lobby i kropka.ChodnikowyWilk - 2014-08-08, 16:10 Coż, trzeba na to spojrzeć z innej strony, w LM i tak większych szans na wyjście z grupy by nie mieli, a tak jest szansa podbić LE Davos - 2014-08-08, 20:19
Jeśli uznać, że Bereszyński nie wykonał swojej kary, bo nie pauzował przez 3 mecze, to faktycznie ten przepis byłby stosowany bezwarunkowo, tyle że sytuacja jest trochę bardziej skomplikowana, bo on de facto pauzował 3 mecze, tylko w pierwszych dwóch nie został zgłoszony. Czyli to już by była sytuacja analogiczna do tej z Debreczynem. Przepisy są niejasne, ale przy odrobinie dobrej woli można by było zdecydować inaczej. No, ale dobrej woli od początku nie było. Już widzę, jak by klub z czołówki Bundesligi, La Liga albo Premiership wyrzucili z LM na rzecz Celtiku, gdyby to oni zaliczyli taką wpadkę.
No nic, czasu się nie cofnie, a nie ma szans, żeby odwołanie Legii coś dało. Została im gra z Aktobe w LE, a pewnie to, co stało się dziś, mocno ich zdemotywuje.
Ciekawe, czy ktoś z klubu za to poleci czy jak to zwykle u nas, wszystko rozejdzie się po kościach
ChodnikowyWilk napisał/a:
Coż, trzeba na to spojrzeć z innej strony, w LM i tak większych szans na wyjście z grupy by nie mieli, a tak jest szansa podbić LE
Możliwe, że w fazie grupowej LM przerżneli by koncertowo wszystkie mecze Ale zawsze to jednak byłby polski klub w LM po 18 latach posuchy... A tak będziemy czekać dalej :]
Jak myślicie, dożyjemy kiedyś czasów, gdy polski zespół awansuje wreszcie do fazy grupowej LM? Bo ja coraz bardziej w to wątpie -Veon- - 2014-08-08, 21:37
Davos napisał/a:
Jeśli uznać, że Bereszyński nie wykonał swojej kary, bo nie pauzował przez 3 mecze, to faktycznie ten przepis byłby stosowany bezwarunkowo, tyle że sytuacja jest trochę bardziej skomplikowana, bo on de facto pauzował 3 mecze, tylko w pierwszych dwóch nie został zgłoszony. Czyli to już by była sytuacja analogiczna do tej z Debreczynem. Przepisy są niejasne, ale przy odrobinie dobrej woli można by było zdecydować inaczej. No, ale dobrej woli od początku nie było.
Ale właśnie w tym tkwi cały problem Legii. Nie zgłosili go na II rundę, więc nie odbył de facto kary. A tylko piłkarze zgłoszeni do gry mogą je odbywać.
Davos napisał/a:
Już widzę, jak by klub z czołówki Bundesligi, La Liga albo Premiership wyrzucili z LM na rzecz Celtiku, gdyby to oni zaliczyli taką wpadkę.
Tylko że takie kluby nie popełniają tak głupich pomyłek...
Davos napisał/a:
Ciekawe, czy ktoś z klubu za to poleci czy jak to zwykle u nas, wszystko rozejdzie się po kościach
Z tego co się dowiedziałem potencjalną ofiarą jest kierownik drużyny Marta Ostrowska (przynajmniej na nią spadły hejty).
Ona mi przypomina trochę byłą minister sportu Muche. Kompletnie nie zna się na tym czym zarządza...
Davos napisał/a:
Jak myślicie, dożyjemy kiedyś czasów, gdy polski zespół awansuje wreszcie do fazy grupowej LM? Bo ja coraz bardziej w to wątpie
Oczywiście... W Football Managerze dotarcie do fazy grupowej takie trudne nie jest.
A na serio: Wątpię. Chyba, że któryś z klubów znajdzie świetnego managera. No i oczywiście nie będzie miał niekompetentnego zarządu który wystawia do meczu zawodnika który powinien pauzować za kartki.
ChodnikowyWilk napisał/a:
Coż, trzeba na to spojrzeć z innej strony, w LM i tak większych szans na wyjście z grupy by nie mieli, a tak jest szansa podbić LE
Zobaczymy jak z tym im pójdzie. Chodzą pogłoski, że Legia specjalnie poddała ten mecz, by zagrać w Warszawie w finale LE. Davos - 2014-08-08, 22:07
-Veon- napisał/a:
Ale właśnie w tym tkwi cały problem Legii. Nie zgłosili go na II rundę, więc nie odbył de facto kary. A tylko piłkarze zgłoszeni do gry mogą je odbywać.
Owszem. Ale w tym momencie ich sytuacja robi się podobna do tej Debreczyna sprzed 2 lat. A karę dostali o wiele surowszą.
-Veon- napisał/a:
Chodzą pogłoski, że Legia specjalnie poddała ten mecz, by zagrać w Warszawie w finale LE.